Bajnokok Ligája

„Elég volt a buta hibákból” | Sajtótájékoztató: København-BayernThomas Tuchel és Joshua Kimmich a København elleni Bajnokok Ligája-találkozó előtt beszélt a sajtónak Dániában.

Vezetőedzőnk, a stáb, az ideiglenesen a csapatkapitányi karszalagot viselő középpályás, illetve társai hétfő délután szálltak fel Münchenből, a rövid repülőút végén pedig Koppenhágában landoltak. Kedd este 9-kor ugyanis a Parken Stadionban vendégeskednek kedvenceink, ahol az ország rekordgyőztese fogadja a mindenkori német bajnokot.

Azt előre jelezzük, hogy a kedd este kilenc órakor kezdődő találkát sajnos nem közvetíti élőben magyar adó! Viszont az AMC Mikro alkalmazásában és weboldalán egy regisztráció után (elvileg) nézhető a meccs. Erről a meccsnapon külön posztolunk majd. A Sport 2 pedig este 11-kor leadja felvételről a mérkőzést.Thomas Tuchel

A Lipcse elleni meccs rossz első és jó második félidejéről: Nem aggódunk. Kielemezzük az egészet és levonjuk a következtetéseket, ezeket pedig átbeszéljük a csapattal. Egy élettel telibb taktikára van szűkségünk. Még mindig gyakorolnunk kell a meccskezdéseket. A pozitív dolgokat visszük magunkkal.

Az ellenfélről: Megnéztem a meccseiket. Komolyan fel kell készülnünk. Minden egyes ellenfelet tisztelek a BL-ben. A København nem veszített tavaly a City, a Dortmund és a Sevilla ellen sem. Mi viszont változtatni akarunk ezen a statisztikán. Egy nagyon fiatal edzője van a csapatnak, aki rendkívül sikeres. A København nyerte mostanság Dánia összes trófeáját. Egyszerű stílusuk van, 4-3-3-as hadrendre számítunk tőlük. Kompakt, kontrákban nagyon veszélyes gárdáról van szó, sok hosszú labdára számítunk. A támadóik kifejezetten gyorsak. A középpályán kemény labdarúgókkal rendelkeznek, a védőik szeretnek támadásokat építeni. A kapusuk pedig a nagy kidobásairól híres.A BL-csoportunkról: Életemben nem találkoztam könnyű Bajnokok Ligája-négyessel. Minden meccsnek külön karaktere van. Ez a találkozó biztosan más lesz, mint mondjuk a Galatasaray elleniek. Most viszont teljes mértékben a Københavnre koncentrálunk. Persze el tudom képzelni, mi vár ránk Törökországban.

Jerôme Boatengről: Ha egy tárgyalást elnapolnak, akkor is igaz, hogy az ember addig ártatlan, amíg nem bizonyítják az ellenkezőjét. Jerôme nagyszerű érdemekkel rendelkezik és megvan a joga arra, hogy velünk edzen. Mindenki tudja, milyen poszton focizik, mi pedig milyen poszton szűkölködtünk a kupameccsen. Jerôme amúgy is Münchenben él és fitt. Most velünk edz otthon, aztán majd meglátjuk. A klubon belül semmi féle nyugtalanságról nem tudok vele kapcsolatban. Megértem, hogy a drukkerek egymás közt beszélnek ezt meg azt.

Arról hogy ezúttal miért a hazai csapat stadionjában tartja meg az utolsó csapatedzését (3 éve nem volt példa erre a Bayernnél): Meg kell néznünk a pályát. Amúgysem egy intenzív, taktikus tréning a mai. Nem volt sok idő dönteni, de úgy határoztunk, hogy egy edzéssel próbáljuk ki a gyepet. Ha kell, ahhoz igazítjuk a stílusunkat. A Galatasaray elleni mérkőzés előtt otthonra tervezzük az utolsó edzést, mert oda hosszabb az út.Joshua Kimmich

A Lipcse elleni meccsről: Olyan volt, mintha nem is lettünk volna a mérkőzésben az első játékrészben. Túl sok buta hibát követtünk el. Ez most nem történhet meg.

A jelenlegi keretről: A szűk keretnek vannak előnyei és hátrányai is. Minden játékos tudja, hogy mindenkire szükség van. Fontos, hogy mindenki egészséges legyen. Ha ez megtörténik, elegen vagyunk. Ha viszont – mint a Münster ellen – három belső védőnk is sérült, húzós a dolog. De végül azt is megoldottuk.

Jerôme Boatengről: Nem a mi problémánk (a játékos magánélete). Nem mi hozzuk meg a döntést. Sokunk rengeteg trófeát nyert vele. Örültem, hogy újra láthattam.Leroy Sanéról: Mindig beletesz apait-anyait. Nagyon erős fizikálisan is. Lenyűgöző, mennyire folyamatos a jó teljesítménye. Ez a jutalma a kemény munkának. Mostanában háromnaponta szuperül teljesít, ez pedig jó hír számunkra. Élvezi a focit és a rosszabb időszakokban is látszik ez. A focikedvét pedig átadja az egész csapatnak. Remélem, sokáig folytatja ezt a formát.

Arról, hogy a hírek szerint nem jó minőségű a Parken Stadion gyepe: Hallottam, hogy nem valami jó a helyzet. Majd meglátjuk. Nyilván örülnénk neki, ha megfelelő lenne a gyep minősége. De akkor is jól kell játszanunk, ha az ellenkezője igaz.

„Elég volt a buta hibákból” | Sajtótájékoztató: København-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top