Ismét alsóbb ligás ellenféllel küzdünk meg | Beharangozó: Saarbrücken-Bayern

A Német Kupa második fordulójában a harmadosztályú Saarbrücken együttesével mérkőzünk meg a továbbjutásért.

Szerda este 20 óra 45 perckor a Ludwigsparkstadion szolgál helyszínéül a Bayern München soron következő mérkőzésének. Miután a DFB-Pokal első fordulójában kiejtettük a Preußen Münstert (4-0), ismét egy harmadik ligás gárda otthonába utazunk.

Habár az elmúlt napokban úgy tűnt, akár el is halaszthatják az összecsapást, kedd este arról számolt be az ellenfél vezetőedzője, Rüdiger Ziehl, hogy biztosak abban, hogy a tervezett időpontban meg tudják rendezni azt. Később a klub szóvivője is megerősítette az információt. A régióban az elmúlt napokban heves esőzések voltak, vasárnap pedig egy félidő után félbeszakították a Dynamo Dresden elleni bajnokit. Végül azonban játékra alkalmasnak ítélték a gyepet.

Thomas Tuchel is megszólalt a témával kapcsolatban. A teljes sajtótájékoztatót itt tudjátok elolvasni!



Helyzetjelentés

Sorozatban öt győzelem, ezek során 19 lőtt és csak három kapott gól – egész jó kis mérleg! Ugyan a találatok nagy részét a Darmstadt elleni emlékezetes siker (8-0) során jegyeztük, kijelenthető, hogy kitűnő formában vannak a bajorok, akik a Bundesligában sima győzelmek, a Bajnokok Ligájában pedig igazi csapatszellemről tanúbizonyságot tévő sikerek tudatában utaznak a Saar-vidék fővárosába.

Most a harmadik fő porondon, a Német Kupában kell alkotni. Ellentétben az előbb említett kettővel, itt egyetlen rossz meccsteljesítmény kiesést eredményezhet. A sorozat rekordbajnoka az előző 27 mérkőzését megnyerte olyan együttesek ellen, amelyek a harmadiknál alsóbb osztályban szerepeltek. Legutóbb 2000-ben, az akkor a negyedosztályú Magdeburg ellen esett ki a Bayern.

Thomas Tuchel a keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Noussair Mazraoui és Jamal Musiala betegség miatt hiányzott a napokban, Kingsley Comannak pedig kifordult a bokája. A Bild lencsevégre kapta a keretet a délutáni edzésen és beszámolt arról, hogy Nous kivételével minden kérdéses állapotú játékos, tehát Bambi, King, a kéztörése után felépült Leon Goretzka, valamint a kartörésből visszajött Serge Gnabry is ott volt. Dayot Upamecano és Raphaël Guerreiro is csapattréningen vett részt, de ők még nem játszhatnak, tette hozzá Tuchel.



A 16 ezres Ludwigsparkstadion.

Az ellenfél

1963-ban ott volt az Bundesliga alapító klubjai közt, hogy aztán a szezon végén tökutolsóként kiessen az élvonalból az 1. FC Saarbrücken. A soron következő évadokban javarészt a másodosztály mezőnyét erősítette, időnként pedig egy-két szezonra feltűnt az első osztályban is. Habár a 2008/09-es idényben az ötödik vonalig süllyedt le, az előző három szezon mindegyikében a feljutásért harcolók közt volt a 3. Ligában.

A csapat „menedzser-edzője”, Rüdiger Ziehl bő egy éve dolgozik a klub kötelékében. Együttese jelenleg a 15. helyen áll, viszont két meccsel kevesebbet játszott, mint a mezőny többi része. A kupakiírás első fordulójában a Bundesliga 2-es Karlsruhét búcsúztatták 2-1-gyel.

Keretük legnagyobb neve a nagy jövő előtt álló középpályás, Luca Kerber, a legeredményesebb pedig a karrierjét csakis alsó osztályú egyesületeknél töltő Kai Brünker, a maga hat góljával. Érdemes még kiemelni az augsburgi nevelésű játékmestert, Tim Civeját, akinek korábban három meccse volt az élvonalban. A csapatkapitány az a 33 esztendős Manuel Zeitz, aki 14 éves kora óta négy szezon kivételével folyamatosan Saarbrückenben focizott.

A Saarbrücken és a Bayern eddig 13 alkalommal meccselt egymással. 1977 áprilisában 6-1 lett a kiscsapat javára, viszont az összmérleg 9 Bayern-győzelmet hozott eddig. Gerd Müller egymaga 11-szer talált be a De FC-nek.



Goretzka és Gnabry is újra játszhat.

Hol lehet nézni?

A mérkőzést a Sport 1 közvetíti élőben Magyarországon.

Előzetes kezdőcsapatok

Saarbrücken: Schreiber – Thoelke, Zeitz, Uaferro – Boeder, Gaus – Kerber, Sontheimer – Rabihic – Naifi, Brünker

Bayern: Neuer – Davies, Kim, de Ligt, Sarr – Laimer, Kimmich – Sané, Müller, Tel – Choupo-Moting

Hiányzók

Saarbrücken: Jacob (keresztszalagszakadás), Neudecker (combsérülés) és Patrick Schmidt (sípcsonttörés)

Bayern: Upamecano (erőnlét), Guerreiro (erőnlét), Buchmann (combsérülés), illetve kérdéses Goretzka (kézközépcsonttörés) és Coman (bokaproblémák)

Horváth Balázs

22 éves. Bayern-szurkoló.

Leave a Comment

Friss posztok

„Imádom a focit” | Bayern 2-0 Wolfsburg

A Wolfsburg elleni 2-0-ás siker után a vezetőedző és két játékosa nyilatkozott. (tovább…)

34 perc ago

Simán legyőztük a Farkasokat | Bayern 2-0 Wolfsburg

A Bayern München utolsó hazai mérkőzésén a Wolfsburg csapata látogatott az Allianz Arenába. (tovább…)

16 óra ago

Utoljára otthon | Bayern-Wolfsburg

A Bundesliga 33. fordulójában a Wolfsburg látogat az Allianz Arenába. (tovább…)

2 nap ago

„Kane, Musiala és Sané sem fog játszani” | Bayern-Wolfsburg

A Wolfsburg elleni bajnoki előtt Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót. (tovább…)

2 nap ago

Hivatalos: A PSV aktiválta Tillman vételi opcióját

Malik Tillman végleg aláírt a PSV Eindhoven együttesével, méghozzá 2028-ig. (tovább…)

3 nap ago

„Nem segít a bocsánatkérés” | Real 2-1 Bayern

A Real Madrid elleni 2-1-es vereség után az edző és játékosai nyilatkoztak. (tovább…)

5 nap ago