Bajnokok Ligája

„Nem segít a bocsánatkérés” | Real 2-1 BayernA Real Madrid elleni 2-1-es vereség után az edző és játékosai nyilatkoztak.

A 88. percig vezetett, de végül a rendes játékidő és egy jókora hosszabbítás után lemaradt a Bajnokok Ligája fináléjáról a Bayern München, miután az utolsó pillanatban áldozatául esett a Realnak. A meccs katasztrofális alakulásáról, a cserékről és a hajrában látott „leshelyzetről” is szó volt a sajtózónában. Thomas Tuchel úgy ballagott le a pályáról interjúkat adni, hogy az egész 4000 fős bajor tábor őt éltette és egy kicsit el is érzékenyült. Érthető módon.

Itt tudjátok elolvasni az összefoglalót!

Összeomlás | Real 2-1 BayernThomas Tuchel

A vereségről: Fáj. Kell egy kis idő, hogy felépüljünk belőle. Nehéz elfogadni, ez igaz. De ez a valóság. Sajnos túl sok sérülésünk volt, sok cserét kellett alkalmaznunk, sokaknak volt görcse. Elkezdtük a meccset egy támadónégyessel, de a végére már egyikük sem volt a pályán. Aztán Manu, aki egészen addig kiválóan mentett meg minket, hibázott egy olyat, amilyet ha még 100 évet várnánk, akkor se tudna még egyszer megcsinálni. Madridban sosem lehetsz biztos a dolgodban. Az ilyen estéken nem tökéletesnek, hanem elég jónak kell lenni. Mindent a pályán hagytunk, ez a jó oldala ennek az egésznek.

A meccs végi cseréiről és a sérülésekről: Harry Kane nem tudta folytatni, a háta fájt. A teljes támadósort le kellett cserélni. Gnabrynak megint a combizmával van baj. Egy ideje már küzd vele. Az egész szezonban ezzel küzdünk, nem tudunk semmit sem a tervek szerint csinálni, mert mindig a sérülésekre kell reagálnunk. Akkor kaptuk a gólt, amikor Aleks Pavlović lába görcsben volt és emberhátrányban fociztunk.Thomas Tuchel reveals apology from linesman after 'disastrous' decision in Bayern Munich defeat to Real Madrid | Evening Standard

„Nehéz megemészteni, de ez van.”

A hibás bírói ítéletről: Katasztrófa, egyszerűen katasztrófa. A Real második góljánál tovább engedték a játékot. Egyértelműen az a szabály, hogy a játéknak folytatódnia kell. Világos szabálysértés történt. Emiatt a döntés miatt kicsit árulásnak érzem ezt az egészet. Ezen a szinten mindent ki kell hoznod magadból és nem szabad hibáznod. A játékvezetőknek is ezt kell tenniük. Az oldalvonali bíró bocsánatot kért, de ez nem segít. Ez egy elődöntő, ami nem a bocsánatkérések helye. Ha nem nyújtasz megfelelő teljesítményt, teljesen mindegy, hogy bocsánatot kérsz-e vagy sem. Még akkor is, ha sportemberként elfogadtuk őket. Nagyon, nagyon rossz döntés született, egy ilyen helyzetben egyszerűen nem lehet biztosra menni, hogy lesről van szó. Nehéz megemészteni, de ez van.

Elfogadjuk, hogy veszítettünk, de ez a hiba nem történt volna meg a másik oldalon.VIDEO: Alphonso Davies thunderbolt! Makeshift winger comes up clutch with outrageous goal to give Bayern Munich Champions League edge over Real Madrid | Goal.com Cameroon

Gyönyörű gól volt.

Mások

Manuel Neuer: Bárki, aki valaha is focizott, tudja, mit érzek. Nagyon fájó, hogy így estünk ki. Tettünk egy lépést London felé, már-már a döntőben láttuk magunkat, most viszont nem jutok szóhoz.

Alphonso Davies: Elképesztő pillanat volt, hogy megrúghattam az első BL-gólomat. Mindezt egy olyan csapat ellen, mint a Madrid. Akkor nagyon örültem neki. De végül nem jutottunk be a döntőbe. Az ilyen ellenfelekkel szemben ha vezetést szerzel, tudod, hogy nem fogják feladni és harcolni fognak, mert tudnak. Összességében jól fociztunk. Motiváltak voltunk.

„Nem segít a bocsánatkérés” | Real 2-1 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top