Bundesliga

„Nem tudom, mi a sérülések oka” | Bayern-KölnA Köln elleni bajnokit megelőzően Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót.

A Bundesliga 29. fordulójában a kiesőhelyen álló Köln csapata utazik az Allianz Arenába. A Bayern München vezetőedzője pénteken ugyan megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját, de szombat délután fél 4-től nem lehet ott az edzői zónában a sárgalapos eltiltása miatt. Magyar asszisztense, Lőw Zsolt fogja helyettesíteni.

Tuchel mindenesetre készséggel válaszolt a sajtó kérdéseire, említve a sérült játékosokat, illetve a holnapi kezdő részleteit!Image

Ki lesz a két középhátvéd?

A kerethelyzetről: Leroy Sanénak fájdalmai vannak. Számítottunk erre. Valószínűleg kimarad a holnapi keretből. Manuel Neuer bevethető és Aleks Pavlović is kap majd játékperceket.

A csapatösszetételről: A Köln és az Arsenal elleni meccsek között több nap is eltelik majd. Ha változtatunk, az nem a pihentetés, hanem a lendületbe hozás miatt lesz. Fontos, hogy a középhátvédpárosaink együtt maradjanak, ugyanakkor Matthijs de Ligtnek és Eric Diernek nem kell játszaniuk holnap ahhoz, hogy készen álljanak szerdán. Vagy ők startolnak, vagy lehetőséget adunk a másik két hátvédünknek, hiszen szerdán akár 120 percig is tarthat a visszavágó.

A balhátvéd posztról: Van egy pár opció. Vagy Raphaël Guerreiro kerül be, vagy Noussair Mazraoui, aki a marokkói válogatottban már játszott ezen a poszton. Azt viszont nem tudom, hogy bármelyikük is képes lenne 90 percet játszani holnap. Mindenesetre mindketten kapnak perceket, hogy ritmusba kerüljenek.

A sok sérülésről: Nem tudom, hogy van-e tényleges oka. Az egész szezonban szenvedünk. Serge Gnabry megint izomsérüléssel bajlódik. Ez egy hátráltató tényező. A stressz biztosan nem indok, hiszen hozzá vagyunk szokva a folyamatos játékhoz. Kitűnő erőnléti és orvosi stábbal rendelkezünk, mindenki a legjobb tudása szerint dolgozik.Alexander Nübel szerződéshosszabbításáról: Szerintem rossz embernek tette fel a kérdést. Manuel Neuer esetében bármit el tudok képzelni. Ő ha egészséges, akkor kiváló. Alexander Nübel is remek munkát végez, büszke vagyok rá. Jófej srác. Viszont többször is kijelentette már, hogy amíg Manu itt van, esélytelen, hogy ő is maradjon. A stuttgarti kölcsöne igazi sikersztori. Win-win helyzet ez mindenki számára, a következő szezonban akár a Bajnokok Ligájában is játszhat.

Leroy Sanéról: Aszerint döntünk, mekkora mértékű fájdalmat bír elviselni. Úgy tervezünk mindent, hogy bevethető legyen az Arsenal ellen. Nagyszerűen játszott Londonban. Vasárnap vagy hétfőn tér vissza a csapathoz. Ha játszana, akkor biztosan fájna a szeméremcsontja, ami egy sajnálatos dolog, de ezzel együtt kell élnünk még egy ideig. Egyértelmű, milyen képességekkel rendelkezik. Október óta arra várunk, hogy gólt szerezzen. Az Arsenal elleni meccs előtt hatalmasok voltak az elvárások vele szemben, de szuperül focizott.

Arról, hogy ki helyettesíti majd az oldalvonal mellett: Lőw Zsolt és Anthony Barry, nekem pedig a lelátóról kell majd néznem az összecsapást. Nem ideális szituáció, de megoldjuk.

Arról, hogy nézi-e a Leverkusen vasárnapi meccsét: Nem. Az Arsenal mérkőzését fogom követni.

„Nem tudom, mi a sérülések oka” | Bayern-Köln
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Cél a második hely | Bayern-Köln

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top