Bundesliga

„Nehéz helyzetben vagyunk, de nem reménytelenben” | Sajtótájékoztató: Bayern-Hertha



Vasárnap délután a Hertha Berlin látogat az Allianz Arenába, Thomas Tuchel pedig megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az összecsapás előtt.

Dárdai Pál kiesés ellen menekülő együttese vasárnap 15:30-tól játszik a Bayern Münchennel a Bundesliga 30. fordulójában. Tuchel beszámolt a hiányzókról, a csapathangulatról, illetve különböző témákról, amikről a héten a sajtóban írtak.



A kerethelyzetről: Upa megsérült a tegnapi edzésen, combizomhúzódása van, két hétig nem lesz bevethető. Leon a térdére panaszkodott, de játszhat majd. Choupo viszont továbbra sem.

A csapatról: A hangulat olyan volt, amilyet szerettünk volna így a szünet után. Ez a három nap (vasárnap, hétfő és kedd) pont elég volt arra, hogy egy kicsi távolságot tartsunk a történtektől. Az elmúlt két napban nagyszerű edzéseink voltak. Nehéz helyzetben vagyunk, de nem reménytelenben. Szerintem készen állunk.

Az ellenfélről: Nem egyszerű elemezni őket, mivel edzőcsere volt náluk. Keményen kell dolgoznunk ellenük, ezt nem szabad elszórakoznunk. De az ellenfél kilététől függetlenül jó teljesítményt kell nyújtanunk.

Az átigazolásokról: Jövő hétig még nem akarunk erről beszélni. Egyelőre nagyon elfoglaltak vagyunk a napi munkánk miatt.



Mathys Telről: Nem az életkora az, ami miatt nem játszott sokat, az nem lényeges. Le kell vennünk róla a terhet, hogy ne Messiásként tekintsenek rá, ez nem biztos, hogy jó hatással lenne rá. Az ilyen helyzetekben tapasztaltabb játékosok kellenek. Mindenkinek meg kell értenie azt, hogy hogyan kerül be a kezdőbe egy játékos. Most joker-szerepben van. Szerintem nagy lépés neki a kezdőcsapatban szereplés.

Yann Sommerről: Igazi profi és jó srác. Az öltözőben is nagyon fontos szerepe van. Önkritikus, nyitott személyiség. Fontos, hogy nem egyszerű dolog a Bayern kapujában állni. Vannak olyan időszakok, amikor nem úgy mennek a dolgok, mint ahogyan azt elképzeli valaki. Nincs szerencséje sem a különböző lövésekkel.

Uli Hoeneß megjelenéséről az edzésen: Csak azt mondta el, hogy kiket játszassak vasárnap! Ezúttal egy kicsit hamarabb kinn voltam az edzőpályán és odajött hozzám. A csapatról diskuráltunk. Lehet, hogy ott akar majd mellettem ülni a mérkőzésen! Ez az ő klubja is, ezért tudni akarta, milyen a hangulat, el akarta mondani a véleményét. De azt nem fogom elmondani, konkrétan mi hangzott el.

„Nehéz helyzetben vagyunk, de nem reménytelenben” | Sajtótájékoztató: Bayern-Hertha
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top