Klubvilágbajnokság

Neuer: Meg akarjuk mutatni a pályán azt, amit tudunk



Hansi Flick után Manuel Neuer is válaszolt a sajtó kérdéseire  – a fő témát természetesen a Klub VB-döntő szolgáltatta.

A döntőről és Flick érdemeiről: Mindannyian örülünk a Tigres elleni döntőnek – azok, akik ott voltak a sikereknél, nagy részt vállaltak ebből, komoly rekordot tudnánk beállítani holnap. Természetesen az edzői stáb is óriási szerepet vállalt az eredményekből.

A védekezés stabilitásáról: Mindannyian keményen dolgoztunk ezért. Csapatként fontos számunkra, hogy stabil védekezéssel játsszunk, és ez folyamatosan egyre jobb lett – remélem, hogy ez a pozitív irány tovább fog mutatkozni.

Gignac feltartóztatásáról: Nem ő az egyetlen játékosuk, az összteljesítmény számít. Gignac profitál az erős széljátékukból – ki kell kapcsolnunk őt a büntetőterületről és meg kell akadályoznunk, hogy a Tigres helyzet elé jusson.

A Tigresről: Megérdemelten jutottak a döntőbe, nagyszerű csapatteljesítményt produkáltak. Mindannyian motiváltak. Az erősségeik közé tartoznak a szélsőik, ráadásul Gignac személyében van egy veszélyes gólszerzőjük is. Érvényesítenünk kell a játékunkat, magasan kell tartani az iramot és meg kell próbálnunk rájuk erőltetni a stílusunkat.

Musialáról: Pozitív fejlődésen megy keresztül, megvan benne a potenciál az elkövetkezendő évekre. Hogy melyik válogatottban fog szerepelni, azt a családjával kell eldöntenie. Mindegyik csapat örüne, ha egy ilyen tehetség lenne a soraiban.

A tervről: Mindkét csapat nagyon motivált, természetesen mindannyian meg akarjuk nyerni a finálét. Mindkét csapatnak megvannak a kvalitásai. Amit tudunk, azt meg akarjuk mutatni a pályán: gyors passzjátékot, korai letámadást, labdaszerzést az ellenfél térfelén…

Neuer: Meg akarjuk mutatni a pályán azt, amit tudunk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top