Bundesliga

„Gravenberch kezdeni fog” | Sajtótájékoztató: Werder-Bayern



A Bayern München vezetőedzője, Thomas Tuchel a Werder Bremen elleni bajnoki előtt nyilatkozott a sajtónak.

Szombat este fél héttől a Weserstadionban lesz jelenése a Bayernnek. A Bundesliga 31. fordulójában a Bremen fogadja a srácokat. A müncheni mester a meccsel és egyéb témákkal kapcsolatban is megszólalt a mai sajtótájékoztatón.



A kerethelyzetről: Upamecano hiányzik, Goretzka pedig eltiltott. Stanisic megsérült, két hétig nem játszhat. Davies és Choupo-Moting sem. Kicsit megfogytunk, de kiegészítjük a keretet néhány ifijátékossal.

Choupo-Motingról: A térdében még mindig kellemetlen érzés van. A fiziósok dolgoznak rajta. Úgy tűnt, csak napok kérdése volt a visszatérése, de végül hosszabb ideig nem lesz bevethető, mint amire számítottunk. Mivel nincs velünk, ezért nincs klasszikus középcsatárunk sem. De Mané, Gnabry és Müller is tud a helyén játszani. Valamint Tel is.

Az ellenfélről: Nagyon támadó felállásban fociznak. Két csatáruk van elől. Igazi dinamikus együttesük van. A Weserstadion hangulata pedig nagyon különleges az ilyen mérkőzéseken. Készen kell állnunk erre és arra is, hogy ne engedjük őket kontrázni.

A kezdőről: Majd meglátjuk, ki kezd elől. Serge és Kingsley Coman betalált az előző mérkőzésen, úgyhogy szerintem nem veszem ki őket a csapatból.



Arról, hogy ki pótólja a kisárgázódott Goretzkát: Ryan Gravenberch. Megérdemli, tetszett a Hertha elleni teljesítménye.

Musiala visszaesett formájáról: Ez normális egy olyan fiatal labdarúgó esetében, mint ő, akiben hatalmas potenciál rejlik. Hiányzik némi letisztultság a játékából. A hozzáállása a legfontosabb. Az egészen különleges. Nem keres kifogásokat, önkritikus. Öröm vele együtt dolgozni.

A következő szezonról, amit nyáron kezdhet meg új igazolásokkal: Nem hiszem, hogy létezik tökéletes szituáció a futballban. Nincs tökéletes felkészülés sem. Van még hova fejlődnünk. Ez nem a „Tuchel-fociról” szól, hanem hogy kihozzuk a maximumot a csapatból. Dominánsok akarunk lenni. A szurkolóknak nyújtanunk kell valami lenyűgözőt, gyorsabban kell fociznunk.

A Bayern érdeklődéséről Kolo Muani iránt: Ezt nem tudom megerősíteni (nevet). De ha ez lenne a helyzet, akkor sem erősíteném meg. Ő most nem téma.

„Gravenberch kezdeni fog” | Sajtótájékoztató: Werder-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top