Sajtómix

Sajtóhírek: Neuer heteken belül visszatérne a gyepre, Kolo Muani lehet a fő célpont



A Sky riportere, Florian Plettenberg beszámolt a legfrissebb Bayern háza táján beszélt témákról.

A Bayern-hírek terén viszonylag hitelesnek mondható Plettenberg a szezon során nagy figyelemmel követett topikokról hozott frissítéseket. Tweetelt a csatárkérdésről, Neuer állapotáról, de Sky-os műsorában szóba került Alexander Nübel, Mateo Kovacic és Benjamin Pavard is.



Neuer hamarosan visszatérhet

Pletti szerint a Bayern csapatkapitánya a következő két-három hétben vissza szeretne térni a pályára. Ez először nagyon szuperül hangzik, ugyanakkor nem arról van szó, hogy kapuba állna az utolsó bajnokin (május 27.), hanem hogy ismét elkezdené a kapusedzéseket a Säbener Straßén, illetve futóedzésekkel javítana erőnlétén.

Várhatóan júliusban lehet újra teljes értékű tagja a csapatnak. Arról már korábban beszámoltunk, hogy Tuchel mindenképpen első számú kapusként számít rá, így Yann Sommer és Alexander Nübel jövője is több mint kérdéses. Utóbbiról a cikk végén egy kicsit bővebben írunk.

Randal Kolo Muani: The €100m free transfer primed for the Premier League | FootballTransfers.com

20 gól és 14 gólpassz ebben az idényben.

Kolo Muani az A terv?

Ezt a kérdést nehéz megválaszolni. Plettenberg úgy tudja, a Bayern felvette a kapcsolatot a Frankfurt csatárának szószólóival. A 24 éves játékost rokonai képviselik. Elméletileg pozitív hangvétele volt az első találkának, de még konkrét tárgyalásokról nem lehet beszélni.

Korábban a Bild számolt be arról, hogy a Hertha elleni meccs után kezdődhet meg a keretépítés a következő idényre. Ennek megfelelnek Plettenberg információi. A riporter szerint egyébként Kolo Muani nagyon magasan helyezkedik el a Bayern kívánságlistáján, előrébb mint Victor Osimhen. Az ára akár 100 millió alatti is lehet – ez ellentmond a korábbi sajtóhíreknek.

Nemrég Uli Hoeneß befolyásáról írtunk a közösségi felületeinken. A poszt része volt az, hogy ő is a francia támadót szeretné középcsatárnak. A szurkolók már szkeptikusabbak: egy részük nem gondolja, hogy egy ilyen típusú labdarúgóra van szüksége a csapatnak, sokkal inkább egy klasszikus középcsatárra.



Randal elvileg egyetlen klubbal sem egyezett meg még szóban. A Sky szakértőjeként munkálkodó Lothar Matthäus se sietné el a dolgot. Ő ezt mondta a frankfurti spíler iránti érdeklődésről:

„Sejtem, hogy a Bayern egy nagy nevet akar igazolni, aki garantáltan szerez 25-30 gólt szezononként. Szerintem nem Kolo Muani a megoldás. Biztosan segíteni tudná a csapatot, de szerintem Tuchel egy más profilú játékost keres. Egy célcsatárt, egy erős fizikumú focistát. Egy olyat, aki nem húzódna ki a szélekre, hanem átvenné a labdákat és minden helyzetet igyekezne kihasználni. Aki csatárnak érkezik, annak komoly szinten kell dolgoznia a pályán. Ezt tudnia kell a klubnak és a vezetőség tagjainak.”

Benjamin Pavard: 10 things on Bayern Munich's French World Cup winner | Bundesliga

Az év elején még biztosnak tűnt, hogy távozik a nyáron, most viszont már nem ez a helyzet.

További pletykák

Megígértük, hogy Nübelről is szót ejtünk, úgyhogy ezt most meg is tesszük. Vele ugyanaz a helyzet, mint télen, amikor lehetősége volt visszatérni anyaklubjához: ha Neuer első számú hálóőrként térne vissza a 2023/24-es idényre, akkor mindenképpen távozni szeretne. Ha minden igaz, a Bayern visszavételi jogot akar elérni az eladásakor.

Nem csak vele, hanem Pavard-ral is leül majd tárgyalni a Bayern, ezt Hasan Salihamidzic is megerősítette. A megbeszélés időpontja a szezon utolsó mérkőzése utáni napokban lehet. Két opció lehetséges: vagy hosszabbítanak vele (már ez tűnik valószínűbbnek), vagy eladják őt.

Korábban Kovacic neve is felmerült a posztjainkban, de Plettenberg szerint ő egyáltalán nem célpont – bizony, erről ennyit. Ha nem akartok lemaradni a hasonló rövidhírekről, kövessétek a Facebook- és Instagram-feedünket is!

via Bayern & Germany

Sajtóhírek: Neuer heteken belül visszatérne a gyepre, Kolo Muani lehet a fő célpont
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top