Kategóriák Transzferpletykák

Ez történt, amíg nyaraltunk! | Összefoglaló

Amíg a nyaralás miatt nem voltunk aktívak, elkezdődött az új szezon, ti pedig lemaradhattatok egy pár hírről. Ezzel a cikkel viszont újra képbe hozunk mindenkit!

Az alábbiakban szó lesz az első tényleges távozóról, illetve a nagy esélyű érkezőkről. A következő egy-két hét ezen topikok szempontjából rendkívül fontos lesz, több hivatalos hírrel is találkozhatunk majd, ha minden jól megy, éppen ezért ez most csak egy pillanatnyi összegzés lesz, hogy minden legyen meg leírva az oldalunkon.



A grafikát már elkészítették a közösségi oldalakon, már csak a bejelentésre várunk!

Hernández távozott

Még nem hivatalos, de Lucas már rég Párizsban van, ahol gyakorlatilag mindent aláírt már, amit kellett. Távozása szorosan kapcsolódik Kim Mindzse érkezéséhez, hiszen a klub elérte, hogy nagyjából ugyanannyit kapjon érte, mint amennyi a dél-koreai utódja ára lesz.

A világbajnok védő hároméves kontraktust kötött a Paris Saint-Germainnel, a Sky szerint pedig 45 milliót kap érte a Bayern bónuszokkal. Ebből 3 millió egyből tovább is halad az Atléticónak, mert 2019-ben így egyeztek meg a klubok, amikor Hernández rekordigazolásként érkezett.

A SPORT1 szerint a vezetőség csalódott volt amiatt, hogy a játékos nem mutatott elég hálát azután, hogy két súlyos sérülést is szenvedett, amíg Németországban focizott, legutóbb pedig szerződéshosszabbítási ajánlatot is tettek elé. Brazzo volt Lucas egyik legfontosabb kapcsa a klubon belül, az új fejesek viszont világossá tették, hogy ha menni akar, az ajtó nyitva áll.



Kim a katonai szolgálatán,

Kim lesz a harmadik nyári igazolásunk

Teljesen megegyeztünk Kim Mindzsével, aki 2028-ig ír alá! A Bayern hamarosan kifizeti az 50 milliós (más források szerint 45 milliós) kivásárlási árát a Napolinak, ami július 1-jén lépett életbe. A United is nagyon akarta őt, de ügynökével együtt biztos volt abban, hogy a Bayern ajánlatát kell elfogadnia, ezt pedig tisztelettel közölte a manchesteriekkel. Erről Florian Plettenberg számolt be.

A középhátvéd az elmúlt heteket Dél-Koreában töltötte, ahol részt vett kötelező katonai szolgálatán. Július 3-án fejezte be azt, ezután kezdte el véglegesíteni transzferét. A „szörnyeteg” 10-12 millió eurót fog keresni évente a Sky infói alapján. A Bayern München történetének harmadik legdrágább vétele lesz – érdekesség, hogy előtte is középhátvédek állnak ezen a listán.

Kim a napokban vesz részt az orvosi vizsgálatain. Elméletileg már abszolválta is az elsőt, aminek még nem München, hanem Dél-Korea volt a helyszíne.



Nagy a kérdőjel.

Hogy áll a Kane-ügy?

Úgy, hogy a legtöbb sajtóorgánum szerint már csak a két klubnak kell megegyeznie a transzferárban. És nagy eséllyel ez lesz a leghosszabb része a tárgyalásoknak. Az angol források szerint Kane ügynöke, aki egyben testvére is, Charlie már szóban rábólintott a Bayern ajánlatára, a két fél között pedig kiváló a viszony. Egyes források szerint Thomas Tuchel komoly támaszt kap a klubtól, miközben aktívan igyekszik meggyőzni a célpontjait (így Kimet és Walkert is), hogy Bajorországot válasszák.

Fabrizio Romano szerint a Bayern biztosan új ajánlatot fog tenni, miután az első, 70 milliós összeget elutasította a Spurs. A hiteles angol riporter, Ben Jacobs úgy tudja, a bajor vezetőség arra számít, hogy Kane segít majd az átigazolás létrejöttében azzal, hogy kérni fogja távozását. Florian Plettenberg szerint Karl-Heinz Rummenigge vezeti a tárgyalásokat. Az sem kizárt, hogy jövőre ingyen érkezzen a támadó, de addig mindenképpen szerezne egy átmeneti megoldást a klub.

A Kicker egyébként megkérdezte több mint 240 ezer olvasóját, hogy melyik középcsatárt kéne leigazolnia a Bayernnek: Kane lett az első a voksok 33%-val, Kolo Muani pedig a második helyen végzett 18-cal.



Singh ezúttal is a második vonalban bizonyíthat.

Eligazolt egy pár akadémistánk

Két támadójátékos, a 24 esztendős új-zélandi Sarpreet Singh, valamint a 21 éves német Marvin Çuni is szerződése lejárta előtt hagyta el Münchent. Előbbi a másodosztályú Hansa Rostockkal kötött hároméves szerződést, utóbbi pedig az olasz élvonalba visszatérő Frosinonéhez ment.

Singh 2019-ben igazolt a Bayern akadémiájára, a felnőttek közt pedig két mérkőzésen focizott, az egyiken ráadásul kezdőként. Annak idején fontos tagja volt annak a Kisbayernnek, amely megnyerte a 3. Liga trófeáját 2020-ban. Ezután többször is kölcsönbe adta őt a klub, akárcsak Çunit, aki összesen 11 évig tartozott annak kötelékébe.



Már nem ez a légitársaság fogja szállítani a fiúkat.

Úgy vállszponzor után nézhetünk

Hivatalossá vált, hogy a Bayern nem hosszabbít a Qatar Airlinesszal. 5 év után váltunk vállszponzort és repülőszponzort. A Süddeutsche Zeitung szerint a katari emír volt az, aki nem akarta folytatni az együttműködést.

A Bild szerint a klub azzal számol, hogy a szerződés végeztével járó évi (kb.) 25 milliós bevételkiesést más támogatói kontraktusokkal tudja majd pótolni a közeljövőben. Ezt igazolja az is, hogy az elmúlt napokban több kisebb szponzorral (például Schwarz csoport) is „erősített” a klub, valamint az, hogy egyes pletykák szerint más közel-keleti repülőtársaságok is együtt akarnak működni a német rekordbajnokkal.



Mindketten elmentek.

Egyéb hírek

Ezeket pontszerűen, röviden közöljük, hogy teljes legyen az összefoglaló:

• Sadio Mané iránt szaúd-arábiai klubok érdeklődnek. Az Al-Ahli és az Ettifaq FC is nagyon komolyan hajt az aláírásáért.*

• A Bayern közel áll ahhoz, hogy megszerezze Giorgi Mamardashvilit, a Valencia kapusát.*

• Raphaël Guerreiro a 22-es mezszámot fogja viselni. Ezt az előző idényben Cancelo, azelőtt pedig Marc Roca, Gnabry, Starke és Butt is a hátán hordta.

• Hivatalosan is elköszöntünk Daley Blindtől és João Cancelótól.

• Alphonso Davies ügynöke megerősítette, hogy érdeklődnek az ügyfele iránt. A TZ szerint a Real jövőre akarja majd megpróbálni a leigazolását, amikor csak egy év lesz hátra a szerződéséből.*

• Coman odakommentelte Marcus Thuram instaposztja alá, hogy „jöjjön a Bayernbe”.

*a csillaggal jelölt hírekkel kapcsolatban a Facebook- és Insta-feedünkön külön posztokkal is készülünk!

Horváth Balázs

22 éves. Bayern-szurkoló.

Leave a Comment
Megosztás
Közzétette
Horváth Balázs

Friss posztok

„Nem tudtunk megegyezni” | Hoffenheim-Bayern

A szezon utolsó mérkőzése előtt Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót. (tovább…)

8 perc ago

Hivatalos: Zvonarek, Aséko Nkili és Aznou is profi lett

A Bayern München három tehetségével is profi szerződést írt alá. (tovább…)

2 nap ago

Itt a Bayern teljes edzősagája…

Összeszedtük nektek az edzőkérdés alakulásának legfontosabb állomásait Thomas Tuchel nyári menesztésének február 21-i bejelentése óta...…

4 nap ago

„Imádom a focit” | Bayern 2-0 Wolfsburg

A Wolfsburg elleni 2-0-ás siker után a vezetőedző és két játékosa nyilatkozott. (tovább…)

4 nap ago

Simán legyőztük a Farkasokat | Bayern 2-0 Wolfsburg

A Bayern München utolsó hazai mérkőzésén a Wolfsburg csapata látogatott az Allianz Arenába. (tovább…)

5 nap ago

Utoljára otthon | Bayern-Wolfsburg

A Bundesliga 33. fordulójában a Wolfsburg látogat az Allianz Arenába. (tovább…)

6 nap ago