Bundesliga

Dier: Remek a helyi sörEric Dier a Kickernek adott egy szuper hangulatú interjút.

Sokan kétkedve fogadták az első téli híreket arról, hogy a Bayern München kiszemeltje Eric Dier a védelem mélységének megerősítésére. Az azóta 30. életévébe lépő angol középső bekk 10 mérkőzésen játszott eddig bajor mezben, mostanság rendkívül jó teljesítményt nyújt, szerződése pedig automatikusan meghosszabbodott 2025-ig.

A Kicker újságírójának, Frank Linkeschnek a bajorországi életről, a társaival való kapcsolatáról, a Bajnokok Ligájáról és a nyári Európa-bajnokságról is beszélt.Eric Dier makes loan move to Bayern Munich permanent - ESPN

Az első müncheni hónapokról: Természetesen nagy a különbség az én személyes helyzetem és a csapaté között. Nagyon örülök annak, ahogyan alakultak a dolgok, ugyanakkor a csapat sokkal fontosabb, mint én. Mindenki tudja, hogy két nehéz hónap van mögöttünk. Nem jöttek az eredmények, aztán bejelentették Thomas Tuchel nyári távozását is.

A Tuchel menesztése előtti időszakról: A klub nevében nem beszélhetek magáról a döntésről, ez nem az én dolgom. Elvesztettük a Leverkusen, a Lazio és a Bochum elleni mérkőzéseket. Az ilyen formahanyatlások nagyon ritkák a Bayern életében és egyértelmű, hogy elfogadhatatlan volt, amit láttak tőlünk. Nem voltunk elég jók. Már nem a mi kezünkben, sőt nagyon távol van tőlünk a bajnoki cím, ebbe a szituációba pedig mi kevertük bele magunkat.

Arról, hogy neki kifejezetten jó a kapcsolata Tuchellel: Most mindegy, hogy jó-e vagy sem, ha az edzőnek távoznia kell és én a játékosa vagyok, valamennyire felelősnek kell éreznem magamat. Sosem szép dolog, ha valaki elveszíti a munkáját. Az ilyen döntések maga a tréner mellett hatással vannak a teljes edzői stábra is. Nekem remek a kapcsolatom vele. Hálás vagyok neki. De az egész klubnak és főként Christoph Freundnak, hiszen kulcsfontosságú szerepet játszott az átigazolásomban.

A klubról és a városról: Imádok itt lenni. Teljes mértékben azonosulni tudok a helyi értékrenddel, a kultúrával és a Bayern filozófiájával. Szeretem a várost. Sokkal csendesebb, mint London. És a forgalom sem olyan rossz, mint ott. Sokkal inkább szeretek a természetben, mintsem a betondzsungelben lenni, München környékén pedig rengeteg csodás hely van. Néhányat már meg is látogattam.Three Lions and Spurs ace Eric Dier secretly marries model girlfriend after whirlwind romance | The Irish Sun

Eric és felesége, Anna.

A német nyelvről: Minden nap vannak tanóráim és meg akarom tanulni. Az angol mellett beszélek portugálul és spanyolul is. A német nem egyszerű, szinte teljesen más, mint amiket én beszélek. De igyekszem. A feleségem érti a németet. Dél-Afrikából származik, afrikaans nyelven is beszél, ami hasonló. Sokszor ő fordít nekem.

Arról, hogy mi hiányzik neki Angliából: Mindenem megvan itt, nagyon boldog vagyok. Szeretek más országokban élni és megismerni az új dolgokat, hiszen ez mindig izgalmas. Az Angliában eltöltött kilenc és fél év után nagyszerű élményként élem meg ezt a váltást.

Arról, hogy felismerik-e Münchenben: A helyiek nagyon tisztelettudó és kedves emberek. A klub nagyon fontos része a város kultúrájának, ezzel tisztában vagyok. Szóval nincs bajom azzal, ha odajönnek hozzám az utcán.

A Bundesliga és a Premier League közti különbségen: Ha magukat a bajnokságokat vetem össze, szerintem sok mindenben hasonlítanak. A meccshangulat más. Itt a stadionok mindig tele vannak és az embereket feltüzeli a foci.

Arról, hogy milyen volt felnőni Portugáliában: Nagy hatással volt rám. Angol vagyok, de Portugáliából. Portugáliában váltam felnőtté, Portugália az otthonom, Portugália tett azzá, aki vagyok. Mint a Bayern jelenleg, úgy a Sporting Lisszabon is rengeteget tanított nekem. Főleg a tiszteletről és a kemény munkáról. És nyilván az ott tapasztaltak miatt könnyebb volt letelepednem itt. Tudom, hogy mi számít fontosnak. Ide tartozik például a nyelv megtanulása is. Afféle tisztelet jeléül a helyiek, illetve a csapattársaim felé.FC Bayern | De Ligt und Eric Dier überzeugen plötzlich als Abwehrduo

A két hozzá legközelebb álló emberrel.

Arról, hogy szerinte miért nem szabad felbontani a Matthijs de Ligttel alkotott duóját: Ilyen esetekben a győzelmek a legjobb érvek. Teljesen mindegy, mit nyilatkozok, ha nem játszunk jól. Pontosan ezért irreleváns az is, hogy én mivel győzném meg Thomas Tuchelt. Az edzőpályán és az élesben mutatott meló számít.

A mostani győzelmi sorozatról: A Lazio elleni 3-0-ás siker második félidőjében úgy éreztem, hogy újra lendületben vagyunk. Nagy önbizalommal fociztunk és benne voltunk a flowban. Aztán pár nappal később erre építettünk a Mainz elleni 8-1 során is. A meccs eleje nehéz volt, de magunkhoz vettük az irányítást, domináltunk és rúgtunk egy csomó gólt. Azt aláírom, hogy az első 20 perc alapján nem úgy nézett ki, hogy a vége 8-1 lesz. A Mainz nem egy rossz együttes és nem az történt, hogy csak úgy megengedték, hogy rúgjunk nyolcat.

A Bajnokok Ligájáról: A kieséses szakaszban minden lehetséges. Innentől kezdve csakis topcsapatok vannak a mezőnyben. Mindenkinek van esélye a végső győzelemre. Mellettünk az Allianz Arena és az ott tapasztalható BL-légkör szól. Hihetetlen érzés ezeken a BL-estéken focizni. Ezt kell az előnyünkké formázni. A Wembley-ben rendezendő döntő pedig külön motiváció Harry Kane és az én számomra. A lehető legszebb helyszín egy BL-döntő rendezésére.

Arról, hogy szerinte van-e esélye az Európa-bajnokságon szerepelni: Unalmas lesz a válaszom, de játékosként saját magadra és a klubodra kell koncentrálni, minden más a te hatáskörödön kívül van. Próbálom a legjobbamat nyújtani. Aztán majd meglátjuk, nyáron mi lesz. Egy kontinens- vagy világbajnokság elképesztő élmény. Olyan, mint egy karnevál. Mindenkinek jó kedve van, mindenki bulizik. Az angol drukkerek jól fogják érezni magukat itt, hiszen remek a helyi sör.

Dier: Remek a helyi sör
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top