Bajnokok Ligája

„Az esélytelenebb szerep sem probléma” | Sajtótájékoztató: City-Bayern



Thomas Tuchel és Matthijs de Ligt ült ki a sajtó elé a Manchester City elleni BL-meccset megelőzően.

A tréner és a középhátvéd nyilatkozott a szuperrangadó előestéjén. Holnap este kilenckor néz farkasszemet egymással a Bayern és a City, méghozzá az Etihad Stadionban. Tuchel a meccsről, Guardioláról, Haalandról és a támadókról is beszélt, de Ligtet pedig megkérdezték arról, hogy miért nem az offenzív játékosok szerzik a gólt.



Thomas Tuchel

Az ellenfélről: Világos, hogyan játszik a City. Láthatóak a következményei annak, hogy Pep hat-hét éve ott van már a klubnál. Nagyon támadó együttesről van szó, amely topformában van. Szerintem mi is jól felkészültünk belőlük. Az elmúlt hetekben elemeztük őket. Voltam edző ebben az országban és van némi fogalmam arról, mire számíthatunk. Várjuk már nagyon, hiszen hatalmas kihívásnak ígérkezik. A közelmúltbeli eredményekre kell építenünk. Meg kell akadályoznunk, hogy túlságosan is domináljanak. Az ilyen összecsapások előtti napokra van egy mottóm: a kevesebb néha több.

Arról, hogy ki lesz a csatár: Semmi sem indokolja azt, hogy ne Serge Gnabry játssza a kilencest. Mindkét lábbal jók a befejezései, megvan a sebessége és a cselezőkészsége is hozzá. Talán nincs meg a magassága, de azzal Thomas Müller és Sadio Mané sem rendelkezik. Előbbi erényei inkább a tizenhatos körül mutatkoznak meg. Choupo a pontrúgások levédekezésénél is hiányozni fog.

A kerethelyzetről: Van egy pár olyan sérülésünk, mint Choupóé és olyan játékosaink, akik rúgásokat kaptak. Ez egy kicsit megkönnyíti majd a lehetőséget kapó játékosok kiválasztását. A kezdőt még nem döntöttem el teljesen.



A BL hangulatáról: Amikor a hétvégi Bundesliga-meccsek után a BL-labdákat használjuk, különleges érzés kering mindenkiben. Ez az a mérce, amihez mérni akarjuk magunkat.

Haalandról: Elképesztő számai vannak. A fizikuma és a góléhsége egyedülálló. De persze ez a meccs nem csak róla szól. A City viszont nagyon sok helyzetet alakít ki neki. Csakis együtt találhatunk megoldást a levédekezésére. Szorgalom, teljes odaadás és abszolút jelenlét kell a párharcokban.

Arról, hogy miben más ez a párharc a PSG-hez képest: Teljesen más lesz. Biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan percek, amikor szenvedni fogunk. De olyanok is lesznek, amikor megsebezhetjük őket. Megvan hozzá a kvalitásunk. Az esélytelenebb szerep sem probléma.

Arról az alkalomról, amikor 2016-ban először találkozott Guardiolával: Akkoriban nagyon hálás voltam ezért a lehetőségért. Michael Reschke (a Bayern korábbi technikai igazgatója) hozta össze a találkozót. Nagyon hálás vagyok azért is, hogy Pep megosztotta velem a gondolatait, valamint a futballról alkotott képét. Jupp Heynckesszel is volt egy ilyen találkozóm. Az is nagy hatással volt rám. Tanultam Pep csapataitól, de azért rajongónak nem mondanám magam.

Image

Matthijs de Ligt

Haalandról: Ő a világ egyik legjobb játékosa. Nem olyan egyszerű megmondani, hogyan kell védekezni ellene. Minden csatárra fel szoktam készülni. Róla viszont nem kell külön videókat nézegetni, hiszen mindenki jól ismeri őt. Pontos beadásokat kaphat Kevin De Bruynétől is. De az egész Manchester City kitűnő játékosokból áll. Holnap topformában kell lennünk ellenük, közösen kell levédekeznünk őket.

A csapatlégkörről: Nagyon komoly a várakozás. Kikaptunk a kupában, de a Bundesligában két meccset is meg tudtunk nyerni. Ennek a meccsnek természetesen egészen komoly atmoszférája lesz. A City a legerősebb együttes, amivel szembenézhetünk. Abszolút koncentráció kell mindenkitől.

A szerepéről a csapatban: Amit én próbálok minden mérkőzésen nyújtani, az a folyamatosság. Ezen a szinten és a középhátvéd poszton ez kulcsfontosságú, mindegy, kivel játszunk. Én az én dolgomra figyelek és igyekszem a legjobb teljesítményt a pályára vinni.



A hátvédsor összetételéről (három- vagy négyvédős): Százszor megválaszoltam már ezt a kérdést. Mindkettőben boldogan játszom. Az edző dönt, nem én. Majd holnap meglátjuk.

Arról, hogy a kapuhoz közelebb vagy előrébb szeret jobban védekezni: Egyszerű a válaszom, minél messzebb a kaputól, mert akkor a támadó is távolabb van. És azért is, mert az Ajaxban is ebben a stílusban játszottam.

Joao Cancelóról: Csodás labdarúgó. Amikor aláírt nálunk, meglepődve néztük, hiszen magas minőséget képvisel.

Arról, hogy nem a támadók, hanem ő lőtte legutóbb a gólt: Számomra az a lényeg, hogy nyerjünk. A Freiburg ellen nekem jött össze a gólszerzés. Nem tartom fontosnak, ki talál be.

„Az esélytelenebb szerep sem probléma” | Sajtótájékoztató: City-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top