Interjúk és nyilatkozatok

Kim: Elkerülhetetlen, hogy elveszítsem a helyem

Kim Mindzsével a t-online riportere, Julian Buhl készített egy rövid interjút.

22 mérkőzésen játszott 1903 játékpercével a Bayern München második legtöbbet foglalkoztatott labdarúgója a dél-koreai hátvéd. Hamarosan kényszerszünetre megy – legalábbis a klubjától, hiszen január 12-től a katari rendezésű Ázsia-kupán vesz részt hazájával. Többek között a folyamatos terhelésről is kérdezték, illetve arról, hogy nem fél-e, hogy a kontinensbajnokság alatt elveszti a helyét Matthijs de Ligttel szemben.Bayern Munich 3-0 Stuttgart - Highlights | beIN SPORTS

Az első bajor gól: pipa!

Az első góljáról: Nagyon sok időt vártam rá. Egy védőnek a gólszerzés is a feladata. Ha egy hátvéd betalál, az egész csapat dolgát megkönnyíti. Már sokkal korábban gólt akartam szerezni, mindenesetre örülök, hogy végre összejött. Mielőtt az elsőt visszavonták, nagyon izgatott lettem, utána viszont elszomorodtam, amikor megtudtam a bíró döntését. A szabályos találatomnál pedig azért hezitáltam a gólörömmel, mert attól tartottam, hogy öngólként könyvelik el.

A folyamatos terhelésről: Szerintem jobb fáradtnak lenni, mint csak pár percet játszani minden egyes találkozón. A fáradtsággal való küzdelem is beletartozik egy labdarúgó teljesítmény-eszköztárába.

Az eddigi müncheni pályafutásáról: Elégedetlen vagyok az első hat hónapommal. Még mindig nem győződtem meg arról, hogy vitathatatlan kezdőjátékos lennék. Ha mindhármunk (ő, de Ligt és Upamecano) versenyzik, senki sem tudja, kik jönnek ki győztesként.FC Bayern München: Kim-Debüt verzögert sich

Kevés csapatnak van ilyen minőségű hátvédsora.

Manuel Neuerről: Világos utasításokat osztogat és hajt minket. Nagyon nagy odafigyeléssel hallgatom a szavait. Nekem és a csapatnak is nagyszerű hír, hogy visszatért a pályára. Már gyermekkoromban láttam, mire képes, de hihetetlen, hogy élőben még annál is jobb.

Dayot Upamecanóról: Már a Lipcsében is figyeltem őt, mivel a válogatott csapattársam, Hvang Hicsan ott focizott. Gyakran néztem a teljesítményét és örömmel töltött el a játéka. Szerintem a világ egyik legjobb védője, igazi topjátékos. Boldog vagyok, hogy az oldalamon tudhatom őt.

Arról, hogy aggódik-e amiatt, hogy elveszti a kezdő helyét az Ázsia-kupa alatt: A torna ideje alatt muszáj vagyok otthagyni a Bayernben betöltött pozíciómat. Ha Upa és Matthijs jól focizik az előttünk álló időszakban, minden bizonnyal később is ők fogják alkotni a középhátvéd duót. Ez elkerülhetetlen, ez a valóság. Szóval amint visszatérek, folytatnom kell a harcot a helyemért.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top