Reakciók

„Ez nyilvánvalóan hatalmas csalódás” | Reakciók: Bayern 1-2 FreiburgAz erős és időnként domináns játék ellenére a Bayern kedd este egy utolsó pillanatban megítélt büntetővel kiesett a Német-Kupából a negyeddöntőben a Freiburg ellen. „Ez nyilvánvalóan hatalmas csalódás” – ismerte el Tuchel, miután csapata búcsúzni kényszerül a versenysorozatból „A befejezések, az utolsó labda – egyszerűen hiányzott a pontosság a döntő pillanatokban” – siránkozott Müller. Összegyűjtöttük a mérkőzés utáni reakciókat.

Reakciók a Bayern részéről

Thomas Tuchel: „Ez nyilvánvalóan hatalmas csalódás. Nem tudom, hogy megérdemelt-e, de a nap végén nem ez számít. Voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikor jók, sőt, nagyon jók voltunk, de talán hiányzott az átütőerő a kapu előtt. A passzaink nem értek célba a támadóharmadban. Most fel kell dolgoznunk a történteket. Ez eltart egy darabig, de meg kell emésztenünk és le kell vonnunk a tanulságokat belőle.”

Thomas Müller: „Nehéz ezt elviselni. Kiestünk és nincs visszaút. Tudjuk, hogy a kupagyőzelmi reményeinknek egy újabb évre vége és ez fáj, mert többre készültünk. Nem játszottunk rosszul és a Freiburg-nak aligha adtunk esélyt, de a befejezések, az utolsó labda – egyszerűen hiányzott a pontosság a döntő pillanatokban. A Freiburg mindig versenyképes és harcra kész és csapatként keményen dolgozik. Nem könnyű ellenük.”

Matthijs de Ligt: „Nem hiszem, hogy ma elég jók voltunk. Néha úgy éreztem, hogy nem akartunk élni a lehetőségeinkkel vagy nem akartuk megnyerni a párharcokat. Voltak helyzeteink. Nyilvánvalóan különösen nehéz elviselni, ha az utolsó percben kapunk gólt. Kár, de most már előre kell tekintenünk.”

Reakciók a Freiburg részéről

Christian Streich (Freiburg vezetőedzője): „Természetesen nagyon örülök, hogy nyertünk. Szükségünk volt egy kis szerencsére. Szenvedélyesen játszottunk és jól védekeztünk. A pozíciós játékunk nagyon jó volt. Egy gól döntött a második félidőben. A végén csak szerencse kell ahhoz, hogy nyerjünk itt.”

Nicolas Höfler (Freiburg középpályása): „Münchenben rendkívül nehéz nyerni. Ezt mindannyian láthattuk a Dortmund esetében pár napja. Nagyon keményen dolgoztunk, a Bayern sokat birtokolta a labdát. Rengeteget kellett futnunk. Látszott, hogy mennyire akartuk és hittünk benne. Egyszerűen zseniális dolog az utolsó pillanatban, büntetőből győztes gólt szerezni.”

Lukas Höler (Freiburg csatára): „Nem hiszem, hogy ez még nem igazán tudatosult bennem. Az elejétől fogva jól játszottunk, a taktikánk pontos volt. Aztán kaptunk egy buta gólt egy pontrúgásból. Az egyenlítő gól után nagyrészt a védekezésről szólt a dolog. Ezt jól csináltuk és a végén egy kis szerencsénk is volt.”

A mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetitek meg: 

Történelmi vendégsiker, oda a Német Kupa | Bayern 1-2 Freiburg

 

„Ez nyilvánvalóan hatalmas csalódás” | Reakciók: Bayern 1-2 Freiburg
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top