Bundesliga

„Müllerrel ebédeltem” | Sajtótájékoztató: Köln-BayernThomas Tuchel a Köln elleni bajnoki előtti napon tartotta meg sajtótájékoztatóját.

Vége a válogatott szünetnek, visszatér a Bundesliga! Egy hangulatosnak ígérkező péntek esti találkozóval vesszük fel a fonalat Kölnben, a német bajnokság 12. fordulójában. A 20 óra 30 perckor kezdődő összecsapást az Arena4 fogja élőben közvetíteni Magyarországon.Image

Laimer sokat játszott. A németek elleni 2-0-án is szinte végig a pályán volt.

A kerethelyzetről: Matthijs és Jamal nem bevethető. Raphaël Guerreiróval is óvatosnak kell lennünk. Kisebb problémái voltak, amikre oda kell figyelnünk. Nagyon óvatosak vagyunk azokkal is, akik sokat játszottak a válogatottjukban, mint például Konrad Laimer, Kim Mindzse és Alphonso Davies.

A válogatott szünetről: Mindenki sérülésmentesen tért vissza. Mindent megteszünk azért, hogy a srácok jól érezzék magukat, még akkor is, ha egyeseknek nem voltak jó élményeik a válogatottjukkal. Most fontos, hogy a fókusz a Bayernen legyen. Néztem a német válogatott meccseit. Leroy Sanéval tegnap találkoztam először, utána pedig Leon Goretzkával is. Thomas Müllerrel együtt ebédeltünk.

Leroy Sané Ausztria piros lapjáról: Számítottam rá. Nem tudta tovább visszatartani magát. Nem beszéltünk a dologról. Ennek nem szabad megtörténnie, de előfordulhat, hiszen ilyen az emberi természet. Teljes mértékben megbízom Leroyban. Kulcsjátékos.

Arról, hogy pénteken van a meccs: Valószínűleg a tévéközvetítési jogok miatt van ez. Ez a második ilyen ligameccsünk. Kim Mindzse és Alphonso Davies csak ma érkezett vissza hosszú repülőútja után. Ezek nagyon, nagyon szerencsétlen körülmények. Viszont nem szabad kifogásként tekintenünk a dologra. Holnap utazunk Kölnbe, hogy ma még mindenki otthon tudjon aludni.Image

Kimmichről is külön beszélt Tuchel.

Thomas Müller: Mindannyiunk akarja, hogy Thomas a csapatunk tagja legyen. Teljesen világos, hogy folytatni akarja a futballt. És miért ne tehetné meg ezt a legmagasabb szinten? Pozitívan látom a dolgot. Jó formában van és minden rendben alakult vele. Thomas egy klubikon, egy legenda. A legnagyobb tiszteletet kapja tőlünk.

Joshua Kimmichről: Nincs okunk arra, hogy ne játszassuk. Kulcsjátékos, akiben maximálisan megbízunk. Főleg a nehéz helyzetekben próbálunk stabil alapokat nyújtani mindenkinek. Azt a visszajelzést kaptuk a válogatottaktól, hogy a topjátékosok fáradtak – mentálisan és fizikálisan is. Ezalatt nem csak a pályán töltött időt, hanem az utazásokat is értem. A következő szezontól még több Bajnokok Ligája-mérkőzés lesz, meg ott van a klubvilágbajnokság is. Ki van maxolva minden, de élvezettel kell vennünk az akadályokat.

Leon Goretzkáról: Nagyon örülünk annak, hogy van nekünk. Nemrég még a fogát csikorgatva focizott a törött kezével. Lenyűgöz, hogy mennyire a csapat szolgálatába állítja saját magát. Megtalálta a posztját a bal oldali félterületben, ahol néha támadó, néha védekező középpályásként focizik. Végig kitartó volt, mialatt a sajtó cikkezett róla. Csak előre nézett. És formába lendült.

Nestory Irankundáról: Nagyon gyors, hatalmas potenciállal rendelkezik. Meglátjuk, hol lyukad ki a kalandja végén. A legmagasabb szintű akadémista csapatban (a második számú együttesben) kezdi majd meg a müncheni pályafutását.

„Müllerrel ebédeltem” | Sajtótájékoztató: Köln-Bayern
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Ismét kesztyűt húzunk | Beharangozó: Köln-Bayern

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top