Bundesliga

„Ha Upa nem játszhat, Leon fog, ha pedig Leon nem játszhat, akkor Upa fog” | Sajtótájékoztató: Dortmund-BayernThomas Tuchel a dortmundi Klassiker előtt tartotta meg sajtótájékoztatóját.

Szombat este fél hétkor egy nagy kihívást kell abszolválnia a rekordbajnoknak. A kellemetlen kupakiesés után a hazai pályán nagyon régóta veretlen Borussia Dortmund fogadja a srácokat a Bundesliga 10. fordulójában. Vezetőedzőnk a meccsel, a sérültek állapotával és Jérôme Boatenggel kapcsolatban is beszélt a sajtónak.A kerethelyzetről: Még nem hoztuk meg a döntést Goretzka és Upamecano esetében. Nem biztos, hogy elég fittek ahhoz, hogy kezdjenek. Meg kell beszélnünk még az orvosokkal és magukkal a játékosokkal is, hogy mi legyen.

A Német Kupából való kiesésről: Nagyon csalódottak vagyunk, mert az volt a célunk, hogy eljussunk Berlinig és magasba emeljük a trófeát. Kell még egy kis idő, hogy megemésszük a dolgot. Viszont nincs okunk arra, hogy feladjuk és egymásra mutogassunk. Azért utazunk Dortmundba, hogy győzzünk. Itt az ideje megmutatni a válaszreakciónkat.

A Klassikerről: Teljesen ki kell hajtanunk magunkat, a legmagasabb szinten kell fociznunk. Mindezt egészen a hármas sípszóig. A három pont a célunk. Szerintem elég nagy a csapatszellem és megvan a kvalitása a fiúknak ahhoz, hogy ez összejöjjön.

A kritikákról: Mindig lesznek. A Bayernhez azért igazolsz, hogy minden trófeáért versenyben légy. Tudjuk, mit csinálunk, hol állunk és hogy jobbak akarunk lenni. Én el tudom viselni a vereségeket. De azért dolgozunk, hogy mérkőzéseket nyerjünk. Össze kell fognunk.Image

Így néz ki a sajtóterem Tuchel nélkül.

Joshua Kimmich pótlásáról: Ő egyértelműen egy fix pont a középpályánkon. Az ilyen meccseken különösen sokszor szokott nála lenni a labda. Hiányozni fog a támadásépítésekben, a kiugratásokban és a pontrúgásoknál. Megoldásokat kell találnunk. Remélhetőleg Noussair Mazraoui is egészséges lesz, hogy Konrad Laimer a középpályán tudjon focizni.

Matthijs de Ligt pótlásáról: Ha Upa nem lesz bevethető, akkor Leon kezd ott. Ha Leon nem játszhat, akkor Upa. Meglátjuk. Gnabry esetében láthattuk, hogy kellemetlen érzés rögzítővel a karon focizni. Leonnak is rögzítő van a kezén egy pár napja. Későn fogunk dönteni a pontos felállásról, hiszen mérlegelnünk kell a dolgokat.

Arról, hogy de Ligt kiesése után újra téma lett-e Jérôme Boateng szerződtetése: Nem. Jelenleg nem tervezünk változtatni az álláspontunkon. Most arra törekszünk, hogy Upa egészséges legyen minél hamarabb.

Arról, hogy van-e feszültség közte és a keret között: Én sosem olvasok semmilyen rólam szóló hírt. Miért is tenném? Egy csapat tagja és egy hatalmas klub része vagyok. Minden győzelemben és vereségben szerepem van. Minden rendben van a csapatban, másképpen nem tudnánk úgy folytatni a szezont, ahogy eddig. Ezt a tényt egy ilyen keserű vereség sem tudja megváltoztatni. Nyugodtnak kell maradnunk.

„Ha Upa nem játszhat, Leon fog, ha pedig Leon nem játszhat, akkor Upa fog” | Sajtótájékoztató: Dortmund-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top