Bajnokok Ligája

„A mi csapatunkban 11 vezér van” | Sajtótájékoztató: Bayern-PSG



Holnap rendezik a BL nyolcaddöntője legnagyobb mérkőzésének visszavágóját, Julian Nagelsmann és Thomas Müller pedig az újságírók kérdéseire válaszolt az összecsapást megelőző sajtótájékoztatón.

Szerda este kilenc órakor útjának indul a labda az Allianz Arenában. Az M4 Sport élőben közvetíti majd a szuperrangadót, amelyen eldől, a Bayern vagy a PSG jut tovább a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Alább mutatjuk magyar nyelven, hogy miről beszélt a fiatal vezetőedző, illetve az „ideiglenes” csapatkapitány!



A tréner a mai edzésen.

Julian Nagelsmann

A kerethelyzetről: Choupo-Moting megfázott nemrég. Ő és a rúgást kapó Stanisic kihagyta a tegnapi edzést, de ma már velünk voltak.

Stanisicról: Még nem döntöttünk arról, hogy kezd-e. Szerintem játszani fog. Volt egy kis combproblémája, de velünk tudott edzeni. A Stuttgart ellen kapta a rúgást. Nagyon megbízható, jól védekezik és gyors. Bizonyított és előnyben van a posztján, mivel Benji eltiltott.

Manéról: Egyre inkább ritmusban van. Nem hiszem, hogy kezdeni fog, de még nem döntöttünk erről. A pályára lépő játékosainknak gólveszélyesnek kell lenniük és komoly lendületet kell mutatniuk az elejétől kezdve. Ő a padról beállva is döntő fontosságú lehet.

Arról, hogy hány fős lesz a védősor: Egy ideje a három- és négyvédős rendszer közt váltogatunk. A szezon első felében hosszú időn át négy hátvéddel játszottunk. A holnapi meccsre többféle megoldással készülünk. A variálhatóság más szempontból fontos a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában. Nem a felállástól, sokkal inkább a területek bejátszásától függ egy védelmi rendszer mivoltja.

Neuer és Hernández, illetve az eltiltott Pavard kivételével mindenki bevethető.

Neymar hiányáról: Nem változtat meg sok mindent. Mbappé kezdeni fog és ez fog igazán számítani az első meccshez képest. A PSG-nek világos elképzelései lesznek elől Messivel és Mbappéval. Meg kell akadályoznunk a Messi felé irányuló passzokat. De persze mindent nem lehet levédekezni, ezért Yannak is nagy szerepe lesz.

Arról, hogy a PSG védelme-e a gyengepontja: Nem mondanám. Nyilvánvaló a hátvédsoruk taktikája, ami jól működik, viszont nagyon veszélyes, ha rosszul csinálják.

Mbappéról: Az első meccsen való beállítása a PSG-re és ránk is hatott. A világ egyik legjobb támadója. Holnap kezdeni fog és ha kezd a csapatában, annak hozzáállása megváltozik. Jól felkészültünk belőle, de fontos lesz, hogy együtt oldjuk meg az általa okozott problémákat.



Müller is keményen dolgozott a tréningen.

Thomas Müller

Arról, hogy Mbappé azt mondta, hogy a PSG a favoritja a párharcnak: Mi nyertük az első mérkőzést, ez alapján pedig nálunk van az előny. Most pedig otthon játszunk, ami szintén jó számunkra. De egy egygólos hátrány ledolgozható ebben a sportban. Mindenki eldöntheti magának, hogy kit gondol favoritnak. Az ő véleményét megértem, hiszen a futballban fontos az önbizalom.

A „kedvenc PSG-játékosáról”: Ez könnyű kérdés, Mbappé. A robbanékonysága miatt kedvelem és jó döntéseket hoz a tizenhatoson belül is. Nem titok, hogy az egész világ kíváncsi rá. Viszont a mi tervünk az, hogy ne érezze magát jól holnap.

Arról, hogy mire kell figyelni holnap: Nagyon magabiztos vagyok, hogy meg tudjuk mutatni, hogy jól felkészültünk. Van egy tervünk, de nyilván erről nem fogok beszélni bővebben. Egy ilyen meccsen kell egy kis szerencse is. Húzós lesz, de pozitív tapasztalataink vannak az Allianz Arenában.

Neuer hiányáról és a karján lévő csapatkapitányi karszalagról: A legutóbbi ligameccseken az én karomon volt, de igazából ez nem lényeges, hiszen a csapatunkban 11 vezér focizik, akik készek mindent megtenni a másikért.

Image

Müller a PK-n.

Arról hogy Messivel szemben jó statisztikái vannak: Ismerem ezeket a számokat. A Barcelona elleni meccsek előtt is gyakran voltak láthatók ezek a statisztikák, velük pedig gyakran összefutottunk az elmúlt években. De ezek a számok a múlté, úgyhogy nem tartom őket fontosnak. A 2013-as párharcunk például már 10 éve volt. A párizsi meccs első félidőjét domináltuk, most pedig nagyon izgalmasnak ígérkezik ez a mérkőzés.

Stanisicról: Stani képességeihez kétség sem fér. Akkor, ha megkapod a lehetőséget a játékra, jól kell teljesítened. Stani ezt tette. Tudom, hogy készen áll erre a feladatra. Tudjuk, hogy mink van meg benne. De ha az egész keretre nézek, akkor azt látom, hogy sok játékos képes lenne a holnapi feladat megoldására.

Sommerről: Nagyon pozitív személy és szerintem jól érzi magát Münchenben. Bízunk benne. Komoly biztonságot ad hátul. Az erősségei és a gyengeségei ismertek. Már idősebb játékos, annak idején a Basel elleni meccseken is szembenéztünk egymással, most pedig együtt játszunk.

„A mi csapatunkban 11 vezér van” | Sajtótájékoztató: Bayern-PSG
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top