Interjúk és nyilatkozatok

Eberl: Musiala érinthetetlen, áprilisban dönteni akarunk az edzőrőlMax Eberl a Sky riporterének, Florian Plettenbergnek adott interjút.

Habár még messze a szezon vége és még csak most kezdődik a hajrá, már most tele vannak a német lapok a következő évadot érintő legfontosabb kérdésekkel: ki lesz az edző, hosszabbítanak-e a kérdéses jövőjű játékosok, hogyan fog kinézni az érkezők és a távozók listája?

Ezekre keresett válaszokat a Sky-újságíró, Florian Plettenberg. Max Eberl nemrég a Sport Bildnek is adott egy interjút, de azóta is sok minden történt. Pletti interjújában előkerültek a legfontosabb topikok, nevezetesen a Xabi Alonsóval és Alphonso Daviesszel kapcsolatos találgatások.Image

Pletti és Max.

A Christoph Freunddal közös keretépítésről: Az a tervünk a jövőre nézve, hogy csapatot építsünk, az élén egy edzővel, tele energiával. Egy olyan csapatot, amit az emberek élvezettel figyelnek. Ugyanakkor tudjuk, hogy a Bayern Münchennél folyamatos nyomás nehezedik mindenkire az eredménykényszer miatt. Tudjuk, hogy trófeákat kell nyernünk. Egy olyan keretet kell építenünk, amivel a szurkolók azonosulni tudnak. Ezt nem egy nyár alatt lehet elérni. Hosszú folyamat lesz. Aztán remélhetőleg egyszer majd azt gondolják magukban az emberek, hogy végre észrevettük, mit akarnak – szenvedélyt, dominanciát, önbizalmat és büszkeséget, hogy a játékosok a Bayern mezét viselhetik.

Arról, hogy Thomas Tuchel akár egy Bajnokok Ligája-címmel is búcsúzhat: Mindent megteszünk azért, hogy továbbjussunk az Arsenalon. Ha ez megtörténik, Thomas előtt egy hatalmas kihívás áll majd a Real Madrid vagy a Manchester City személyében. Akkor már a tét a döntő lesz. Támogatni fogjuk őt mindenben. A végső siker a célunk. Nagyon jól ismerem a Bayernt, viszont sosem emelhettem magasba trófeát a klub színeiben. Mások képesek voltak erre. Ezért is vagyok motivált, hogy valami hatalmasat érjek el itt. Thomas is, tudom. A Bayernnél töltött időszakának megkoronázása lenne, ha ez megtörténne.

Arról, hogy hisz-e még a Bundesliga-címben: Igen! Ha nem hinnék benne, akkor rossz helyen dolgoznék. Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy tíz pont a hátrányunk nyolc meccsel a vége előtt és a Leverkusen még nem kapott ki. De ha vereséget szenvednek, azt jól is kell kezelniük. Mi a saját dolgunkat tesszük. Próbálunk nyomást helyezni rájuk és megnyerni a saját mérkőzéseinket.www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2024/03/head-c...

Uli azt mondta Alonsóról, hogy simán el tudja képzelni, hogy marad a Leverkusenben, a megszerzése pedig majdhogynem lehetetlen.

Uli Hoeneß Xabi Alonsóval kapcsolatos kijelentéseiről: Régóta figyelünk bizonyos edzőket. Átnézzük az opcióinkat és gondolkodunk, hogy pontosan mi is az, ami megvalósítható. Igen, Uli Hoeneß azt nyilatkozta, hogy Xabi is téma a klubon belül. Ez így igaz. Christoph és én azon dolgozunk, hogy a megfelelő edzőt nevezzük ki a csapat élére. Át kell még beszélnünk a dolgokat.

Előfordulhat, hogy van egy edző, aki látszólag tökéletes lenne, de tüzetesebb utánajárást követően egyes feltételeknek nem felel meg, ezért végül úgy döntünk, hogy mégsem jó megoldás az ő szerződése.

Arról, hogy milyen feltételeket határoztak meg az edzőkeresés során: Én inkább azt helyezném előtérbe, hogy mit képvisel a Bayern és mi a filozófiája, mire van szükségünk. Ismernem kell magát a klubot. Aztán ott van az edző karriertörténete, illetve további kérdések. Miként játszatja a focit? Hogy áll hozzá az átigazolásokhoz? Kiket hozna magával? Emberien viselkedik-e a futballistáival? Dolgozott-e már nagy klubnál? Milyen nyelven beszél? Nem kérdés, hogy a Bayernnél egy hátráltató tényező, ha az ember nem beszél németül vagy angolul, hiszen a párbeszédek során egy edzőnek éreztetnie kell magát mindenkivel. De ez igaz a sportigazgatóra és egyéb vezetőségi tagokra is. Ezt nagyon fontosnak tartom.Julian Nagelsmann: “Maybe just 1-2” changes for Germany squad ahead of EURO 2024 - Bavarian Football Works

A német válogatott jól szerepelt mostanság, Nagelsmannal az élen.

Arról, hogy felvette-e már a kapcsolatot Roberto De Zerbivel: A múltban mindig is arra törekedtem, hogy a klubhoz lehető legjobban illő edzőket találjam meg. Az az edző, akiről a legjobbként beszélnek, nem biztos, hogy illik a Bayernhez. Nagyon sokat agyalunk azon, hogy a legalkalmasabb trénert találjuk meg. Nem hasraütésszerűen kell döntenünk. Először meg kell néznünk a csapatot, a klubot és azt, hogy milyen lehetőségeink vannak. Nagyon sok vezetőedzővel tárgyaltam már. Olyanokkal is, akiket végül nem tudtam a Mönchengladbachhoz hozni. És előfordulhat, hogy olyan edzőkkel is beszéltem már, akiket nem igazolhatok le és akiket nem fogok leigazolni a Bayern kispadjára. De a fociban nagyon fontosak a kapcsolatok.

Julian Nagelsmannról, mint jelölt: Az edzőkeresés folyamatban van, ez nem meglepetés senki számára sem. De konkrét neveket nem szeretnék említeni nyilvánosan. Ez nem az én stílusom. Világos, hogy nyártól egy új vezetőedzőre van szükségünk és az is nyilvánvaló, hogy Christoph Freund és én nagyon intenzíven tárgyalunk és folyamatosan új és új embereket ismerünk meg. Aztán a végén hozunk egy döntést, ami a Bayern számára a lehető legjobb lesz. Belépünk áprilisba lassan, de még van időnk. És ebből a szezonból is ki akarjuk hozni a lehető legtöbbet. Az Arsenal és a Borussia Dortmund elleni csúcsmeccsekkel folytatjuk. Még akkor is toptalálkozó az utóbbi, ha nem a bajnoki címről dönt. Mindenesetre várjuk már nagyon.

Az edzőkeresés határidőjéről: Minél hamarabb. Nemsokára belépünk áprilisba. Nagyon szuper lenne, hogyha már áprilisban pontot tennénk a mondat végére. Persze ezt úgy mondom, hogy nincs igazi ultimátum. Ha tovább tart, akkor tovább tart. A legjobb döntést akarjuk meghozni.Daily Schmankerl: Bayern Munich prez cautious, but optimistic on Jamal Musiala, Alphonso Davies; Does Florian Wirtz “dream” of FC Barcelona?; Harry Kane and Leroy Sané recognized for efforts; Manchester United wants Real

Vajon elválnak a két jóbarát útjai?

Arról, hogy Jamal Musiala érinthetetlen-e: Igen! Elképesztő vidámsággal focizik.

Megtestesíti a Bayernt. Az a célunk, hogy a jövőben a klub új arca legyen.

Leroy Sanéról: Teljes nyugalomban leülünk vele tárgyalni. Már egy közös vacsorát is megbeszéltünk. Már várom. Meglátjuk, mi lesz.

Joshua Kimmichről: Világosan közölte velem, hogy tudni akarja, ki lesz az edző nyártól. Aztán majd választ kapunk azokra a kérdésekre is, hogy akar-e maradni, akarjuk-e, hogy maradjon, de végül úgyis Joshuától függ minden. Az első számú kérdés viszont az, hogy ki lesz az új edző.

Leon Goretzkáról: Topjátékos. Amikor még Bochumban focizott, tárgyaltam vele. De sajnos nem működtek a dolgok. Végül Christoph Kramert csábítottuk Gladbachba, Leon pedig a Schalkéhoz igazolt. Nagyon nagyra értékelem a tudását, beleértve a fizikumát és a játékstílusát. Ő is fontos része a Bayernnek.

Az Alphonso Daviesszel folytatott tárgyalásokról: Nem vagyunk nyomás alatt. Teljesen normális a kapcsolat közte és a klub között. Ez így van rendjén. Nem szeretek nyilvánosan tárgyalni. Szerintem egy nagyon fair és remek ajánlatot tettünk. Vagy igent, vagy nemet kell mondania. Nem várhatuk örökké. Minden félnek döntést kell hoznia. Én a klubot képviselem, ami szerintem erős félnek számít. Éppen ezért egyértelmű, hogy dönteni kell valamikor, legyen szó Alphonso Daviesről vagy bárki másról.FC Bayern soll Interesse an Führich-Verpflichtung haben

Führich már háromszoros német válogatott.

Chris Führichről: Nagyszerű karrier áll mögötte. Miután szerződést bontott vele a Dortmund, a Paderborn karolta fel, most pedig a Stuttgartot erősíti, amivel kiváló szezont fut. A kérdés ugyebár az, hogy ez a játékos játszhat-e a Bayern színeiben, igen vagy nem? Azonban ez most egyáltalán nem releváns számomra. Én az edző kilétét helyezném most előtérbe, illetve a vele közös kerettervezést. Ha nem így gondolkodnék, akkor rossz sorrendben végezném a munkám. Felkészületlenek lennénk, ha nem ismernénk jól a német válogatott játékosait. 20 millió euró egyébként nagyon sok pénz.

Eberl: Musiala érinthetetlen, áprilisban dönteni akarunk az edzőről
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top