Bundesliga

„Ha a saját szinted alatt focizol, nehezen tudsz mérkőzéseket nyerni” | Reakciók: Bayern 1-3 Lipcse



A Bayern 3-1-es vereséget szenvedett az utolsó hazai pályán játszott meccsén, ezáltal pedig nem élt a lehetőségével, hogy a 34. forduló előtt biztosan az élen kezdje a mindent eldöntő Köln elleni találkozót. Hivatalos reakciók.

Hiába vezetett a rekordbajnok, végül kétgólos különbséggel veszített a harmadik helyen álló Lipcse ellen, amely sikerével bebiztosította a BL-indulását. Ami miatt viszont még fontosabb volt ez a mérkőzés, az az a tény, hogy a Bayern lépéshátrányba kerülhet a Dortmund mögött. Most mutatjuk, mit nyilatkoztak a klub hivatalos weboldalának a müncheni vereség főszereplői a lefújás után.

Az elbukott rangadó videós összefoglalóját – benne Szboboszlai Dominik góljával – az alábbi linkre kattintva olvashatjátok el!



Fájó vereség az utolsó előtti fordulóban | Bayern 1-3 Lipcse

A Bayern részéről

Oliver Kahn: Csalódottak vagyunk, amiért elszalasztottunk egy hatalmas lehetőséget, hogy megnyerjük a bajnoki címet saját erőnkből. Nem voltunk elég okosak. A vezetés megszerzése után legalábbis egyre kevésbé voltunk azok. Egy szögletet követően kaptuk az egyenlítő gólt. Ezután még volt időnk, de nem éreztem egyáltalán, hogy ellen tudnánk állni a Lipcsének. Ez rossz érzés, mert már nem a mi kezünkben van az irányítás. De csak akkor van mindennek vége, ha lefújják a kölni találkozót.

Hasan Salihamidzic: Nagyon optimista voltam. Kifejezetten jó edzéshetet produkáltunk. Sok dolgot kitűnően csináltunk az elmúlt napokban. De az első félóra után átadtuk nekik a területeket. Csalódást keltő volt ez a produkció. Mindig szeretem, ha a mi kezünkben van az irányítás, de már nem ez a helyzet. Most reménykednünk kell keresztbe tett ujjakkal, győznünk kell jövő héten, aztán majd meglátjuk, mi lesz.

Thomas Tuchel: Ha ennyire a saját képességed szintje alatt focizol, ez a szint pedig egyre csak csökken, akkor nagyon nehéz mérkőzéseket nyerni. A meccs eleje rendben volt, elég volt, hogy megalapozza az utat előre. De aztán megállt a tudomány. Nem tudok magyarázatot adni a történtekre. Bátornak kell lenni az ilyen helyzetekben. Mi vesztettük el ezt az összecsapást. De még nincs vége a szezonnak.



A nyártól a Bayern erősítő Laimer góljának pillanata.

Az ellenféltől

Marco Rose, a Lipcse edzője: A Bayern nem volt sokkal jobb, mint mi. Pontosan tudjuk, hogyan nyertük meg ezt a meccset. A szünetben úgy éreztük, jó pár dolgot képesek vagyunk jobban csinálni a hátralévő időben. Túl sok labdát veszítettünk, hanyagok voltunk a labdával. Ennél sokkal kompaktabbak és intenzívebben játszóak akartunk lenni. Azt is éreztük, hogy ez a mérkőzés számunkra is tartogat valamit. Az ellentámadás utáni egyenlítéssel újra volt bennünk hit. Nem hagytuk elveszni. Nagyszerű teljesítmény volt tőlünk.

Orbán Willi, a Lipcse kapitánya: A második játékrész sokkal jobb volt. Bátrabbak voltunk, nagyobb nyomást helyeztünk a labdára, sokszor fordultunk le az ellenfélről és szép gólokat szereztünk. Tudtuk, hogy változtatnunk kell a szünet utánra. A szélsővédőket feljebb kellett tolnunk, a támadó középpályásokat pedig magasabban kellett levédekeznünk. Persze a szerencse is velünk volt a büntetők esetében, de megérdemelt a sikerünk, ha a második félidőt nézzük.

Konrad Laimer, a Lipcse egyik gólszerzője: Nem kezdtünk valami ügyesen. Láthattuk, milyen jól tud játszani a Bayern, ha ekkora a tét. De aztán előttünk is adódtak lehetőségek. Azt mondtuk egymásnak a félidőben, hogy nyugodtabban kell bánnunk a labdával. A helyzeteket kihasználtuk és biztosan nem érdemtelenül nyertünk. Felnőttünk a feladathoz a második negyvenöt percben, az ellenfélnek pedig nagyon keveset engedtünk.



A vereség azt jelenti, hogy amennyiben a Borussia Dortmund nyer az Augsburg otthonában, két ponttal megelőzheti a Bayernt, így az utolsó, 34. fordulóban úgy vághatunk neki a kölni végjátéknak, hogy nem a mi kezünkben van a sorsunk. A BVB jövő hét szombaton a Mainz ellen zárja a szezont hazai pályán.

Ha a meccs utáni azonnali reakciókra is kíváncsiak vagytok, akkor tekintsétek meg az alábbi posztunkat!

via Bayern & Germany

„Ha a saját szinted alatt focizol, nehezen tudsz mérkőzéseket nyerni” | Reakciók: Bayern 1-3 Lipcse
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top