Bundesliga

Harc, győzelem, újabb három pont | Freiburg 0-1 Bayern



A Bundesliga 27. fordulójában a Freiburg otthonába utazott a Bayern München és 1-0-ra nyert de Ligt szenzációs góljával.

Thomas Tuchel harmadik mérkőzésén komoly hiányzókkal számolt: a védelemből Upamecano maradt ki eltiltás miatt, a támadósorból pedig a térdfájdalmakra panaszkodó Choupo-Moting maradt ki.

Sommer előtt a védősor két szélén Davies és Cancelo, középen pedig de Ligt és Pavard startolt. Előttük Kimmich szűrt, aki mellől Musiala és Müller segítette a támadásokat. A támadóhármast Mané, Gnabry és Sané alkotta. A hazaiak ugyanazzal a kezdővel álltak fel, amivel a müncheni kupameccsen is, Sallai Roland a padról beállva játszott egy félórát.



Az első játékrészben nem esett gól. Dinamikusan nyitott a Bayern, de a Freiburg szinte azonnal betömörült a kapuja elé, ezzel pedig le is lassította a játékot. Manénak volt egy helyzete Müller szép pörgetése után, de melléemelt, illetve egy szögletből, majd Sané révén tudott veszélyeztetni a vendégcsapat, de Flekken kapus a helyén volt.

A szünetre tehát gól nélküli döntetlennel mentek a felek.

Nem tartott azonban sokáig ez az állás, hiszen Matthijs de Ligt úgy döntött, elvállal egy távoli lövést – és milyen jól tette: rakétája szélvészgyorsan csapódott be a hazai kapuba. Ráadásul ez volt a győztes gól is.



Merthogy az ellentámadásokra építő Freiburgot szépen kapcsolta le a védelem. Csak az első félidei kapufájuk és Sallai Roland nagy lövése volt a kivétel, amikor is Sommer kiváló reflexekkel tudott hárítani.

Sané aztán többször is feltehette volna a pontot az i-re, de nem tudott betalálni, ahogyan a hajrában kapufát jegyző Gnabry sem. Csereként Goretzka, majd Gravenberch és végül a hajrában Stanisic, illetve Mazraoui kapott lehetőséget.

A Bayern előnye még mindig két pont a Dortmund előtt, amely nagy rangadón győzte le a Uniont. A következő meccs a szezon egyik legnehezebbnek ígérkező találkozója: április 11-én a Manchester City otthonába látogatnak el Tuchelék, hogy lejátsszák a BL-negyeddöntő első felvonását.

A bajnoki jegyzőkönyvét ezen a linken, az összefoglalóját pedig alább láthatjátok!

Harc, győzelem, újabb három pont | Freiburg 0-1 Bayern
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Sima sikerrel hangolt a City a BL-re | VIDEÓ

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top