Hivatalos

Hivatalos: Vincent Kompany a Bayern új edzője

A Bayern München bejelentette, hogy 2027-ig kinevezte csapata élére Vincent Kompanyt.

Hároméves szerződést kötött a 38 éves belga edzővel a Bayern, miután sajtóhírek szerint bónuszokkal együtt 12 millió euróért átigazolta őt a Burnleytől. Az egykori kiváló középhátvéd korábban az Anderlechtnél dolgozott, ezután vállalta el az angol kiscsapat irányítását. Előbb feljutást ünnepelhetett, de ebben a szezonban kiesett srácaival a Premier League-ből. Ő lesz a 13. nem német és az első belga edzőnk, mióta megalakult a Bundesliga.

Max Eberl akarata érvényesült házon belül, számolt be róla a Sky, hiszen ő állt ki teljes mértékben a Vinnynek becézett ígéretes tréner mellett. A hírek szerint a Bayern jelenlegi U19-es edzője, René Marić, illetve két eddigi társa, a segédedző Floribert N’Galula és az erőnléti edző Bram Geers csatlakozik hozzá a müncheni stábban. Illetve személyes asszisztense, Rodyse Munienge. Utóbbi három szakember szintén belga nemzetiségű.

Támadófocit játszik csapataival, nagy hangsúlyt fektet a fiatalok beépítésére, igazi vezéregyéniség, remek motivátor és a keret szempontjából kulcsfontosságú német, francia és angol nyelven is beszél. Július 1-jén áll munkába és csütörtök délelőtt mutatják be őt egy hivatalos sajtótájékoztató keretein belül.Vincent Kompany has 'total belief' that Burnley can win their fight for survival | beIN SPORTS

Játékosként igazi vezér volt!

Nyilatkozatok

Max Eberl, sportigazgató: Nagyon örülünk, hogy aláírhattunk Vincent Kompanval. Az első tárgyalástól kezdve egy hullámhosszon voltunk. Világossá tette, mennyire vonzó számára a Bayern kispadja és vállalni akarja a kihívást. Sikerre éhes és minden megvan benne, ami a sikerhez kell. Játékosként vezéregyéniség volt és edzőként is folyamatosan fejlődik. Több folyamatosságot szeretnénk az edzői poszton. Sokat szeretnénk vele elérni.

Christoph Freund, sportigazgató: Vincent Kompany remekül illeszkedik a Bayern filozófiájához és identitásához. A csapataival nagyon szeret labdát birtokolni és domináns, illetve magas intenzitású focit játszat velük. Fiatal, ambiciózus edző, rengeteg nemzetközi tapasztalattal. Közel áll a játékosaihoz és pontosan tudja, minek kell történnie a pályán. Sokat adhat a csapatunknak.

Jan-Christian Dreesen, vezérigazgató: A klubon belül mindenki egyetért abban, hogy Vincent Kompany a megfelelő edző a Bayern élére és már nagyon várjuk a közös munkát. Max Eberl és Christoph Freund nem adta fel, aprólékosan dolgoztak azért, hogy egy olyan trénert találjanak, aki sikerre viheti a Bayernt és tovább fejlesztheti azt saját ötleteivel. Vincent Kompany pontosan azt az összetartást és csapatszellemet képviseli, amire szükségünk van.

Vincent Kompany: Nagyon várom már ezt a kihívást. Nagy megtiszteltetés, hogy azért a klubért dolgozhatok. A Bayern egy igazi intézmény a nemzetközi futballban. Edzőként arra is törekszem, hogy magamat adjam. Szeretem, ha a csapatom nagy százalékban, kreatívan birtokolja a labdát, valamint ha agresszívan és bátran focizik a pályán. Izgatott vagyok, hogy együtt dolgozhatok a játékosokkal és csapatot építhetek. Ha van egy alap, akkor lehet sikerekről beszélni.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: „Felőlem azonnal kezdődhetne a szezon” | Kompany bemutatkozott

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top