Német Kupa

„Musialával nem kockáztatunk” | Sajtótájékoztató: Bayern-Freiburg



Thomas Tuchel második meccs előtti sajtótájékoztatóját a holnap esti kupamérkőzés kapcsán tartotta meg.

Holnap 20 óra 45 perckor a Sport 1 csatornáján követhetjük élőben a Bayern München összecsapását a vendég Freiburg csapatával a Német Kupa negyeddöntőjében. A Freiburg szombaton ráadásul a Bundesligában fogadja majd mindkét sorozat rekordbajnokát.

Mutatjuk, mit mondott Tuchel az első találkozó előtt!



A kerethelyzetről: Nous nem volt ott az edzésen, mert beteg. Mathys Tel elkezdte a rehabilitációját. Choupo-Moting ma hiányzott, de csak óvatosságból, hiszen kapott egy csúnya rúgást. Az orvosok azt mondták, hogy probléma nélkül ott lehet a holnapi tréningen.

A meccsről és a sorozatról: Nehéz lesz. Meg akarjuk nyerni, hiszen ez az egyetlen kupasorozat Németországban. A döntő egy szenzációs esemény szokott lenni, kiváló körítéssel. A Freiburg csapatként működik, ezt pedig jól lehetett látni az elmúlt években.

Sadio Manéról: Ismerem Angliából is. Minden évben 20 gól fölött végzett Liverpoolban. Hihetetlen magas szinten játszott. A fontossága és potenciálja nálunk nem kérdés. Kell egy kis idő talán, hogy igazán otthon érezze magát. Ez nagyon apró dolgokon múlik. Ő egy nagyon érzékeny személy. Nem kételkedem a képességeiben. Általában egy gól sokat segít az ilyen helyzetekben. A sérülése miatt elvesztette a ritmust.

Jamal Musialáról: Még nem kockáztatnám meg a 90 percet vele kapcsolatban. Legalább egy félidőt viszont játszani fog. Szépen lassan fogjuk újra visszaépíteni a csapatba. Nagyon szorgalmas, technikás, a hosszú lábaival ügyesen szerez labdákat, minden nap mosolygós. Ezek nagyszerű erények. Nyolcasként, tízesként és a széleken is bevethető.



Image

A sűrű menetrendről: Nagyon sok fontos meccsünk van, amelyek során mindenkire szükségünk lesz. Lényeges, hogy vezérek legyenek a pályán, működjenek az automatizmusok, főleg egy ilyen időszakban. Volt pár nehéz döntés, amit meg kellett hoznunk egyes edzések után. De a verseny a posztokon belül folyamatosan zajlik.

Benjamin Pavard-ról: Én nem akarok belefolyni a tárgyalásokba. Ő egy alulértékelt játékos, sokaknak ez a véleménye róla. Igazi fegyelemmel védekezik. Csapatjátékos. Egyből elnyerte a bizalmamat, majd meg is erősített benne. Szerintem ez, amit mondtam, világos kijelentés a részemről. Ugyanez a helyzet Leroy Sanéval kapcsolatban. Ami a kettőnk közötti beszélgetést illeti, az csak ránk tartozik.

Kapcsolatával Christian Streichhel: Nagyon nehéz nem érzelmesnek lenni vele, hiszen ő is az. Már nagyon régóta ismerjük egymást. Még azokból az időkből, amikor ificsapatokat irányítottunk. Jó vele beszélgetni. Most jön egy új párbaj egymás ellen.

Graham Potter kirúgásáról a Chelseanél: Tegnap késő éjszaka láttam a híreket. Kellett egy kis idő, hogy eltávolodjak a Chelseatől, mert nagyon szerettem ott dolgozni, életre szóló barátságokat kötöttem. A klub maga nagyon megváltozott azóta, szóval annyira nem váltott ki sok érzelmet belőlem a hír. Nem kell tanácsot adnom (Julian Nagelsmannak, akit összeboronáltak velük).

„Musialával nem kockáztatunk” | Sajtótájékoztató: Bayern-Freiburg
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top