Sajtótájékoztatók

Dreesen bemutatkozott: Ami a pályán történik, az a klub életét is tükröziVasárnap délelőtt a klub egy sajtótájékoztató keretein belül hivatalosan is bemutatta új vezérigazgatóját Jan-Christian Dreesen személyében. Dreesen mellett a klubelnök, Herbert Hainer is részt vett az eseményen és válaszolt az újságírók kérdéseire a vezetőségben történő változásokkal kapcsolatban.

Hivatalos: Jan-Christian Dreesen az új vezérigazgató

Herbert Hainer

A bajnoki címről: Először is nagyon örülünk, hogy sikerült megnyernünk a bajnoki címet. Nagy dicséret jár a csapatnak, amiért a végsőkig hittek és kitartottak. Ma pedig a női csapat is bajnok lehet. Ezért a teljes férfi csapat ott lesz megnézi a meccsüket.

Hainer on winning the Bundesliga title - "Firstly we're delighted that we managed to win the title. It's great credit to the team that they kept believing until the end. We have the chance today to claim a second championship with the women. The whole men's team will also be at the Campus."

Kahn és Brazzo menesztéséről: A szezon nem úgy alakult, ahogy azt reméltük. Ezt átbeszéltük egymás között a vezetőség és a felügyelőbizottság tagjaival. Láttuk a figyelmeztető jeleket és úgy döntöttünk, hogy az új szezonra változtatunk és megválunk az Oliver Kahn-Hasan Salihamidzic párostól. Jan-Christian Dreesen kívülről-belülről ismeri az üzletet, rendkívül népszerű a munkatársak körében és a stabilitás tényezőjének számít. Nagyon boldogok vagyunk, hogy őt neveztük ki vezérigazgatónak. Most megkezdjük az utód keresését a sportigazgatói posztra is.

Az elmúlt napok eseményeiről: Uli Hoeneß és én csütörtökön folytattuk le a tárgyalásokat Salihamidzic-al és Kahn-al, hogy legyen elég idejük feldolgozni ezt a helyzetet. Hasannal ez nagyon jól ment, közös megegyezésre jutottunk, így ő még elutazott velünk Kölnbe. Oliverrel ugyanezt a beszélgetést folytattuk le, de ez már nagyon érzelmes volt és nem tudtunk békésen megegyezni. Ezt követően péntekre összehívtunk egy rendkívüli tanácsadói ülést és úgy döntöttünk, hogy Olivert idő előtt elbocsájtjuk és így nem utazik Kölnbe.

Hainer on the timing of the communication of the dismissals - "There's never a right time for something like this. After the final game, the players and coaches headed straight off. We wanted to inform them both in good time. For Hasan in particular it was important to him to say goodbye to the team in person. Hasan Salihamidžić is an example of how to handle these things well. Uli Hoeneß and I have known each other for 20 years, so we're permanently in contact. That's why we decided to lead the talks together. Uli Hoeneß will always be an advisor for us. Board changes are no everyday matter."

A menesztések időzítéséről: A vezetőségben történő változások nem mindennaposak. Az ilyesminek sosincs megfelelő időpontja. Mindkettőjüket időben akartuk tájékoztatni. Hasan számára különösen fontos volt, hogy személyesen búcsúzzon el a csapattól. Ő jó példa arra, hogyan kell jól kezelni az ilyen dolgokat. Uli Hoeneß és én 20 éve ismerjük egymást, így állandó kapcsolatban vagyunk. Ezért döntöttünk úgy, hogy közösen bonyolítjuk le a megbeszéléseket. Uli mindig is a tanácsadónk lesz.

A játékosok tájékoztatásáról: Nagyon tudatosan nem tájékoztattuk előre a játékosokat, mert azt akartuk, hogy teljes mértékben a futballra koncentráljanak. Utólag visszatekintve ez be is jött.

Tuchelről: Teljesen meg vagyunk győződve arról, hogy Thomas Tuchel az egyik legjobb edző Európában. Pénteken beszéltem vele, nagyon megértő volt. Nem tudom, miért ne maradhatna az edzőnk.

The FCB president on title-winning coach Thomas Tuchel - "We're absolutely convinced by Thomas Tuchel, he's one of the best coaches in Europe. I spoke with him on Friday, he was very understanding. I don't know why he shouldn't remain as coach."

Rummeniggéről: Karl-Heinz Rummenigge sokat tett ezért a klubért és nagy tiszteletnek örvend az európai futballban. Emiatt úgy döntöttünk, hogy visszatér, felügyelőbizottsági tagként. Ismét szorosabban bevonjuk őt a klub életébe.

Az új sportigazgatóról: Természetesen olyan profilú sportigazgatót keresünk, aki rendelkezik a Bayern céljainak eléréséhez szükséges jelleggel. Olyasvalakit keresünk, aki ért az üzlethez. Amint lesz hír, be fogjuk jelenteni.

Nagelsmann korábbi menesztéséről: A téli szünet után nem úgy játszottunk, ahogyan az a Bayernre jellemző. Nemcsak az eredmények jelentették a problémát, hanem részben a játék képe is. Mindezek arra késztettek minket, hogy meghozzuk ezt a döntést.

Dreesen szerződéséről: 2 éves szerződést kötöttünk Jan-Christian Dreesennel. Teljesen meg vagyok győződve arról, hogy sok sikert fogunk elérni. Mindketten nagyon elégedettek voltunk a helyzettel.

Hainer on the duration of Dreesen's contract - "We agreed a two-year contract with Jan-Christian Dreesen. I'm absolutely convinced that we'll have much success. We were both very happy with the situation."

Kahnról: Münchenben rendkívül magasak az elvárások. Amikor bizonyos dolgok nem úgy mennek, ahogyan azt elképzeljük, akkor cselekednünk kell. Oliver Kahn egy kivételes játékos volt a Bayern számára, így mi mindent megteszünk azért, hogy a Bayern családban maradhasson.Jan-Christian Dreesen

A vezérigazgatói kijelöléséről: Csodálatos éveket töltöttem itt, 10 évvel ezelőtt ez volt életem egyik legjobb döntése. Most más terveim voltak az életben. De amikor valami közel áll a szívedhez, akkor át kell gondolnod a terveidet. Szeretnék köszönetet mondani az egész felügyelőbizottságnak ezért a lehetőségért. A munka biztosan nem lesz könnyű az elkövetkező hetekben, de alig várom, hogy ráálljak a feladatra.

A jövőjéről: 10 éve vagyok a klubnál. Inkább egy régi arc vagyok. Nagyon fontos számomra, hogy ott legyünk egymással, egymásért. Fontos, hogy a vezetőségben és a tanácsadó bizottságban is szoros, bizalmi kapcsolatot ápoljunk. Ezt most a csúcsról kezdjük.

Dreesen on a potential move to the DFL - "I'm on the DFL executive committee. Hans-Joachim Watzke and I had very good talks in recent days, we have a very good relationship. When I was asked by Herbert Hainer if I'd take over as CEO, the decision was easier for me than I thought. I will remain available to the DFL executive committee, though."

A Német Labdarúgóligáról: Tagja vagyok a DFL végrehajtó bizottságának. Hans-Joachim Watzke és én az elmúlt napokban remek tárgyalásokat folytattunk, nagyon jó a kapcsolatunk. Amikor Herbert Hainer megkérdezte tőlem, hogy elvállalnám-e a vezérigazgatói posztot, a döntés könnyebb volt számomra, mint gondoltam. Emellett azonban a DFL elnökségének továbbra is a rendelkezésére fogok állni.

A változásokról: Egy csapat vagyunk. A felügyelőbizottság sportszakmai téren is nagy szakértelemmel rendelkezik. Korábban már volt egy időszak, amikor a sportigazgatói poszt betöltetlen volt. Abban az időszakban Karl-Heinz Rummeniggével együtt nagyon intenzíven irányítottuk az átigazolási ügyeket. A labdarúgás az alaptevékenységünk, természetesen vezérigazgatóként is igyekszem majd megfelelő módon hozzájárulni ehhez.

Dreesen in conclusion - "Herbert Hainer told me on Friday night that the supervisory board wanted to appoint me as CEO. We'll take our time and look at everything calmly."

 

A csapat mentalitásáról: Nagyon hiszek abban, hogy ami a pályán történik, az tükrözi azt is, ami a klubon belül folyik. Ha az emberek élvezik a munkájukat és ha bíznak egymásban, akkor csapatként jobban is működnek. Ezt tekintem az egyik fő feladatomnak. Különösen élvezem a szurkolókhoz való közelséget is.

Az elmúlt napok tárgyalásairól: Hainer és én sokat beszélgettünk az elmúlt napokban. Péntek este közölte velem, hogy a felügyelőbizottság engem akar kinevezni vezérigazgatónak. Ha az ember megkapja a lehetőséget, hogy Németország legnagyobb klubjának vezérigazgatója legyen, az egy életre szóló lehetőség. Nem kellett sokáig gondolkodnom, és azonnal igent mondtam.

Dreesen on the team mindset - "I very much believe that what happens on the pitch also reflects what's going on across the club. When people enjoy their work and when you have trust in one another, you function better as a team. I see that as one of my main tasks. I particularly enjoy the closeness to the fans."

Dreesen bemutatkozott: Ami a pályán történik, az a klub életét is tükrözi
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Hivatalos: Karl-Heinz Rummenigge visszatér a klubhoz

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top