Reakciók

Nagyon jó csapatteljesítmény volt | Reakciók: Freiburg 0-1 BayernA Bayern visszavágott a kedd esti Német-Kupa kiesésre azáltal, hogy a Bundesliga 27. fordulójában 1-0-ra nyert a Freiburg otthonában. Ezzel a győzelemmel kedvenceink megtartották vezető helyüket a bajnoki tabellán és önbizalommal tele várhatják a kedd esti BL-negyeddöntő párharc odavágóját a Manchester City ellen. „Ez egy nagyon fontos győzelem volt. Jól játszottunk, de van még hova fejlődnünk” – nyilatkozta a győztes bombagólt szerző de Ligt. „Teljes mértékben megérdemeltük a győzelmet, de a végéig szoros volt a meccs, mert nem sikerült több gólt szereznünk” – ismerte el Tuchel. Összegyűjtöttük a mérkőzés utáni reakciókat. 

Reakciók a Bayern részéről

Thomas Tuchel: „Teljes mértékben megérdemeltük a győzelmet, de a végéig szoros volt a meccs, mert nem sikerült több gólt szereznünk. Nevetségesen sok lehetőségünk volt, de nem éltünk velük. Hiányzott a pontosság és a higgadtság. A 3 pont viszont ellensúlyozza a kihagyott helyzeteinket – ez fontos. Nagyon jó csapatteljesítmény volt.  Mindenkivel elégedett voltam. Itt Freiburgban nem elég csak a taktikai és technikai csatákat megnyerni – kell valami plusz. Kedden más meccs, más feladat vár ránk – készen fogunk állni rá.”

Joshua Kimmich: „Ez egy hihetetlenül fontos győzelem volt számunkra. Nagy szükségünk volt rá. Jól játszottunk, domináltuk a játékot és ritkán adtuk ki az irányítást a kezünkből. De korábban kell eldöntetünk a meccseket, különben nyitott marad a végjáték. A Freiburg mélyen védekezett, sokat birtokoltuk a labdát. Kedden biztosan más meccs lesz.”Matthijs de Ligt: „Nagyon fontos győzelem volt. Jól játszottunk, de van még hova fejlődnünk. A gólnál megláttam a rést és megpróbáltam. Egy kis szerencse is közrejátszott, de hihetetlenül jó érzés.”

Yann Sommer: „Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de hiányzott az az átütőerő, ami ahhoz kellett volna, hogy a meccs korábbi szakaszában bebiztosítsuk a 3 pontot. Összességében viszont jó munkát végeztünk. Elemezzük a meccset és kiszűrjük belőle a pozitívumokat. Nagyon várom már a keddi mérkőzést két topcsapat között.”Reakciók a Freiburg részéről

Christian Streich (Freiburg vezetőedzője): „Gratulálok a Bayern-nek a győzelemhez. Kedden egy távoli lövéssel szereztünk gólt – ma a Bayern tette mindezt és megérdemelten nyert. Izgalmas lett volna, ha Ritsu Doan révén megszerezzük a vezetést. Nagyon elégedett vagyok a csapattal, de az eredménnyel nem. A Bayern-nek több helyzetet volt, de nekünk is megvoltak a lehetőségeink a döntetlenre. A távoli találat döntött.”

Christian Günter (Freiburg csapatkapitánya): „Sosem szeretek veszíteni. Szerettünk volna valamit kihozni a meccsből, de ma nem sikerült. Vannak még hátra meccsek, még semmi sem dőlt el. Elég tisztességes helyzetben vagyunk.”

Vincenzo Grifo (Freiburg csatára): „Talán egy kis szerencsével és egy jobb befejezéssel gólt is szerezhettünk volna. A Bayern-nek voltak jó lehetőségei. Egy távoli bombával nyerték meg a meccset – ezt nehéz elviselni.”

A mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetitek meg:

Harc, győzelem, újabb három pont | Freiburg 0-1 Bayern

 

Nagyon jó csapatteljesítmény volt | Reakciók: Freiburg 0-1 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top