Interjúk és nyilatkozatok

„Müllert mindig a kezdőbe raknám” | Klose a Bayern támadóirólMiroslav Klose, a Bayern egykori támadója adott interjút Philipp Kesslernek, a TZ újságírójának.

A lengyel származású csatár 2007 és 2011 között játékosként, 2018-tól 2021-ig pedig edzőként és asszisztensként állt a Bayern München alkalmazásában. 2016-ban vonult vissza. 53-szor volt eredményes a rekordbajnok mezében, a jelenlegi keretből pedig együtt focizott Thomas Müllerrel, akivel 2014-ben világbajnokságot nyertek. Most Eric Maxim Choupo-Moting kivételével minden támadónkról elmondta véleményét a TZ-nek.Harry Kane-ről: Az ő személyében a Bayern Münchennek ismét van egy csatára, aki egyszerűen garancia a gólszerzésre. Kiemelkedő rúgótechnikával rendelkezik. Nagyon tetszik, hogy milyen pontos a tizenhatoson belül. Nagyszerű a kapcsolata Sanéval a pályán, folyamatosan keresik egymást.

Leroy Sanéról: Korábban is voltak a mostaniakhoz hasonló erős momentumai, viszont ingadozott a formája. Mostanra azonban nagyon folyamatossá vált a teljesítménye. Több mérkőzésen is ő jelent különbséget, ez pedig nagyon boldoggá tesz engem. Régóta tudja mindenki, hogy milyen tehetséges, most pedig meg is mutatja azt. A gyorsasága és a rendkívüli bal lába miatt nagyon nehéz őt levédekezni. Jók a passzai, a befejezései, sok kiváló tulajdonsággal rendelkezik. És fizikálisan is fejlődött, rengeteget sprintel. Remélem, a jövőben is így folytatja.Harry Kane, Leroy Sane, Thomas Müller: Bayern's record men shine against Darmstadt

Bambi és Leroy duplázott, Harry triplázott, Müller pedig két asszisztot osztott ki gólja mellett a Darmstadt ellen.

Jamal Musialáról: Fontos, hogy már nem csak helyzeteket alakít ki, hanem gólokat is szerez. Látható, hogy a fránya izomsérülése után ismét jók a lábai.

Mathys Telről: Mindig jokerként ugrik be a meccseken és rendre betalál. Hasonló, mint Nils Petersen volt a Freiburgnál. Nagyon kellenek ezek a típusú játékosok. Elfogadja a szerepét és a kevesebb játéklehetőség nem probléma számára.

Thomas Müllerről: Ha én lennék az edző, mindig a csapatba tenném. Akárhány játékpercet kap, mindig kihasználja azokat. Nagyon szerettem vele játszani, hiszen okos futballista. Elég volt egymásra néznünk és szavak nélkül megértettük egymást. Tudtuk, a másik mire készül.

Kingsley Comanról és Serge Gnabryról: Remélem, hogy mindketten hatékonyabbak lesznek, tehát több gólt és gólpasszt szereznek majd. Ez hihetetlenül fontos. Thomas és Leroy tökéletesen tudják megjátszani az utolsó passzokat. Ezt kell elérnie Kingnek és Serge-nek is. A lényeg, hogy jó kulcsátadásokkal szolgálják ki Harryt.

„Müllert mindig a kezdőbe raknám” | Klose a Bayern támadóiról
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top