Interjúk és nyilatkozatok

Xabi Alonso: A müncheni karrierem nagy hatással volt rámXabi Alonso 2014 és 2017 között 117 bajnoki mérkőzésen 9 gólt szerzett a Bayern játékosaként. A 41 éves spanyol most edzőként először néz szembe egykori klubjával, vasárnap délután ugyanis csapata, a Bayer Leverkusen a münchenieket látja vendégül a Bundesligában. Ennek jegyében a Bayern TV egy rövid interjút készített Alonso-val, aki beszélt a müncheni karrierjéről, a vasárnapi esélyekről, utódjáról Kimmich-ről és az edzői pályafutásáról is. 

Bayern TV: Servusz Xabi, vasárnap először állsz szembe edzőként a Bayern-nel – azzal a klubbal, ahol játékos-pályafutásod utolsó három évét töltötted. Mennyire különleges ez a mérkőzés számodra?

Xabi Alonso: Nagyszerű emlékeim vannak a müncheni időszakomról. Jó lesz újra látni az ismerős arcokat és a régi barátokat, de most már teljes mértékben a játékra koncentrálok.

Van valami konkrétum a Münchenben töltött időszakodból, amire különösen szívesen gondolsz vissza?

Boldogan emlékszem vissza a müncheni éveimre. Különleges időszak volt az első naptól az utolsóig. Játékosként ott fejeztem be a pályafutásomat. Mindannyiunk számára különleges volt. Az emlékek mind nagyon pozitívak.

Együtt játszottál a Bayern több jelenlegi játékosával is. Ez megkönnyíti a felkészülést a vasárnapi meccsre?

Nem. Mindannyian nagyszerű játékosok és jelenleg jó formában vannak. Igen, ismerem őket, de ez nem könnyíti meg a dolgomat. A célunk az, hogy megállítsuk őket és a lehető legnehezebbé tegyük a játékot számukra.Tudsz tanácsot adni a játékosoknak, hogy mire számíthatnak a Bayern ellen?

Igen, nyilvánvalóan tudok, de ezeket a dolgokat mindig könnyebb kimondani, mint megtenni. Mindent megteszünk, ami tőlünk telik.

Most Joshua Kimmich játszik a te régi posztodon. Lát párhuzamot kettőtök között?

A posztot tekintve igen. Amikor először láttam játszani Joshuát, tudtam, hogy nagy jövő áll előtte, már csak a játékstílusa, a személyisége és a karaktere miatt is. Nagyon jól fejlődött. A passzai különlegesek, ahogyan a labdaosztogatása és a játékintelligenciája is. Tetszik, ahogyan most játszik, remek játékos.

Mi volt a fő oka annak, hogy a Bundesligába jöttél edzősködni?

Ez a játékosként a Bundesligában szerzett tapasztalataimmal és a Münchenben töltött utolsó éveimmel függ össze. Az az időszak nagy hatással volt rám. Tudtam, hogy ez egy jó lépés lesz az edzői karrieremben és nagyon boldog vagyok Leverkusenben.

Mit gondolsz, mit érhetsz el a Bayer Leverkusen csapatával ebben a szezonban?

Sok minden lehetséges. Rajtunk múlik. Mindig a legjobbat várjuk el magunktól. Minden nap javulni akarunk, a Bundesligában és az Európa Ligában is.

Xabi Alonso: A müncheni karrierem nagy hatással volt rám
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top