Felkészülési meccsek

„Kim holnap már játszani fog” | Sajtótájékoztató: Kawasaki-BayernMagyar idő szerint holnap pontban délben kezdődik a Bayern München második meccse az ázsiai turnén. Ennek apropójából tartott sajtótájékoztatót Thomas Tuchel és Serge Gnabry.

Az ellenfél a Kawasaki Frontale, Japán legutóbbi bajnoki idényének ezüstérmese lesz. Ezúttal kicsit gyorsabban haladt az esemény, mint a City elleni PK-kor, viszont a japán tolmács biztosra ment és meglehetősen sok ideig fordított minden kérdést és választ. Egy ilyen fordítás után Tuchel viccelődött is azzal, hogy elnézést kért a túl sokáig tartó válaszáért.Image

Az ellenfél edzője, Oniki Toru és a játékos Wakizaka Yasuto köszöntötte a Bayern képviselőit.

Thomas Tuchel

A kerethelyzetről: Remélhetőleg minél hamarabb visszatér de Ligt. Vele még várnunk kell, csak ő fog hiányozni a keretből. Mathys megfázott, emiatt pedig a hotelben töltötte az elmúlt napot. Meglátjuk, tud-e játszani holnap.

Kim Mindzséről: Kim játszani fog holnap, ha addig semmi nem történik az edzésen. Alig várjuk, hogy bemutatkozzon. Remélhetőleg, ez egy új löketet ad majd neki és közelebb kerül a legjobb teljesítményéhez. A középső védelem mindkét oldalán tud focizni. Egyszerre nyújt stabilitást és rugalmasságot.

Arról, hogy miként közelíti meg ezt a szezont: Fontos, hogy alkalmazkodjak ahhoz, amire szüksége van a csapatnak. Folyamatosságra van szükségünk. Mindig arra kell törekedni, hogy egyensúly legyen az összetartásban és abban, hogy mit várok el a játékosoktól. Nagyon sokat edzünk, méghozzá elég intenzíven. Persze a jetlag és az időjárás is szerepet játszik jelenleg.

A Davies-Guerreiro versenyről: Rapha egy teljesen más játékos, mint Alphonso. Új lehetőségeket nyújt nekünk. Nagyon okosan passzol. Phonzy a sebességét, a cselezőkészségét és a magabiztosságát érvényesíti. Örülünk, hogy mindketten a játékosaink.Serge Gnabry

A jövőjéről: Túl sok pletyka szólt rólam ebben az évben és már tavaly is. Viszont engem senki sem keresett meg. Teljes mértékben nyugodt vagyok. Jól érzem magam a Bayern Münchenben, ráadásul tavaly írtam alá egy új szerződés, úgyhogy nincs értelme erről beszélni.

Japánról: Már évek óta el akartam ide jönni, hogy megismerjem a kultúrát. Szuperül érzem magam itt. Nagy köszönet a Kawasakinak, hogy edzhettem velük. Tokió pedig nagyon tetszik, mindenképpen visszajövök majd. A nyelvet viszont nem fogom megtanulni, mert elég nehéz.

„Kim holnap már játszani fog” | Sajtótájékoztató: Kawasaki-Bayern
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: De Ligt: Mindenképpen nagyon sokáig szeretnék a Bayern játékosa lenni

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top