Átigazolási hírek

Hivatalos: Leigazoltuk Konrad Laimert



A Bayern München hivatalosan is bejelentette, hogy megszerezte a Lipcsétől elköszönő 26 éves osztrák középpályást, Konrad Laimert, aki így a klub első nyári érkezője lett.

Már nagyon régóta csak idők kérdése volt, hogy mikor jelentik be a Lipcsétől lejáró szerződéssel távozó osztrák válogatott labdarúgót. A Bundesliga egyik legjobban robotoló védekező szellemű középpályása tehát ingyen érkezett és négy évre írt alá.



Nyilatkozatok

Jan-Christian Dreesen, a Bayern vezérigazgatója: Nagyon örülünk, hogy szerződtettük őt. Kétszeres kupagyőztesként érkezik hozzánk. A jövőben remélhetőleg sok nagyszerű győzelmet és trófeát ünnepelhetünk közösen a Bayern Münchennel.

Konrad Laimer: Egy álmom vált valóra. A Bayern a világ egyik legjobb klubja. Mindent megteszek a csapatért és a szurkolókért. Ez a klub mindig is a lehető legmagasabb célokat üldözi, akárcsak én. Jó helyen leszek itt. Nem tudok veszíteni, legyen szó a futballpályáról vagy bármi másról. Gyerekkorom óta ilyen vagyok. Csakis 100 százalékos teljesítményt nyújtok, ezt fogom megmutatni az első naptól kezdve, ez várható tőlem. Alig várom, hogy megismerjem a srácokat, a várost, a drukkereket. Mik a céljaim? Nincs is jobb annál, ha focistaként trófeákat ünnepelsz.



Image

Laimer 2007 óta Red Bull-klubok kötelékében focizott. A Salzburg akadémiáján tanulta meg a futballt, majd 2017-ben a Lipcséhez igazolt, amelynek mezében közel 200 találkozón szerepelt. Az elmúlt két idényben Német Kupa-sikert ünnepelhetett. Az osztrák válogatottban 26 meccsen játszott.

Amellett, hogy igyekszik minden meccsen elvégezni a piszkos munkát a középpályán, többször jó teljesítményt nyújtott a jobb szélen is, hiszen kifejezetten gyors játékos. Sokat szerel (ez talán a legerősebb képessége), szereti a kemény játékot, fáradhatatlan, jól helyezkedik és imád távolról lövöldözni is.

A szezon végén még a Bayern ellen is betalált – akkor azt hihettük, hogy pont ő lesz az, aki miatt csapatunk idén nem nyer bajnoki címet.

Sok sikert Münchenben, Konni!

Hivatalos: Leigazoltuk Konrad Laimert
3 hozzászólás

3 hozzászólás

  1. Pingback: Hivatalos: Leigazoltuk Raphaël Guerreirót!

  2. Pingback: A keret nagy része visszatért, elkezdődött a felkészülés

  3. Pingback: „” | Laimer és Guerreiro első sajtótájékoztatója

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top