Interjúk és nyilatkozatok

Goretzka: A vártnál többször játszottam rosszulLeon Goretzka most a német válogatottal van, szabadidejében pedig a SPORT1-nek adott interjút. Mutatjuk, mikről kérdezték!

28 esztendős középpályásunkat megtalálták a kritikák az elmúlt hónapokban. Most ezekről, a mögöttünk hagyott és az előttünk álló évadról, saját teljesítményéről, illetve Kimmichről is beszélt Kerry Haunak, a SPORT1 riporterének.Are Leon Goretzka's days at Bayern Munich numbered? - Bavarian Football Works

„Sajnos minden kicsúszott a kezünkből a City elleni mérkőzés utolsó 20-30 percében.”

A 23/24-es idényről: Nincsenek más terveim, csak az, hogy a Bayern München játékosa legyek. Komoly céljaink vannak az előttünk álló szezonban. Viccelődtünk Marc-André ter Stegennel. Elmondta, hogy Barcelonában nagyon örülnek, hogy bajnokok lettünk, mert így nem kerülhetünk össze velük a BL csoportkörében.

A 22/23-as szezonról: Két részre lehet felosztani. Az első elég jó volt, de a második félszezon nagyon rosszul sikerült. Mi vagyunk a hibásak. De ha a Bajnokok Ligáját nézzük, akkor a City elleni találkozóig elég jó teljesítményt nyújtottunk. Kiváló csapatok ellen játszottunk és emlékezetes éjszakákat élhettünk át. Sajnos minden kicsúszott a kezeinkből a City elleni mérkőzés utolsó 20-30 percében és megérdemelten estünk ki.

A formahanyatlás okáról: Nincs egy konkrét oka. Több minden történt. Még mindig látom a szemeim előtt az akkori szalagcímeket, amik írták, hogy mennyire unalmas a bajnokság. A vébé előtt minden tökéletes volt.Leon Goretzka wants to stay with Bayern Munich, Manchester United monitoring his situation - Bavarian Football Works

40 meccsen 6 gólt és 6 gólpasszt jegyzett a 22/23-as szezonban.

A saját formájának romlásáról: Én más nézőpontból közelítem meg a dolgokat. Például akik kritizálnak minket, azok nem tudják, mit ad egy edző egy játékosnak. Szerintem több alkalommal végeztem jól a dolgomat, mint rosszul. De nyilván előfordult az utóbbi is párszor – többször mint azt megszokhatták azok, akik követnek engem. Ezzel önkritikusan kell szembenézni és én is ezt teszem. Biztos vagyok benne, hogy sokunknak szüksége van egy kis nyaralási időre.

Arról, hogy mit vár el magától: Fel akarok érni arra a szintre, amikor a nehéz helyzetekben is vezér tudok lenni. Olyanokban, amilyet most a válogatottal élünk át, meg ami nemrég a Bayernnel volt. Döntő tényező akarok lenni meccseken, segíteni szeretném a csapatot.

Arról, hogy a Bayern új középpályást igazolna a pletykák szerint: A Bayern sikereinek az alapja a versenyhelyzet a keretben. A vezetőségi székekben ülő emberek a munkájukat végzik akkor, amikor mindent megkérdőjeleznek. Biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk a sikerhez vezető utat a következő szezonban.Bayern Munich: Leon Goretzka determined to get back to his best

Egyes pletykák szerint Leonnak lejárt az ideje a Bayernnél.

A játékáról: Az egyik erősségem, hogy megvalósítom azt, amit az edző elvár tőlem. Az előző hónapokban sokszor tapasztaltam, hogy egyesek úgy látják, már nem érkezek olyan gyakran a labdákra a 16-oson belül, mint ezelőtt és nem szerzek gólokat, valamint nem készítem elő azokat. Teljesen más feladatkörben fociztam. A hátul maradás volt a lényeg, inkább a pálya első harmadában kellett építkeznem a labdával, nem a 16-oson belülre érkeznem. Más taktikai utasítással vetettek be engem. Olyannal, amilyennel akkor fociztam, amikor inkább 8-as voltam.

A Kimmichel közös kapcsolatáról: Jo folyton mögöttem állt az elmúlt években. Én teljes mértékben bízom benne és a képességeiben. Játékosként is és talán még inkább emberként. Barátként és csapattársként tisztelem őt.

Goretzka: A vártnál többször játszottam rosszul
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top