Interjúk és nyilatkozatok

Kahn: Mindent megpróbáltunk azért, hogy megszerezzük Haalandot



A Bild-riporter Christian Falk beszélgetett Oliver Kahnnal, a Bayern München vezérigazgatójával.

Már csak három mérkőzés van hátra ebből a végére igencsak csalódást keltő idényből. Nagyon sok minden történt az elmúlt másfél hónapban. És ezt nem csak mi, hanem Oliver Kahn is lenyilatkozta legutóbbi nagyinterjújában.

Az 53 éves klublegenda úgy beszélt a Bildnek, hogy közben kérdéses a jövője a klub élén. Ez is terítéken volt, na meg a márciusi edzőcsere, a Bayern pénzügyi történései, a középcsatár poszt témája és Thomas Müller távozási szándéka is, amit a napokban Christian Falk büfögött fel.



Thomas Tuchel eddigi időszakáról: Az első naptól kezdve lenyűgöz engem. Úgy érzem, hogy a munkájával és a megszólalásaival el tudja érni a csapatot érzelmileg. Amikor hallom, ahogy beszél a játékosokkal, olyan érzésem támad, mintha nekem is a pályán lenne a helyem.

Arról, hogy mi volt az edzőcsere oka: Tudtam, hogy ezt is megkérdezik tőlem. De erről már épp eleget beszéltünk. Az eredmények és a hullámzó teljesítmény miatt elértünk egy olyan pontra, hogy cselekednünk kellett. A hír korai kiszivárgásáról nem tehetünk.

Julian Nagelsmannról: Hittünk a vele közös jövőben. De máshogy alakultak a dolgok, mint ahogyan azt elképzeltük. Ilyenkor muszáj dönteni. Sem az eredmények, sem a teljesítmények nem voltak konzisztensek. Egy tízpontos előnyt herdáltunk el a Dortmunddal szemben. Éppen ezért ez volt a helyes döntés.

Arról, hogy Hainer klubelnök nem tagadta, hogy meneszthetik a jövőben: Meg tudom érteni, ha ő most azt nyilatkozza, hogy inkább a bajnoki címre kell koncentrálnunk. Én is ugyanezt mondtam. A többit majd a szezon végén beszéljük meg.

Arról, hogy Uli Hoeneß újra aktívan cselekszik a klub körül: Ő folyamatosan itt van, mindig is ez volt a helyzet. Az öltözőbe is gyakran jár be. Azt túlreagálta a sajtó, amikor megjelent az edzőpályán. Mindenki tudja, milyen értékesek az ő tanácsai. Természetesen beszélünk egymással.



FC Bayern | Oliver Kahn: So teuer war der Nagelsmann-Abschied wirklich

A szezon második feléről: Nehéz volt. A német válogatott játékosaink nagyon mélyen voltak a világbajnoki kiesés után. A francia kerettagjaink elvesztették a döntőt, Lucas Hernández keresztszalagszakadást szenvedett, Noussair Mazraouinak szívproblémái voltak. És ne felejtsük el Sadio Mané sérülését sem. Aztán Manuel Neuer eltörte a lábát, miközben sínyaraláson vett részt. A csapatban egyáltalán nem volt folyamatosság ezek után.

A klub gazdasági helyzetéről: Idén rekordforgalmat fogunk bejelenteni. Ez a legfontosabb alapja a sportszakmai sikernek. A közelmúltban hosszabbítottunk a Telekommal és az Allianzzal is. Felkészítjük magunkat a jövőre, ebbe pedig az infrastruktúránk fejlesztése is beletartozik.

Az infrastruktúráról: Hamarosan új edzőközpontunk lesz. Azt mindenképpen fejlesztenünk kell. Vonzóak akarunk lenni a világklasszis játékosok számára. Az Egyesült Államokban egy új partnerünk van (LAFC), és Bangkokban is nyitottunk egy új irodát. Előre visszük ezt a klubot.

A Bayern jövőjéről: Változáson megyünk keresztül. Ennek a klubnak komoly kihívásokkal kell megküzdeni a jövőben. Egy kollégám az Európai Klubszövetségnél azt mondta nekem, hogy az előző évtized a hagyományos klubokról szólt, a következő tíz év pedig a befektetőkkel rendelkező egyesületekről fog szólni. Ha csak az idei BL elődöntőinek klubjait nézzük, négyből három befektetői klub. Erre a tényre muszáj lesz válaszolnunk. Ennek érdekében már tettük pár lépést előre.



Watching Erling Haaland, Manchester City's Destroyer of Worlds | The New  Yorker

Erling Haalandról: Mindent megpróbáltunk érte, az anyagi korlátjainkat súroltuk. Végül azonban döntenünk kellett: tönkre akarjuk tenni a fizetési rendszerünket vagy sem? Erre nem voltunk felkészülve. Ráadásul ez nem Bayern-módi.

Arról, hogy az utóbbiak miatt nem hajlandó a csapat kifizetni 150 milliót Osimhenért: Amikor egy ilyen összegről beszélünk, fontos feltenni azt a kérdést, hogy vajon mit garantál a játékos ennyi pénzért. Komoly kockázatot vállalnánk.

Kolo Muaniról és Harry Kane-ről: Nem beszélek más együttesek labdarúgóiról.

A csatárkérdésről: Tavaly nyáron közösen döntöttünk úgy, hogy ezzel a kerettel vágunk neki a szezonnak. Hiszen ebben a csapatban is vannak focisták, akik képesek sok gólt rúgni. Fontolgatjuk egy középcsatár megszerzését. De azért azt se szabad elfelejtenünk, hogy 83 gólt rúgtunk a Bundesligában. Ez a legtöbb.

Arról, hogy Thomas Müller a szezon végén a távozási szándékát fogja bejelenteni neki: Ez nem fog megtörténni. Thomas egészséges, sosem sérült és nagyon erős karakterrel rendelkezik. Nagyon, nagyon fontos számunkra. Biztos vagyok benne, hogy még sok találkozón fog játszani a Bayern Münchenben.

Kahn: Mindent megpróbáltunk azért, hogy megszerezzük Haalandot
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top