Neuer: Meg akarjuk mutatni a pályán azt, amit tudunk

Hansi Flick után Manuel Neuer is válaszolt a sajtó kérdéseire  – a fő témát természetesen a Klub VB-döntő szolgáltatta.

A döntőről és Flick érdemeiről: Mindannyian örülünk a Tigres elleni döntőnek – azok, akik ott voltak a sikereknél, nagy részt vállaltak ebből, komoly rekordot tudnánk beállítani holnap. Természetesen az edzői stáb is óriási szerepet vállalt az eredményekből.

A védekezés stabilitásáról: Mindannyian keményen dolgoztunk ezért. Csapatként fontos számunkra, hogy stabil védekezéssel játsszunk, és ez folyamatosan egyre jobb lett – remélem, hogy ez a pozitív irány tovább fog mutatkozni.

Gignac feltartóztatásáról: Nem ő az egyetlen játékosuk, az összteljesítmény számít. Gignac profitál az erős széljátékukból – ki kell kapcsolnunk őt a büntetőterületről és meg kell akadályoznunk, hogy a Tigres helyzet elé jusson.

A Tigresről: Megérdemelten jutottak a döntőbe, nagyszerű csapatteljesítményt produkáltak. Mindannyian motiváltak. Az erősségeik közé tartoznak a szélsőik, ráadásul Gignac személyében van egy veszélyes gólszerzőjük is. Érvényesítenünk kell a játékunkat, magasan kell tartani az iramot és meg kell próbálnunk rájuk erőltetni a stílusunkat.

Musialáról: Pozitív fejlődésen megy keresztül, megvan benne a potenciál az elkövetkezendő évekre. Hogy melyik válogatottban fog szerepelni, azt a családjával kell eldöntenie. Mindegyik csapat örüne, ha egy ilyen tehetség lenne a soraiban.

A tervről: Mindkét csapat nagyon motivált, természetesen mindannyian meg akarjuk nyerni a finálét. Mindkét csapatnak megvannak a kvalitásai. Amit tudunk, azt meg akarjuk mutatni a pályán: gyors passzjátékot, korai letámadást, labdaszerzést az ellenfél térfelén…

Óvári Krisztián

Leave a Comment

Friss posztok

Dier: Tuchel egy fantasztikus ember

Eric Dier az angol Mirrornak adott interjút. (tovább…)

15 óra ago

Bryan: Be akarok kerülni a kezdőbe

Bryan Zaragoza a Marcának adott egy rövid interjút. (tovább…)

18 óra ago

„Tipikus Madrid…” | Bayern 2-2 Real

A Real Madrid elleni 2-2 után a vezetőedző és négy játékosa nyilatkozott. (tovább…)

2 nap ago

Izgalmas meccs, iksz Münchenben | Bayern 2-2 Real

A Bajnokok Ligája elődöntőjében a Bayern München a Real Madridot fogadta a párharc első meccsén.…

2 nap ago

Kimmich: Nem szabad elszalasztani ezt a lehetőséget

Joshua Kimmich a spanyol AS-nek adott interjút. (tovább…)

3 nap ago

Kell ennél nagyobb klasszikus? | Bayern-Real

A Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén a Bayern München fogadja a Real Madridot. (tovább…)

4 nap ago