Bundesliga

„Nem örülünk a válogatott szünetnek” | Sajtótájékoztató: Darmstadt-BayernA Darmstadt elleni bajnoki meccs előtt Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót!

A Bayern München vezetőedzője közvetlenül a Bajnokok Ligája-sorsolás előtt ült le az újságírók elé, hogy megválaszolja a kérdéseket a szombat délután fél négykor kezdődő idegenbeli Bundesliga-meccsel kapcsolatban. Tuchel a Pressetalk során beszélt a hiányzókról, a hamarosan megkezdődő válogatott szünetről, a védelem és a középpálya embereiről, illetve az apukává váló csapatkapitányunkról.Image

Négy hiányzó van.

A kerethelyzetről: Csak a sérültek hiányoznak. Kingsley Coman, Noussair Mazraoui, Bouna Sarr és Tarek Buchmann. Egyre teljesebb a keret, a visszatérők miatt folyamatosan jobb és jobb minőségű edzéseink és meccsteljesítményeink vannak, holnap pedig újra bizonyítani szeretnénk ezt.

A meccsről: Mindenki tudja a körülményeket, nem szabad megbotlanunk. Csak nekünk van veszítenivalónk, az ellenfélnek nincs. Ez van, viszont jól ismerjük az ilyen helyzeteket. Biztos vagyok benne, hogy megfelelő hozzáállással megyünk bele a mérkőzésbe. A Darmstadt úgy kapott ki a Lipcsétől, hogy több nagy helyzete is volt. A mi célunk az, hogy megnyerjük a meccset.

A válogatott szünetről: Hetek után először ismét 19-20 játékossal számolhatunk. Ez a tény hatással van a csapatra. A válogatott szünet meg fogja törni a lendületünket, ez nem kérdés. Nem ideális ez a szituáció, de ezzel együtt kell élnünk. Szorítunk, hogy mindenki egészségesen térjen vissza.

A BL-sorsolásról: Nincs konkrét kívánságunk. Büszkék vagyunk, hogy ott lehetünk a sorsoláson. Megérdemelten vagyunk ott a mezőnyben. Ez volt az alapvető célunk, innentől kezdve egy kis szerencsére is szükségünk lesz. Persze vannak csapatok, amelyek ellen kicsit esélyesebbek lehetünk, de innentől kezdve már bármi megtörténhet. Magát az eseményt közösen fogjuk nézni a stábbal. Viszont ez most a darmstadti meccsel kapcsolatos sajtótájékoztató.Image

Külön Neuerről is beszélt a tréner.

Manuel Neuerről: Úgy hallottam, hogy a gyermek és az anyuka is jól van. Két napot kihagyott, de ma újra edzeni fog és holnap ott lesz a kapuban. Egy ilyen dolog mindig plusz jelent egy labdarúgó életében. […] Talán egy az egymillióból képes arra, amit ő vitt véghez a felépülése során. Végig stabilan zajlott a rehabilitációja. Minden orvost és erőnléti edzőt dicséret illet. Nagyon jó érzés köztünk látni őt. Hatalmas tiszteletet érdemel.

Leroy Sanéről: Itthon marad a válogatott szünetben és kezelni fogjuk a fájdalmait. Holnap viszont muszáj szállítania a jó teljesítményt, mert ha ezt nem teszi meg, a következő két hétben minden nap ott kell lennie az edzőpályán.

Aleksandar Pavlović válogatott behívásáról és Leon Goretzka mellőzéséről: Julian Nagelsmann dolga a német válogatott összerakása. Az én feladatkörömbe pedig nem tartozik bele, hogy kommentáljam, miként dönt. Minden játékosunkat támogatjuk, függetlenül attól, hogy kapnak-e meghívót vagy sem. Pavlo meglepetésként élte meg a történteket, Leon pedig csalódott. Mostanában remekül játszott és holnap is erre számítunk.

Matthijs de Ligt és Eric Dier duójáról: Meccseket nyerünk velük, nagy összhangban vannak, de nem csak egymással, hanem a szélső védőkkel és a védekező középpályával is. Nagyszerű a kommunikáció kettejük közt. Nincs értelme változtatni a védelmen. Ugyanakkor Dayot Upamecano és Kim Mindzse is magas szintet képvisel.

„Nem örülünk a válogatott szünetnek” | Sajtótájékoztató: Darmstadt-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top