Sajtómix

Sajtóhírek: Pavard tuti távozik, Rice fő célpont, Davies helyzete nagyon kérdésesSajtómix rovatunk legújabb részében összefoglaljuk nektek a Bayern körüli legfontosabb transzferpletykákat. Pavard, Davies, Hernández, Cancelo, Rice, Raphaël Guerreiro, Vlahovic és Julián Álvarez is terítéken.

Befejeződött a szezon, megnyertük a bajnoki címet, Thomas Tuchelék viszont nem nagyon pihenhetnek. A vezetőségváltás után a Kicker és a Sky is beszámolt róla, hogy amíg nincs új sportigazgatója a klubnak, addig a különböző fejesek dolgoznak majd a keretépítésen: a háttérben tevékenykedő Uli Hoeneß és Karl-Heinz Rummenigge, az új vezérigazgató, Jan-Christian Dreesen és a pénzügyi igazgató, Michael Diederich, kiegészülve a vezetőedzővel.Benji elköszön

A Bild riportere, Tobi Altschäffl hozta le először, hogy Benjamin Pavard ezen a nyáron távozni készül. Kedd reggelre már nemzetközi hír lett a dologból, a Sky-újságíró Florian Plettenberg is megerősítette.

Altschäffl szerint a francia védő és ügynöksége három héttel ezelőtt számolt be a klubnak távozási szándékáról. Benji új kihívást szeretne, a Bayern pedig tudja, hogy mivel hátvédjének 2024-ben jár le a szerződése, ez lesz az utolsó átigazolási időszak, amely során kaphat érte egy tisztességes summát. Pavard egyébként télen is közel állt a távozáshoz.

Úgy tűnik, a Barcelona lehet a befutó érte, de angol klubok érdeklődéséről is lehet olvasni. Florian Plettenberg szerint Thomas Tuchel nagyon igyekezett, hogy meggyőzze a világbajnokot, de végül nem sikerült neki. Nagy eséllyel ő lesz a júliusban kezdődő transzferablak első távozója.Real Madrid on alert after Alphonso Davies transfer hint - Football España

A Real mindenképpen szeretne új játékost igazolni a védelme bal oldalára.

Daviest újra meg kell győzni

Nemrég felröppentek olyan pletykák, amik szerint Alphonso Davies a Real Madridba igazol. Itt azért még nem tartunk, de nem is olyan rózsás a helyzet. Legalábbis a Bayern szempontjából nem.

Hasan Salihamidzic távozásával a kanadai védő szerződéshosszabbítási tervezetének annyi lehet, számolt be róla a Bild. Brazzóék ugyanis nagyon közel álltak ahhoz, hogy hosszútávú kontraktust írjanak alá vele, azonban most sportigazgató nélkül és némi vezetőségen belüli káosszal nem túl jó jövőképet mutat a Bayern a szélsővédő ügynökének.

Annak a Nedal Househnek, aki az elmúlt két hétben Münchenben volt, hogy véglegesítse a szerződést. A napokban viszont úgy ment haza, hogy ha ismét leülne vele a klub tárgyalni, kezdhetnek előről mindent. Househ a Bildnek elmondta, hogy „talán jobb lenne 2024-ig várni és majd csak akkor meglátni, mitévők legyenek”. Phonzie-nak 2025-ig van szerződése.Benjamin Pavard says he's benefited from João Cancelo joining Bayern Munich - Bavarian Football Works

Lehet, hogy mindketten mennek.

Egy „hatalmas” ajánlat és egy biztos távozó

A Lucas Hernández-PSG pletykák amilyen gyorsan jöttek, olyan hamar csendesedtek le. Ez persze nem azt jelenti, hogy vége van az ügynek.

Florian Plettenberg szerint ugyanis a párizsiak számára a legfontosabb nyári igazolás lenne a védő, akinek az asztalára egy „hatalmas” ajánlatot tettek. A riporter szerint a Bayern „harcol” azért, hogy megtartsa Lucit.

Az alcím nem egy emberre utal, a biztos távozó Joao Cancelo lesz, aki féléves kölcsönszerződése után visszatér Manchesterbe. A Bayern nem fogja kihasználni 70 milliós vételi opcióját, de a Sky szerint még van egy halvány kis remény, hogy a portugál játékosért ajánlatot tesz a Citynek.Boost for Arsenal as Declan Rice puts Manchester United transfer in doubt

Az angolt nemsokára európai kupadöntőben láthatjuk, ugyanis június 7-én a Fiorentinával küzd meg a West Ham az EKL-fináléban.

Telefonon kapcsoljuk Declan Rice-t

Florian Plettenberg szerint a West Ham 24 esztendős védekező középpályása, Declan Rice kitűnő hangulatú telefonbeszélgetést folytatott a Thomas Tuchellel és el tudja képzelni azt, hogy Németországba szerződik. Sőt, a TZ szerint Tuchel még Salihamidzicékkal együtt Londonban is meglátogatta a spílert múlt héten.

Arról már korábban is írtunk, hogy a klub ki tudná fizetni a játékost, akinek ára 100 millió euró közül mozoghat. Az a kérdés, a konkurens topklubok meddig viszik fel a transzferdíjat és Declan hogy dönt. Egyelőre az Arsenal érdeklődése tűnik a legbiztosabbnak. Christian Falk szerint Brazzo fő terve az volt, hogy az angol vonalat erősítve Harry Kane-t és Rice-t is megszerezze ezen a nyáron. Viszont ahhoz, hogy legalább egyikükre 100 millió eurót költsön a Bayern, több nagy nevű játékostól is el kell köszönnie.

BILD] Decision made: Raphael Guerreiro is leaving Borussia Dortmund. On Sunday, he was bid farewell by Edin Terzic, Hans-Joachim Watzke and Sebastian Kehl. The player wants a new challenge , his agents

Elköszönt a Sárga faltól.

Egyéb pletykák: Guerrerio, Vlahovic és Álvarez

Tegnap robbant a hír (a BVB-drukkerek nagy bánatára), hogy a Dortmundtól a hétvégén elköszönő portugál balszélsővédő, Raphaël Guerreiro akár a Bayernben is kiköthet ingyen igazolható játékosként. Sky-infó, hogy Brazzóék folytattak vele előrehaladott tárgyalásokat, de most kérdés, hogy a bosnyák távozása után mi lesz az üggyel. Elvileg a játékos szívesen Münchenbe igazolna, Tuchel pedig nagyon jó kapcsolatot ápol vele még dortmundi korszakából.

A váltáshoz kapcsolódik Dusan Vlahovic neve is. A szerb csatár el tudja képzelni, hogy távozzon a Juvéból, amelynek szüksége van játékosból származó bevételre. Brazzo és Kahn nem igazán preferálta őt a csatárposztra, de most fordulhat a kocka. 80 millió euróba kerülne, korábban pedig arról is szó volt, hogy esetleg Manét adja oda érte a klub, némi plusz pénzzel. Rummenigge kiváló kapcsolatot ápol a Juvéval, akár ez is döntő faktor lehet.

És hogy Álvarezről is szót ejtsünk: esélytelen az átigazolás, hiszen az argentin csatár nem akar távozni és a City is meg akarja tartani őt.

Sajtóhírek: Pavard tuti távozik, Rice fő célpont, Davies helyzete nagyon kérdéses
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top