Bundesliga

„Pavard nagyon későn kérte a távozását” | Sajtótájékoztató: Bayern-AugsburgThomas Tuchel az első hazai bajnoki mérkőzés előtt tartotta meg szokásos sajtótájékoztatóját.

Vasárnap 17 óra 30 perckor megszólal a sípszó az Allianz Arenában. Stílusosan egy másik bajor együttes, az Augsburg lesz a Bayern München ellenfele a Bundesliga második játékhétvégéjén. Az első fordulóban 4-0-ra nyertünk a Werder Bremen otthonában.

A mai PK-n a vezetőedző beszámolt Pavard helyzetéről, akivel kapcsolatban olyan információk jelentek meg, hogy azzal akarta kiharcolni az eladását, hogy direkt nem jelent meg a szerdai edzésen. Tuchel cáfolta ezt a feltevést.Benji Pavard-ról: Az érte beérkező ajánlat és a távozási szándékának bejelentése is nagyon késői volt. Ez meglepett. Szeretek vele dolgozni. Az edzői stáb és maga a klub is nagyon nagyra tartja őt. Fontos játékos, ez pedig továbbra is így fog maradni, ha nem változnak meg a dolgok. Ha viszont mégis, az csak abban az esetben történhet meg, ha találunk egy pótlást a helyére.

Daniel Peretzről, a Bayern új kapusigazolásáról: Jelenleg nagyon keményen dolgozunk azon, hogy a mi játékosunk legyen. Izgatottak vagyunk miatta, hiszen egy igazi tehetség. Már csak az orvosi vizsgálat és pár aláírás van hátra. Az U21-es válogatottban lenyűgöző teljesítményt nyújtott és ez volt az, ami miatt végleg mellette döntöttünk. Már régóta figyeltük őt. Nagyon jó személyiséggel és mentalitással rendelkezik.

Az ellenfélről: Változtattak a stílusukon. Több hangsúlyt fektetnek az összjátékokra és a labdabirtoklásra. A formációjukon is alakítottak. Emberfogásos védekezésre és kemény kontratámadásokra számítunk tőlük. Még két napunk van felkészülni belőlük.Jamal Musiala kieséséről és Thomas Müller lehetséges kezdéséről: Ő is opció, de Serge (Gnabry) vagy éppen Gravenberch is játszhat ott. Vasárnap kiderül. Thomas kezdhet, de nem hiszem, hogy végig tudna játszani egy teljes meccset. Szóval még a levegőben lóg, hogy az elején vagy a végén vetjük be őt. Egyébként jól érzi magát és nem fáj semmije.

A hátvédsorról: Upamecano és Kim nagyon jól játszott a Bremen ellen. Jobban, mint az azt megelőző hetekben. Matthijs de Ligt egy sérülésből lábadozott a felkészülés során és még nem találta meg a ritmust, viszont jót tett neki, hogy játszott egy félórát legutóbb. Jelenleg három középhátvédünk van a személyükben, plusz ott van Benji. Teljesítmény szempontjából nincs szükségünk változtatásra az Augsburg elleni mérkőzés előtt.

A csapaton belüli hierarchiáról: Magától formálódik és még folyamatban van a kialakulása. A személyiségek, a játékpercek és a teljesítmények határozzák meg. Fontos, hogy legyen egy gerince a csapatnak, méghozzá olyan vezérekkel, akik aktívan formálják azt.

„Pavard nagyon későn kérte a távozását” | Sajtótájékoztató: Bayern-Augsburg
2 hozzászólás

2 hozzászólás

  1. Pingback: Hivatalos: Daniel Peretz 2028-ig írt alá Münchenben

  2. Pingback: Hazai pályán kell folytatni, amit elkezdtünk | Beharangozó: Bayern-Augsburg

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top