Sajtótájékoztatók

„Felőlem azonnal kezdődhetne a szezon” | Kompany bemutatkozottSzerződtetésének hivatalos bejelentése után Vincent Kompany és a Bayern München vezetői tartottak sajtótájékoztatót.

Július 1-től 2027 nyaráig szól a szerződése az új vezetőedzőnek, akit sajtóhírek szerint 12 millió euróért szerződtetett a Bayern a Burnleytől. Ahogy az lenni szokott, az újonc egy sajtótájékoztató keretein belül mutatkozott be a helyi médiának és az eseményt az interneten követő szurkolóknak.

Ebben a cikkben összeszedtük, milyen fontos dolgokat mondott a németül és angolul is nyilatkozó belga, illetve felettese, Max Eberl. Jan-Christian Dreesen is ott volt az eseményen, de igazán érdekes megszólalása nem volt, úgyhogy őt most kihagytuk.

Itt van minden fontos infó a szerdai bejelentésről!

Hivatalos: Vincent Kompany a Bayern új edzőjeVincent Kompany

Az első benyomásairól: Nem lepett meg a Bayern megkeresése. Max és Christoph azonnal meggyőzött. Az ilyen nagy kluboknál össze kell tartani és nem kell azzal foglalkozni, ami kívül történik. Remek volt az első benyomásom, sok nagyszerű embert ismertem meg eddig. Tudom, hogy milyen hatalmas klub a Bayern. Büszke és motivált is vagyok. Felőlem azonnal elkezdődhetne a szezon. Igaz, annyit biztosra kell mondanom, hogy a következő négy napban még nem fogok dolgozni!

Az edzői felfogásáról: Brüsszel utcáin, az Anderlecht akadémiáján nőttem fel. Csapatként kell együtt dolgoznunk, azt szeretném, hogy a játékosaim bátrak és agresszívak legyenek. Azt akarom, hogy ezek a szavak jellemezzék a játékunkat is. Ez illik a karakteremhez. Minden találkozón 90 percen keresztül akarjuk majd fenntartani ezt a hozzáállást.

Az eddigi karrierjéről: Belgium egyik legnagyobb és Anglia egyik legkisebb klubjánál dolgoztam. A közösbe azt teszem, amivel a játékosok fejlődését segítem elő. Világos nézeteim vannak és ezeket szeretném alkalmazni itt, Németországban is. Az első Burnleynél töltött évemben rekordszezont produkáltunk, a másodikban az egyik legkisebb költségvetéssel kellett dolgoznunk. Nem változtattunk sokat a feljutás után. Én mindent beleadtam.

A felügyelőbizottsági tagokról: Tudom és nagyon fontos számomra, hogy érezhetem Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeneß támogatását és hogy nem csak Max Eberl és Christoph Freund döntött mellettem. Uli Hoeneßsszel beszéltem is és biztos vagyok benne, hogy elégedettek lesznek a munkámmal.

A játékosokról: A legtöbbet szeretném kihozni mindenkiből, nem fogok kivételezni. Tudom, hogy mennyire sikeréhesek a srácok, de arra is kíváncsi vagyok, hogy ki a legéhesebb. Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, ez a célunk. Tudom, hogy a Bajnokok Ligája döntője az Allianz Arenában lesz, de azzal nem érünk el semmit, ha erről beszélünk. Minden nap keményen kell dolgozni érte az edzéseken.

A nyomásról: Sosem zavart. Megértem, ha az embereknek vannak véleményeik. Ha mi vagyunk a legjobbak, a külvilág is minket fog követni. Tudom, hogy ezt a kérdést még 10 ezerszer meg fogom kapni, de a válaszom mindig ugyanez lesz.

A keresztnevéről: Alapvetően franciásan (Vánszon) ejtem, de amikor Hamburgban játszottam, ott annyira nem működött. Szóval Vincent (Vinszent) vagy Vinny.Image

Max Eberl

A tárgyalásokról: Európa egyik legérdekesebb edzőjét találtuk meg. A beszélgetéseink az első szótól kezdve lebilincselők voltak. Mindkét fél hamar érezte, hogy nagyon várja már ezt a közös kihívást és rájöttünk, hogy ugyanaz az elképzelésünk a futballról. A Burnley nehezen engedte el a kezét, de végül megegyeztünk.

Magáról az edzőről: Alig várjuk az új energiát, az új erőt és remélhetőleg az új sikereket. A legjobb embert hagytuk az edzőkeresés végére. Régóta rajta volt a listánkon, hamarabb is dönthettünk volna mellette. Emiatt kicsit bosszankodtunk Christophhal. Viszont így nem lett volna miről írnia a médiának! Szerintem a megfelelő edzőt találtuk a jövőre nézve. Minden megvan benne, kivéve az edzői tapasztalatot a legmagasabb szinten. A felfogása illik a Bayernéhez. Aktív játékosokat akarunk a pályán a labdával és anélkül is. Sokoldalúságra és új ötletekre is törekszünk.

A közös munkáról: A klub minden esetben a vezetőedzője mögött áll az én elképzelésem szerint. Most meghúzunk egy vonalat. Ismét meg kell mutatnunk, hogy egység van a klubon belül. Biztosan lesznek majd hullámvölgyek, ami a Bayernnél egy vereséget jelent. Minden akadályon együtt megyünk át.

A játékosokról: Természetesen Vinnynek is van beleszólása a kerettervezésbe. Előrébb járunk, mint ahogyan azt sokan gondolják. Nincs listánk azokról, akiket el akarnánk adni. De lesznek olyanok, akiknek nehezebb dolguk lesz. Ez így természetes. Már tettünk néhány lépést a kerettervezést illetően.

Az edzői pozícióról általánosságban: Mostanság sok bizonytalanság volt ebben a témában. Ezt akarjuk most megváltoztatni. Az edző nagyon fontos szereplő egy klubban. Most megvan az esély arra, hogy ismét egy csapatot alkossunk. Vincentnek nagyon erős személyisége van, ami lenyűgözött minket. Hosszú időn át szeretnénk együtt dolgozni.

„Felőlem azonnal kezdődhetne a szezon” | Kompany bemutatkozott
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top