Felkészülési meccsek

„Kim még nem fog játszani” | Sajtótájékoztató: Bayern-CityMagyar idő szerint reggel 6-kor landolt a gép Tokióban, négy órával később pedig már edzésbe is állt a csapat. Előtte még rendezett egy sajtótájékoztatót is a Bayern, hogy minden fontos elhangozzon a City elleni felkészülési meccset megelőzően.

Joshua Kimmich és Thomas Tuchel állt a japán és egyéb nemzeteket képviselő újságírók rendelkezésére. Az apropó az Audi Summer Tour megkezdése, illetve a holnap 12:30-kor kezdődő, Bajnokok Ligája-címvédő Manchester City elleni barátságos mérkőzés volt.

Maga a PK elég viccesen zajlott. Annak köszönhetően, hogy japán nyelven tették fel a kérdéseiket tettek fel a riporterek, ezekre pedig németül válaszolt Kimmich, majd ezeket angolra is tolmácsolni kellett, minden kérdés-válasz kombó perceket ölelt fel. Kimmich jól szórakozott ezen a jelenségen, mosolyogva ülte végig az eseményt, Tuchel részét azonban rövidre kellett szabni, mert negyed 11-kor már a sípjába kellett fújnia a tokiói Nemzeti Stadionban.Joshua Kimmich

Az utazásról és a jetlagről: Kiválóan érzem magam, elég jól aludtam a gépen. Nagyon kényelmes volt az út. Szerencsére mindenki tudott aludni. Majd meglátjuk, hogyan alakul az este. Egyébként nekem korábban sem volt gondom a jetlaggel. Így, hogy Thomas Müller nem tartott velünk, sokkal csendesebb volt a repülőút. Persze kár, hogy Manuel Neuer és ő sem tartott velünk.

A távozásával kapcsolatos pletykákról: Az átigazolási időszakban bármi megtörténhet… Csak viccelek. Nagyon biztos vagyok abban, hogy a Bayernnél fogom tölteni a szezont. Nincs más tervem.

Az új igazolásokról: Jó benyomást keltettek. Sajnos Raphaël Guerreiro megsérült, ez pedig számára és számunkra is nagy érvágás. Konni Laimert már ismerjük a Bundesliga-meccsekről. Kim Mindzse pedig még nem edzett velünk olyan sokszor.

A holnapi mérkőzésről: Várom már, hiszen a City Európa legjobb csapata. És azt is láthatjuk majd, hogy hol is tartunk pontosan itt a szezon elején. Mindkét gárda győzni akar majd. Ami a hőséget illeti, majd meglátjuk, mennyire tudunk megbirkózni vele. Nyilván különleges és fárasztó lesz.Image

A csapatbemutatón ott volt, de a debütálására még várni kell.

Thomas Tuchel

Az átigazolásokról: Én az itteni csapatért vagyok felelős, azért, hogy megfelelően edzünk és játszunk. Jan-Christian Dreesen és Marco Neppe Münchenben van, a hétórás időeltolódás pedig nem fogja megakadályozni azt, hogy kapcsolatban legyünk egymással.

Kim Mindzséről: Nagyon örülünk neki, hogy minket választott és remélhetőleg ugyanazon a szinten tud majd focizni, amit korábban láttunk tőle. Viszont a holnapi találkozó még túl korai a számára. Valószínűleg nem fog focizni.

Arról, hogy miért nem tartották meg Cancelót: Nem a focijával kapcsolatos okai voltak, hiszen Cancelo egy fantasztikus futballista. Davies visszatért hozzánk a szezon végén, aztán meg leigazoltuk Guerreirót.

„Kim még nem fog játszani” | Sajtótájékoztató: Bayern-City
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top