Reakciók

„Hiányzott a céltudatosság és a higgadtság” | Reakciók: Mainz 3-1 BayernA Bayern szombaton 3-1-es vereséget szenvedett a Mainz otthonában. „Nem voltunk elég elszántak vagy hatékonyak ahhoz, hogy érvényesüljünk” – ismerte el Tuchel, miután csapata 1-0-ás vezetésről bukta el a meccset. „Egy vereség mindig hatalmas csalódás számunkra és szöges ellentéte annak, amire számítottunk. A jelenlegi helyzetünkben ez még jobban nyomja a lelkünket” – tette hozzá Müller. Összegyűjtöttük a mérkőzés utáni reakciókat.

Reakciók a Bayern részéről

Herbert Hainer: „Az első félidőben teljes mértékben mi irányítottunk. Vezettünk 1-0-ra, de mintha elfelejtettük volna megszerezni a második gólt. Az egyenlítő gól teljesen elbizonytalanított minket és teljesen szétestünk. A második félidő kiábrándító volt.”

Oliver Kahn: „Az első félidő rendben volt. A második játékrészben egyszerűen nem voltunk a pályán. Még mindig megnyerhetjük a bajnoki címet – minden lehetséges. Szükséged van a hitre és néha csak egy pillanat kell ahhoz, hogy ez visszatérjen. Fel kell ráznunk magunkat, hogy újra formába lendüljünk.”

Kép

Hasan Salihamidzic: „Az első félidőben jól játszottunk. Utána viszont hiányzott az energia és nem tudtunk érvényesülni. Fizikailag nem voltunk a helyzet magaslatán és nem küzdöttünk. Ismét nem lőttünk elég gólt az első félidőben. Aztán a semmiből kaptuk az egyenlítő gólt. Nehéz megmagyarázni a vereséget. Ok nélkül adtuk el a meccset. Elemezzük a helyzetet és gondoskodunk arról, hogy visszatérjünk. Mostmár azért kell harcolnunk, hogy meccseket nyerjünk.”Kép

Thomas Tuchel: „Nem volt okunk elveszíteni a meccset – egy olyan meccset, amelyet mi irányítottunk. Hiányzott a céltudatosság és a higgadtság ahhoz, hogy megszerezzük a második gólt. A semmiből kaptuk az egyenlítő gólt és nem volt elég energiánk ahhoz, hogy reagáljunk rá. Innentől kezdve szétestünk, mivel 12 perc alatt 3 gólt kaptunk. Nem tudtunk újra lendületbe jönni. Amikor a dolgok rosszul alakulnak, csapatként hihetetlenül nehéz kellő lélekjelenlétet mutatni ahhoz, hogy megfordítsuk a meccset és harcoljunk. Nem voltunk elég elszántak és hatékonyak ahhoz, hogy érvényesüljünk. Mostanában nehezen tudunk meccseket nyerni. Hiányzik belőlünk az energia.”

Kép

Thomas Müller: „Egy vereség mindig óriási csalódás számunkra és szöges ellentéte annak, amire számítottunk. A jelenlegi helyzetünkben ez még jobban nyomja a lelkünket. Ez a harmadik alkalom, hogy elszórtuk a vezetést. Túl sok hiba van a játékunkban – az enyémben is -, de ennek ellenére az első félidőben megérdemelten szereztük meg a vezetést. A második félidőben már pörgött a játék, volt egy-két helyzetünk és hirtelen 3-1 lett. Ma nem volt elég erőnk és energiánk ahhoz, hogy ebből visszajöjjünk. Nincs rá magyarázatom.”

KépReakciók a Mainz részéről

Martin Schmidt (Mainz sportigazgatója): „Hatalmas elismerés a csapatnak és Bo Svensson edzői stábjának a teljesítményükért. Hihetetlen, amit idén művelnek. A szurkolóknak is óriási szerepük volt. A második félidőben a hangulat hajtotta a csapatot. Egy bizonyos ponton már hittek, nem csak reménykedtek.”

Bo Svensson (Mainz vezetőedzője): „Az első félidő rendkívül nehéz volt. Szerencsések voltunk, hogy a szünetben csak 1 gólos volt a hátrányunk. A második félidőben feljavultunk. Az egyenlítő gól után érezni lehetett, hogy megvan a hit, az energia, a lendület, hogy mi vagyunk a jobbak. Büszke vagyok a srácokra.”

Leandro Barreiro (Mainz középpályása): „Belevetettük magunkat a párharcokba és megnehezítettük a Bayern labdakihozatalát. Támadásban is érvényesültünk és helyzeteket alakítottunk ki. A második félidőben megfordítottuk az eredményt és megérdemelten nyertünk.”

A mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetitek meg: 

Krízishelyzetben | Mainz 3-1 Bayern

„Hiányzott a céltudatosság és a higgadtság” | Reakciók: Mainz 3-1 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top