Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: Nem a Leverkusen idegesít, hanem saját magunkJoshua Kimmich a Weltnek adott interjút.

Legutóbbi klubcsapatban és válogatottban játszott négy mérkőzésén jobbhátvédként szerepelt a Bayern München 6-osa. Kimmich karrierjében nem egyedülálló, hogy a védelem jobb szélén játszik, hiszen első bajor éveiben is ott focizott a legtöbbször.

Ez már sokadik idénye a német rekordbajnoknál. Beszélt arról, hogy mit hozhat számára a jövő, hogy éli meg a jelent és miként viszonyul a Bayern egykori legendájához és korábbi csapattársához, Philipp Lahmhoz.Kimmich Ditaksir dari Arsenal sampai Real Madrid, tapi...

„Túl sokszor vagyunk képtelenek felérni az elvárásokhoz.”

A jövőjét érintő találgatásokról: Elég egyszerűen látom ezt a helyzetet. Még mindig van egy év a szerződésemből, szóval nyugodt vagyok. Jelenleg nem tudni, ki lesz az edzőnk nyártól. Nagyon fontos, hogy tudjuk, végül kit neveznek ki. Most viszont az a legfontosabb, hogy a lehető legpozitívabban zárjuk a szezont, beleértve a Bundesligát és a Bajnokok Ligáját. Utána meg azonnal jön az Európa-bajnokság.

Arról, hogy idegesíti az, hogy hol állnak a Bundesligában: Igen, nagyon is. Minden szezon elején a bajnoki címet célozzuk meg a Bayernnél. Hozzá kell tenni, hogy a Leverkusen elképesztő szezont fut. Mi nem remekelünk, de arról sincs szó, hogy bűnrosszak lennénk. A Leverkusen folyamatos teljesítményre képes, mi viszont nem. Ez idegesít igazán. De ezzel együtt kell élni.

A mostanában történt gyakori edzőváltásokról: Ezek annak a jelei, hogy túl sokszor vagyunk képtelenek felérni az elvárásokhoz. Nagyon idegen a Bayern életében, hogy pár év alatt ennyi edzőt fogyasszon el. Ugyanakkor az egész futballra igaz ez a trend, leszámítva a Liverpoolt, a Manchester Cityt, a Heidenheimet és a Freiburgot. Ritka a kivétel.Traumstart ins EM-Jahr :: DFB - Deutscher Fußball-Bund e.V.

Egész jól tartotta Kylian Mbappét a szombati válogatott rangadón.

Arról, hogy beszélt-e Philipp Lahmmal a jobbhátvéd posztról: Amikor együtt fociztunk, természetesen beszélgettünk. A két pozíció, a középpályás és a jobbhátvéd teljesen más, viszont mindkettő nagyon izgalmas és érdekes szerepkör. Mindkettőt szeretem és ott fogok játszani, ahol az edző lát engem. Jelenleg próbálok úgy hozzáállni a jobbhátvéd poszthoz, ahogy korábban is, kreativitással megspékelve.

A német válogatott EB-esélyeiről: Hiszek abban, hogy valami nagyon klassz dolgot vihetünk végbe. Szerintem már mindenki készen áll a tornára. De nekünk, a csapatnak kell megtennünk az első lépést és a sikerünkkel kell eufóriát és igazi érzelmeket teremtenünk. Tudom, hogy a közelmúltbeli negatív eredmények mindenki fejében ott vannak. A Skócia elleni nyitómeccs hatalmas lehetőség. Mindent meg kell tennünk a lehető legjobb kezdésért.

Toni Kroos válogatottbeli visszatéréséről: Segíteni fog az óriási tapasztalata. Mindenki tudja, hogy mennyi nagy tornán vett már részt. És tudja, hogy milyen érzés sikerest elérni a nemzeti csapatban. Olyan játékosok kellenek, akik támogatják a többieket.

Kimmich: Nem a Leverkusen idegesít, hanem saját magunk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top