Felkészülés

„Nem úgy fog kinézni a csapat szeptember 1-én, mint most” | Tuchel első sajtótájékoztatója az új szezonbanÚj szezon, új arcok, új sajtótájékoztatós háttér… Ma tartotta első PK-ját Thomas Tuchel a 23/24-es idényben!

Ma délután megérkeztek a srácok Tegernseebe, ahol 20-ig edzőtáborozni fognak. A szállás elfoglalása után nem sokkal a Bayern München vezetőedzője beszélt a sajtónak a sérültekről,A kerethelyzetről: Mindenki velünk van. Matthijs de Ligt esetében napok kérdése a visszatérés. Manuel Neuer nem jön velünk Ázsiába és továbbra is egyénileg fog edzeni. Meg fogja kapni az időt ehhez, mert kell neki. Napról napra többet fogunk megtudni az állapotáról. Az, hogy a Szuperkupa-mérkőzésre visszatérjen, egyelőre nagyon ambiciózus cél. Abban reménykedünk, hogy részben vissza tudjuk építeni őt a csapatba augusztusban.

A csapatról: Röviden beszéltem a srácokhoz. Túl korán van még ahhoz, hogy nagyokat mondjunk. A csapat valószínűleg nem úgy fog kinézni szeptember elsején, mint most. Négy hét van az első tétmeccsünkig. Mindenki bizonyítani akar.

Az új igazolásokról: Rafát (Guerreiro) már a Dortmundból ismerem. Trófeákat akar nyerni velünk, gyorsan döntött. Konni Laimer pedig már akkor eldöntötte, hogy aláír, amikor még én sem voltam itt. Neki is nagyon örülök. Ő egy nagyon keményen dolgozó játékos, jó a labdaszerzésben. Nagyszerű benyomással voltak mindketten.

A kapushelyzetről: Még nincs nagyon értelme annak, hogy bármit is tegyünk, hiszen nem világos minden. Yann és Alex (Nübel) is velünk van. Most várunk, meglátjuk, mi lesz velük. Alex jól kezdett. De persze ismerjük az ő terveit is.

Goretzkáról: Ahogy Lucas esetében tapasztaltuk, a játékosoknak néha mások lehetnek a terveik. Igaz, még nem hallottam Leontól, hogy távozna. A középpályán nagy a verseny, az átigazolási időszak pedig még csak most kezdődött.Image

Már Tegernseeben van a Bayern.

Sadio Manéról: Nem sikerült felérnie az elvárásokhoz. Nagyon nagy a versenyhelyzet a csapatban, nem könnyű számára, hogy kezdőjátékos legyen. Sadio ismeri az én véleményemet és a klub véleményét is, tisztában van a helyzetével. Velünk utazott, szerződése van a csapattal, de ez még csak a felkészülés eleje, még bármi megtörténhet. Ilyen a futball.

Harry Kane-ről: Nem fogok válaszolni erre a kérdésre, hiszen a játékos, akiről beszélünk, más csapattal áll szerződésben. Viszont az ő posztját is figyeljük a piacon. Ha meg vagyunk győződve arról, hogy egy labdarúgó segítségünkre van, akkor harcba szállunk érte.

Kim Mindzséről: Pótolni akartuk a távozó Lucas Hernándezt és szerintem nem titok, ki lesz az utód. Most viszont nem fogom kimondani a nevét, mert az negatív hatással lenne a tárgyalásokra. Megpróbáljuk bejelenteni őt a következő napokban.

Hernándezről: Nagyra értékelem őt. A sérülése után Neuer és ő nagy űrt hagyott maga után. Ha egy játékos világossá teszi nekünk, hogy távozni akar és érkezik érte egy jó ajánlat, miközben tudjuk, hogy van egy alternatívánk, akivel pótolni tudjuk, elfogadjuk azt.

Declan Rice-ról, aki ma írt alá az Arsenalhoz: Ő egy olyan játékos, akinek a profiljához hasonló labdarúgónk nincs a keretben. Érdekes lenne, ha mégis lenne egy ilyen focistánk, azonban nincs sok opciónk a piacon. Rice kiváló spíler, aki egy nagyszerű csapatba szerződött.

„Nem úgy fog kinézni a csapat szeptember 1-én, mint most” | Tuchel első sajtótájékoztatója az új szezonban
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Így telt az edzőtábor első teljes napja!

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top