Interjúk és nyilatkozatok

Musiala: Egy-két éven belül a világ legjobbja akarok lenni

Jamal Musiala az ESPN-nek és a Bildnek is interjút adott az elmúlt napokban. Ezt a kettőt gyúrtuk most össze nektek!

Egy hónapja még sérüléssel bajlódott, most viszont már teljesen egészséges Jamal Musiala, a Bayern München 20 esztendős csillaga. Az előző idényt 32 gólban való közreműködéssel zárta, az alábbi gondolataiban pedig elmondta, folyamatosan fejlődni akar, úgyhogy még több találatra és asszisztra számíthatunk tőle.

A napokban adott interjúiban beszélt arról, hogy mit gondol a Premier League-ről, illetve mi a véleménye a Realban csillogó Jude Bellinghamről és az új EA FC-kártyájáról.Bambinak eddig egy gólpassza van a szezonban.

Arról, hogy a katari vébé után dolgozott-e magán: Az edzőváltás előtt mindig külön foglalkoztunk a befejezéseimmel a másodedzővel, Dino Toppmöllerrel. A Köln elleni mérkőzés előtt pedig pontosan ugyanazt a mozdulatot gyakoroltuk Anthony Barryvel, amivel a győztes gólt lőttem. Addig akarom gyakorolni a dolgokat, amíg azok nem válnak természetessé és tökéletessé a fejemben.

Arról, hogy mi a titka: Minden egyes nap dolgozom magamon. Amikor hazamegyek az edzésekről vagy a mérkőzésekről, akkor is próbálok mindent úgy csinálni, hogy lépésről lépésre magasabb szintre kerüljek. Folyamatosan jobb és jobb akarok lenni. Figyelek az apró dolgokra, amikkel elérhetem ezt. Fiatalon a táplálkozással kezdtem, aztán ott vannak az extra edzések, hogy javítsam az állóképességemet, de figyelek például a cipőimre is. A világ legjobb játékosa akarok lenni egy-két éven belül.

A csapattársairól: Mióta itt vagyok, mindig jó volt a kapcsolatom az összes játékossal. Olyan a csapatunk, mint egy család. Bárkivel könnyen jól érzem magam. Imádom Mindzsét és Harryt is, nagyon kedves emberek. Harry motivál minket és minél több játékpercet focizunk együtt, annál jobban megértjük egymást.

Arról, hogy kér-e tanácsokat a társaitól: Mindig, hiszen sokan vannak, akik jóval régebb óta játszanak, mint én. Igyekszem tőlük tanulni.FC Bayern: Pep Guardiola baggert an Jamal Musiala

Elégedett az új kártyájával.

Arról, hogy mostanság többször faultolják: Teljesen normális, amikor szabálytalankodnak egy olyan játékos ellen, aki szeret cselezni. Ez is a foci része. Ilyenkor mindig próbálok nyugodt maradni. Ha nem így tennék, az nem segítene.

Arról, hogy gyerekkori jóbarátja, Jude Bellingham is szárnyal: Őrület. Ha akkor, amikor négy vagy öt éve szobatársak voltunk a korosztályos angol válogatottnál, azt mondod nekem, hogy Jude a Real Madridban, én pedig a Bayernben fogok játszani, nem hittük volna el. Nagy eredményeket értünk el, mindketten keményen dolgoztunk azért, hogy abban a helyzetben legyünk, mint most. Nagyon boldog vagyok, amikor látom, hogy jól megy neki.

A Premier League-ről: Jelenleg a PL a világ legkeményebb és legvonzóbb ligája. Viszont jól érzem magam a Bayernnel és arra koncentrálok, hogy sikeresek legyünk. Ugyanakkor nem lehet tudni, mi fog történni a következő években.

A Golden Boy-díjról: Nagyszerű lenne megnyerni, hiszen jelezné, mennyit dolgoztam az évek során, viszont ha elvesztem a versenyt, nem leszek szomorú. Csak tovább kell dolgoznom magamon, az egyéni trófeák pedig jönnek maguktól.

Az új EA FC-kártyájáról: 86-os értékelést kaptam. 81-es voltam eddig. A mostani számmal elégedett vagyok.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top