Hivatalos

Hivatalos: A Bayern menesztette Julian Nagelsmannt



A klub a weboldalán és a közösségi felületein hivatalosan bejelentette, hogy távozik pozíciójából a 2021 nyara óta a csapat vezetőedzőjeként dolgozó Julian Nagelsmann. Thomas Tuchel veszi át a helyét.

Nagelsmannak eredetileg 2026-ig volt szerződése a klubbal, azonban a vezetőség úgy döntött, idő előtt megköszöni munkáját és új trénert nevez ki a posztjára. Sajtóhírek szerint az edző egészen addig a Bayern fizetési listáján marad, amíg nem talál új klubot. Tehát nem bontották fel a szerződését, hanem elengedték őt, legalábbis a nagyobb lapok szerint. A 35 éves trénert meglepetésként érte a döntés, amelyet akkor hoztak meg, amikor éppen síelni volt Ausztriában.

A pletykák szerint elküldésének okai közt szerepelt, hogy már nem kapott kellő támogatást a játékosoktól, illetve az is, hogy a Bundesligában a vártnál nagyobb pontveszteséggel áll a csapat. Egyesek szerint a helyére kinevezett Thomas Tuchel személye volt a fő ok, hiszen a vezetőség nem akart „lemaradni” a legutóbb Chelsea-nél dolgozó szakemberről, akit a Real és a Spurs is megkeresett ajánlatokkal. De arról is pletykálnak, hogy az edző Bild-riporter barátnője lehet az ügy hátterében.

Igaz, a nyilatkozatok csak a pletykák töredékét támasztják alá…



Hivatalos: Thomas Tuchel a Bayern új edzője

Nyilatkozatok

Hasan Salihamidzic: Ez volt a Bayernnél töltött sportigazgatói időszakom legnehezebb döntése. Az első naptól kezdve nyitott, bizalmas és baráti kapcsolatom volt Juliannal. Sajnálom, hogy elváltak az útjaink. De egy mély elemzés után, amelyet a sportszakmai fejlődésünkkel kapcsolatban végeztünk, különösen a január óta tartó időszakon, illetve az előző idény második felének tapasztalatával, közösen úgy döntöttünk, hogy elengedjük Juliant. A legjobbakat kívánom neki és köszönök mindent, amit tett a klubért.

Oliver Kahn: Amikor aláírtuk a szerződéseket Julian Nagelsmannal 2021 nyarán, biztosak voltunk benne, hogy hosszútávú együttműködésünk lesz. És végig ez is volt a célunk. Julian is azt vallja, hogy egyszerre kell látványos és eredményes focit játszani. Viszont arra a belátásra jutottunk, hogy a keretünk – a bajnokság tavalyi megnyerése ellenére – egyre kevesebbszer mutatja meg igazi kvalitását. A világbajnokság után egyre kevésbé játszottunk sikeresen és látványosan. A teljesítményingadozásunk erőssége veszélybe sodorta a céljaink elérésének valószínűségét. Ezért reagáltunk most. Sok sikert kívánok Juliannak és a stábjának a jövőben.



Image

Nagelsmann 2021 júliusában váltotta Hansi Flicket a Bayern kispadján. Első idényében élen végzett csapatával a Bundesligában, de hamar búcsúzott a Német Kupa küzdelmeitől, a Bajnokok Ligájában pedig a Villarreal ellen esett ki a legjobb nyolc között. Mindkét idényében magasba emelhette a Német Szuperkupát, így összesen három trófeával köszönt el a klubtól.

A 35 éves tréner gyermekkora óta Bayern-drukker, aki Bajorországban nőtt fel. Többször nyilatkozta, hogy valóra vált álom, hogy kedvenc együttese élén állhat. Müncheni pályafutását végigkísérték az erős bírálatok. 84 tétmérkőzésen irányította a gárdát, ezekből pedig 60 alkalommal győzelmet könyvelhetett el. Vele együtt Dino Toppmöller és Xaver Zembrod másodedzők, illetve Benjamin Glück videóelemző is távozik.

Viszlát, Julian! Einmal Bayern, immer Bayern! Sok sikert, bajnok!

Hivatalos: A Bayern menesztette Julian Nagelsmannt
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Hivatalos: Thomas Tuchel a Bayern új edzője

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top