Bundesliga

“Sokat tanultam Xabi Alonsótól” | Sajtótájékoztató: Bayern-LeverkusenVezetőedzőnk a Leverkusen elleni pénteki rangadó előtt nyilatkozott.

Thomas Tuchel Oktoberfest-hangulatban ült le újra a riporterek elé. A válogatott szünet végeztével ugyanis visszatér a Bayern, méghozzá egy nem akármilyen meccsel. Az a Bayer Leverkusen utazik az Allianz Arenába, amely a rekordbajnok mellett az egyetlen 100%-os együttes az első három forduló után.

Mutatjuk tehát, milyen témákat érintett a mester!A kerethelyzetről: Jo Kimmich játéka kérdéses. Eric Maxim Choupo-Motingra pedig még várnunk kell. Jamal Musiala nem utazott el a válogatottal. Egy kicsit fájt a háta. Viszont az előző napokban fájdalom nélkül edzett. Ha ez így marad, holnap benne lesz a keretben.

Manuel Neuerről: Nagyon közel járt a csapatedzésbe való visszatéréshez, de aztán megfájdult a bal vádlija. Ugyanakkor továbbra is futóedzéseket végez. Nagyon óvatosak vagyunk vele. Az a terv, hogy jövő héten újra kapusgyakorlatokat végezzen, majd az azutáni héten ismét megpróbáljuk a csapatedzést. Nagyon pozitívan állunk a dologhoz, de várnunk kell.

Az ellenfélről: A Leverkusen egy nagyon erős együttes, amely élén egy kiváló edző áll. Meglehetősen homogének, magas szintű futballt képviselnek. Nagyon várom már a meccset. Csak ez a két csapat kezdett három győzelemmel. Készen állunk a legjobbunkat nyújtani, hogy megpróbáljuk megnyerni a találkozót.

Xabi Alonsóról: Folytatni fogja azt a sikeres utat, amit eddig bejárt. Már a játékoskarrierje alatt meg lehetett jósolni, hogy jó edző lesz belőle. Én is sokat tanultam tőle, amikor még focizott. Mindenhol vezéregyéniség volt. Nagyon várom már, hogy találkozzak vele.A válogatott játékosokról: A németek jól teljesítettek Franciaország ellen. Tegnap éppen hogy összefutottam velük. A mi feladatunk az, hogy a lehető legjobban felkészítsük őket a meccsre. Ma reggel nem volt edzés, viszont délután taktikai tréning lesz és felkészülünk a Leverkusenből. Most újrakezdődik a szezonunk.

Azokról, akik Münchenben maradtak: Először csak két mezőnyjátékos volt a csapatedzés tagja, Bouna Sarr és Leon Goretzka. Aztán hétfőn visszatért Alphonso Davies is. A szünetben több edző volt a pályán, mint játékos. Még az irodai asztalom letakarítására is volt időm! Felkészültünk a következő hetekre. Mostantól egészen télig nagy lesz a hajtás.

Leon Goretzkáról: Szépen kezdte az idényt. Nagyon vidám, valószínűleg holnap is újra kezdeni fog.

Arról, hogy mit jelenthet ez a meccs a Manchester United elleni BL-mérkőzés előtt: Minden ellenfélnek különböző a stílusa. Nekünk a saját ritmusunk szerint kell fociznunk. A Leverkusen jól nyitotta a szezont és öt védővel játszik. Ezzel szemben a Manchester United más taktikával dolgozik, Erik ten Hag pedig négy védőt küld a pályára. De sem a Unitedre, sem a Bochumra nem készülünk még. Az edzői stábom már rendesen utánuk járt, de a fókusz most a Leverkusenen van.Arról, hogy a Gladbach ellen tesztelte-e de Ligtet védekező középpályásként: Nem teszt volt, egyszerűen szükségünk volt rá, mert Konni jobbhátvédet játszott. Rugalmassággal kell reagálnunk az ilyen helyzetekre. Egyébként pedig de Ligt Upával és Mindzsével harcol a középhátvéd posztért. Mindenkire szükségünk van, akár olyan szerepkörökben is, amik elsőre egyeseknek különösek lehetnek.

Az Oktoberfestről: Már felszerelkeztem. Remélhetőleg mindhárom meccset megnyerjük, amíg tart az esemény, mert másképpen nem lenne valami élvezetes a dolog. Mindenkinek tudnia kell, hogy három hazai meccs jön most egymás után, holnap pedig az első lépést kell megtennünk.

Arról, hogy a Köln edzője, Steffen Baumgart szerint a leverkuseni Victor Boniface-t kellett volna leigazolnia a Bayernnek Harry Kane helyett: Teljesen más típusú játékosokról beszélünk. Amúgy szuper, hogy a kölni edző is a mi átigazolásainkkal foglalkozik. Ha ezt korábban tudom, szóltam volna a vezetőségnek, hogy eggyel bővítsük az átigazolási bizottságot. Nekünk pontosan olyan labdarúgóink és karaktereink vannak, akikre szükségünk van. Boniface tökéletesen illeszkedik a Leverkusenbe. Hatalmas erővel rendelkezik. De mi is megtaláltuk magunknak a perfekt 9-est. Meg kell állítanunk a Leverkusen kontráit, beleértve Boniface-t is, aki egy igazi célcsatár.

“Sokat tanultam Xabi Alonsótól” | Sajtótájékoztató: Bayern-Leverkusen
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Lesz-e ellenszerünk a Gyógyszergyáriakkal szemben? | Beharangozó: Bayern-Leverkusen

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top