Reakciók

„Mindent beleadtunk, de ez nem volt elég” | Reakciók: Bayern 1-1 City



Nem lett meg a csoda. A meggyőző teljesítmény ellenére a Bayern kiesett a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, miután a müncheni visszavágón csak 1-1-es döntetlent ért el a Manchester City ellen. Az odavágón elszenvedett 3-0-ás vereség tehát végleg megpecsételte kedvenceink sorsát. „Ma este több lehetőségünk volt” – nyilatkozta Herbert Hainer elnök a lefújást követően. „Nagyon frusztráló, hogy nem tudtunk vezetést szerezni” – tette hozzá Kimmich  Összegyűjtöttük a mérkőzés utáni reakciókat. 

Reakciók a Bayern részéről

Herbert Hainer: „Nagyon elégedettek lehetünk a csapattal. Küzdöttünk és nem adtuk fel. A Manchester City sebezhető volt, de sajnos az első félidőben nem sikerült gólt szereznünk. Ez felszította volna a tűzet, kár érte. Ma este több lehetőségünk volt. Az edzőnk nagyon jól felkészítette a csapatot és nem voltunk gyengébbek, mint City. Mindig fájdalmas a kiesés.”

Oliver Kahn: „Összességében erős teljesítményt nyújtott a csapat, különösen az első félidőben. De mint oly sokszor ebben a szezonban, most is kialakítottuk a lehetőségeket és aztán nem használtuk ki őket. Egy kis szerencse is hiányzott. Ha 1-0-ra vezetsz itthon, akkor nő a hit, az önbizalom. Nem lehet hibáztatni a csapatot. Mindent beleadtak, de ez nem volt elég.”

Hasan Salihamidzic: „A stadion velünk volt, vártuk, hogy jöjjön az első gól. De sajnos nem sikerült megszerezni. Összességében jól játszottunk, sokáig fölényben voltunk és sok lehetőségünk volt. Sajnos mégis kiestünk. Ennek ellenére emelt fővel távozhatunk a meccsről.”

Thomas Tuchel: „Kétszer is megszorongattuk őket, ma este még inkább, mint Manchesterben. A 180 perc alatt azonban nem volt szerencsénk. Nagyon elégedett vagyok mindkét meccs teljesítményével és azzal, ahogyan ma játszottunk. Európa jelenlegi legjobb csapatával álltunk szembe.”

Thomas Müller: „Kiestünk. A közönség a meccs után megmutatta, hogy látta, mekkora erőfeszítést tettünk és mennyire próbáltunk fordítani. Végső soron nem lövünk elég gólt, őszintének kell lennünk. Hatalmas erőfeszítés volt, volt néhány nagyszerű pillanatunk is, de végül hiányzott az átütőerő. Mellé lövünk legtöbbször, ha pedig kaput találunk, akkor a kapus hárít. Az energiára lehet építeni, de tudjuk, hogy szombaton olyan ellenfelünk lesz Mainzban, akik egy hét pihenőt kaptak. Most ez a fő hangsúly, nem szabad túl sokáig rágódni ezen a keserű kiesésen.”

Joshua Kimmich: „Az első félidőben elszántak voltunk, hogy megszerezzük a vezetést és nagyon jó lehetőségeink is voltak erre. Nagyon elkeserítő, hogy ez nem sikerült. Ha mindkét meccset megnézzük, a 180 perc alatt talán 20-30 percig nem játszottunk jól. Nem mi voltunk a gyengébb csapat.”

Leon Goretzka: „Nyilvánvalóan rendkívül csalódottak vagyunk, hogy nem tudtuk megcsinálni. Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, de sok apróság volt ellenünk a két meccs során és ez ma nem volt elég. Minden apró momentumot figyelembe kell venni, de a nap végén nem éltünk a lehetőségeinkkel. Ennek több oka is van. Természetesen a kapu előtti higgadtság hiánya az egyik ilyen ok.”

Reakciók a City részéről

Pep Guardiola (Manchester City vezetőedzője): „Nagyon boldog vagyok. Mindkét mérkőzésen stabilak voltunk és jól védekeztünk, de az összesített eredmény nem tükrözi a döntetlent. Ezen a szinten az apró részletek döntenek. Két szoros mérkőzés volt. Ma jobbak voltak, különösen az első félidőben. A szünetben néhány apró változtatást eszközöltünk. Utána jobbak voltunk és többet birtokoltuk a labdát. A Bayern óriási minőséggel rendelkezik. Bejutottunk az elődöntőbe, ahol a Real Madriddal találkozunk. Ha meg akarod nyerni a versenyt, mindenkit meg kell verned.”

Kevin de Bruyne (Manchester City középpályása): „Nem adtunk ki az irányítást a kezünkből. Nyilvánvalóan megnehezítette a Bayern dolgát, amikor 1-0-ra vezettünk. Csapatként jól védekeztünk a nehéz pillanatokban. Az első meccsen is megvoltak a lehetőségeink, hogy több gólt szerezzünk. Minőségi csapatunk van. Alig várjuk az elődöntőt.”

A mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetitek meg:

Vége a BL-kalandnak | Bayern 1-1 City

„Mindent beleadtunk, de ez nem volt elég” | Reakciók: Bayern 1-1 City
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top