Interjúk és nyilatkozatok

Dieter Mayer: Egy globális család vagyunkAz ázsiai turné zárásaként a klub alelnöke,  Prof. Dr. Dieter Mayer egy rövid interjút adott a klubnak, amelyben a 67 éves szakember kihangsúlyozta a nemzetközi vonzerő fontosságát illetve összegezte az ázsiai turnén kiépített kapcsolatokat és megszerzett élményeket is. 

FC Bayern: 300 ezer klubtagjával a Bayern a világ legnagyobb sportklubja. Ez egyfajta felelősséggel is jár, hogy klubként nemzetközileg is megmutassátok magatokat?

Dieter Mayer: Teljesen egyértelmű, hogy a szívünk Bajorországban van, München az otthonunk. De ha egy klubnak ilyen nemzetközi vonzereje van, akkor klubként az is a mi felelősségünk, hogy elérjük a szurkolóinkat: szeretnénk találkozni velük, jobban megismerni őket, közel lenni hozzájuk és kapcsolatokat teremteni egymás között. Ázsiában csak nagyon kevés szurkolónak van lehetősége eljönni hozzánk a Säbener Straße-ra vagy az Allianz Arénába – de nekik is érezniük kell, hogy ők is a család tagjai. Egy családként pedig meglátogatjuk egymást.

Prof Dr Dieter Mayer on the Audi Summer Tour

Herbert Hainer klubelnök és Dieter Mayer alelnök a tokiói prefektúra kormányzójával az ázsiai turnén

Hogyan sikerült ezt elérni Ázsiában?

Többek között a szingapúri Paulaner sörfőzdében is jártunk, ahol több mint 300 rajongóval találkoztunk a legkülönbözőbb országokból: Kínából, Indiából, Indonéziából, sőt Ausztráliából is – és sokan egy bajor ‘Servus’ szóval köszöntöttek minket. Szeretnénk közvetíteni a filozófiánkat, az értékeinket, a ‘Mia san Mia’-t – és ezen az estén csodálatos élmény volt látni, hogy a különböző kultúrákból érkező embereket hogyan egyesíti a közös szenvedély. A két legendánk, Giovane Élber és Claudio Pizarro is nagyon fontos szerepet játszanak ebben: a klub képviselőiként és nagyköveteiként ők a példái annak, hogy mit jelent a Bayern család tagjává válni.

Mit visz haza magával a klub erről az utazásról?

Azt, hogy egy globális család vagyunk. De ez nem jelenti azt, hogy valaha is elfelejtjük, hol van az otthonunk. Épp ellenkezőleg. De azzal is tisztában vagyunk, hogy milyen nagy a Bayern vonzereje. A szurkolókkal való találkozások hihetetlenek voltak, az ittlétünk alatt több, mint 160 ezer néző látogatott ki a mérkőzéseinkre, ez pedig bizonyítja, hogy a klub mennyire népszerű a régióban. Fontos volt a tokiói prefektúra kormányzójának fogadása és a német nagykövetség meglátogatása is. Nagyon jó érzéssel utazhattunk haza, sok olyan ismerettel és tapasztalattal gazdagodva, amelyet meg tudunk osztani az otthoniakkal. Számunkra alapvető feladat, hogy a Bayernt, mint klubot tovább vigyük előre. Ennek része volt a Liverpool elleni 2-0-ás hátrányból 4-3-ra megnyert meccs is, amellyel egy sikeres nyári turnét zártunk 2023-ban.

 

Dieter Mayer: Egy globális család vagyunk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top