Sajtótájékoztatók

„Bizonyítani akarom a Szörnyeteg becenevet” | Kim Mindzse első sajtótájékoztatójaMiután kedden bejelentették őt, ma be is mutatta a szurkolóknak legújabb igazolását a Bayern München!

A Bayern München harmadik nyári igazolása ma délután koreai nyelven válaszolgatott a sportriporterek kérdéseire a Säbener Straße médiatermében. Szó esett a becenevéről, a kötelező katonai szolgálatáról, illetve az első tapasztalatairól is.

És ahogyan Konrad Laimer és Raphaël Guerreiro esetében, úgy ezúttal is a klub vezérigazgatója, Jan-Christian Dreesen ült a játékos mellett és természetesen tőle is kérdeztek az újságírók.Minden, amit Kim Mindzséről tudni kell!

Kim Mindzse

Az első tapasztalatokról: A játékosok, az edzői stáb és a vezérigazgató, Dreesen úr gondoskodott rólam, nagyon kedvesen fogadtak engem. Jól érzem magam és alig várom ezt az új kihívást. Sokat akarok tanulni a csapattársaimtól, hiszen a Bayern tele van nagyszerű futballistákkal. Mindent bele akarok adni, hogy a Bayernnek jó imázsa legyen Ázsiában. Most angolul beszélek a csapattársaimmal, de minél hamarabb szeretnék megtanulni németül.

Thomas Tuchelről: Beszéltünk arról, hogyan illek bele a Bayern rendszerébe. Ha három védővel játszunk, akkor háromvédős rendszerben focizok majd, ha négyvédőssel, akkor meg négyvédősben. Ha bal oldalra rak az edző, akkor ott, ha jobb oldalra, akkor ott.

A katonai szolgálatról: Úgy neveltek minket, hogy tudjuk, nagyon fontos feladatunk az országunk megvédése. Nem focival kapcsolatos dolgokat tanultam. Fegyverekkel is lőttünk, 25 kg-os súlyokkal masíroztunk hosszú kilométereken át. Ezért is fogytam egy pár kilót. Nem volt kapcsolatom a külvilággal.

Arról, hogy hogyan kell őt hívni: Minjae lesz a mezemre írva, de akkor is boldog leszek, ha a szurkolók Kimnek hívnak. Utóbbi egy kicsit könnyebb mindenkinek.

A becenevéről, a Szörnyetegről: Még Dél-Koreában adták nekem. Több néven is hívtak, de ez ragadt rám. Szeretem, mert jól leírja a stílusomat a pályán. Mindig pozitívan fogadom, ha így hívnak. Itt, Németországban is szeretném bizonyítani ezt. A meccseken vezér akarok lenni és mindig harcolni szeretnék.Az új hármas!

Jan-Christian Dreesen

Az újoncról: A hét elején csatlakozott hozzánk és azonnal edzésbe állt. Általában spanyol, angol vagy francia játékosok érkeznek ide, ritkán dél-koreaiak. Mindzsét az elmúlt napokban nagyon fegyelmezett és udvarias srácként ismertem meg. Ázsiában és Törökországban is nagyszerű teljesítményt nyújtott, a Napoliban pedig főleg. Az olasz bajnokság legjobb hátvédjét igazoltuk le. A mentalitása kulcsfontosságú.

Az ázsiai turnéról: Mindzse már most legenda Dél-Koreában és nagyon jó hírneve van egész Ázsiában. Annak is nagyon örülök, hogy a szülei ott lesznek a meccseken.

Sadio Manéról: Ő is a csapat tagja. Ahogy az edzőnk mondta, most van egy csapatunk, ami nem biztos, hogy ugyanígy fog kinézni az átigazolási időszak végén. Most Kim miatt vagyunk itt, nem Mané miatt.

Thomas Müllerről: Sajnos nem utazik el az ázsiai turnéra. Csípőproblémái vannak, az orvosi stábbal pedig döntést hoztunk. Természetesen marketingszempontból is fontos lett volna, hogy velünk tartson, viszont sportszakmai nézőpontból nagyon fontos, hogy egészséges legyen. Ezért nem visszük magunkkal. Az ottani időjárás miatt pedig számára nagyon fárasztó lenne ez a túra.

„Bizonyítani akarom a Szörnyeteg becenevet” | Kim Mindzse első sajtótájékoztatója
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top