Ismertető

Anthony Barry, a pontrúgásokért felelős államtitkár

Thomas Tuchel március vége óta a Bayern München trénere. Az erőnléti edzőként dolgozó Prof. Dr. Holger Broich és a kapusedzőként munkálkodó Michael Rechner mellett három másodedző segíti a mester munkáját: Lőw Zsolt, Arno Michels és Anthony Barry – utóbbit mutatjuk most be nektek!

A Bayern hivatalos weboldala egy háromrészes sorozatban hozza közelebb szurkolókhoz az asszisztens trénereket. Először Arno Michelsen volt a sor, majd Lőw Zsolt következett, most pedig Anthony Barryvel zárjuk a bemutatást.

Barry kicsit később érkezett, mint a többiek: április végén szereztük meg őt a Chelsea-től. Az angol szakemberrel teljes lett Tuchel asszisztenstriója, első interjújában pedig büszkén emelte ki, hogy egy nagy történelmű együtteshez szerződött.Anthony Barry: Introducing Thomas Tuchel's assistant coach

Van némi magasságkülönbség.

Tuchel akkor találkozott először Barryvel, amikor a Chelsea-hez érkezett: „A kapcsolatunk nagyon tiszteletteljes és baráti. Az első naptól kezdve nagyra tartottam őt. Sok párhuzam van köztünk. A munkamorálunkban és a fociról alkotott képünkben is. Egymásnak segítünk fejlődni.” – magyarázta a 36 esztendős segédedző. A stábban nagyon baráti a hangulat, legalábbis Barry erről számolt be. Elmondta, „folyton őszinték egymással” és mindig a legeslegjobb megoldást keresik közösen.

A liverpooli születésű Barrynek 2017-ig tartott a játékoskarrierje. Az angol harmadosztályban is focizott pályafutása során. Középpályás volt, majd első másodedzői feladatát a Wigan Athleticnél kezdte meg. 2020-ban igazolt a Chelsea klubjához, Tuchel 2021 januári érkezésekor pedig elkezdődött a közös munka, ami egészen 2022 szeptemberéig tartott. Barry ez idő alatt és később válogatottaknál is megfordult: volt az ír, a belga és a portugál válogatott másodedzője is.Anthony Barry's celebrated arrival at Bayern Munich from Chelsea FC - Bavarian Football Works

Legfontosabb feladata: a pontrúgások szervezése.

„Egy topcsapatban a toppon kell lenned akkor is, ha pontrúgás előtt állsz. Ez egy olyan fontos terület, amin dolgozni szeretnénk.” – emelte ki Barry, akinek munkáját csak dicsérni tudta Tuchel, miután egy Bayern-sajtótájékoztatón erről kérdezték őt.

A kollégái Barry kemény teljesítőképességét, nagyszerű energiáját és a labdarúgás iránti szeretetét emelték ki. Az angol ráadásul szeretne minél hamarabb megtanulni németül is: „Jelenleg még nem probléma, hogy angolul végzem a munkám, hiszen a legtöbb játékos megérti. Viszont az a célom, hogy németül is tudjam végezni a munkámat.” – zárta a beszélgetést egy dankéval a másodedző.

via Bayern München

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top