Bajnokok Ligája

Nagelsmann: A srácok mindig kiállnak egymásért



Bayern München versus Paris Saint-Germain: egy egészen káprázatosnak ígérkező rangadó Európa színpadán, szerda este 21 órakor. A hazaiak mesterét, Julian Nagelsmannt interjúvolta meg a klub hivatalos oldala a mérkőzést megelőzően. A 35 éves tréner elárult egy pár kulisszatitkot a felkészüléssel kapcsolatban és azt is megmagyarázta, hogy miért gondolja úgy, hogy a Bayern jut tovább a negyeddöntőbe.

A Bajnokok Ligájában hatszoros győztes Bayern egyelőre remekel az idei szezonban: a legfőbb európai sorozatban 7 meccsen van túl, melyek mindegyikét megnyerte, 19 gólt rúgva és mindössze kettőt kapva. Ezen statisztikák miatt is emlegetik az idei kiírás egyik nagy esélyeseként a bajorokat.

A február 14-i párizsi győzelem után a Bayern-PSG párharc kiegyenlítetté vált és immáron mindkét félnek 6 sikere van a másikkal szemben. A müncheni visszavágón még egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz (a párharc története során ez lenne az első), Nagelsmann azonban az interjúban elmondta, hogy még támadóbb lesz az együttes, mint ezelőtt. Mutatjuk a teljes beszélgetést!



Bayern Munich annoyed by speculation around Julian Nagelsmann

Ha már Párizs, a divatos öltözék ott is megvolt.

Az interjú

Helló, Julian! Hogy néz ki egy meccsnap a csapat szemszögéből? Egy olyan, mint például ez a PSG elleni lesz.

Egy közös reggelivel kezdünk a keret összes tagjának jelenlétével. Ilyenkor látjuk először, hogy vannak a srácok. Ezután beszélgetünk a pontrúgásokról, majd ezt követően egy úgynevezett „aktiváló edzést” végzünk. Ezt korábban „izzasztó melónak” neveztük. Az ebéd után tájékoztatom a játékosokat a kezdőcsapatról, aztán mindegyikükkel külön-külön beszélgetek. A délutáni pihenő után uzsonnázunk egyet, és még egy rövid megbeszélést tartunk. Ezen különböző témákról, mint például a taktikáról is szó eshet, illetve motiváló jellege is lehet. Végül elbuszozunk a stadionhoz, ahol remélhetőleg egy jó és sikeres mérkőzést abszolválunk.

Ha már megkezdődött a találkozó, hogyan kommunikálsz az asszisztenseiddel?

Ilyenkor a mellettem ülő Xaver Zembrod és a nézőtéren lévő elemző pozícióban helyet foglaló Benjamin Glück a segítőm. Utóbbival egy fejhallgató segítségével beszélek. Az oldalvonal mellé is lemegyek, ahol helyzeti tanácsokat adok a meccs aktuális jeleneteihez alkalmazkodva. Benjinek felülről sokkal jobb szemszögből figyeli az eseményeket. Ezáltal más perspektívából követi a két csapat alapformációját és azt, hogy azok miként játsszák be üres területeket. Folyamatos eszmecserét folytatunk és összehasonlítjuk a benyomásainkat. Az első félidő vége felé röviden megbeszéljük, mely jeleneteket akarjuk videóval megmutatni a játékosoknak. Sosem a hibák elemzéséről, sokkal inkább arról van szó, hogy miként tudjuk másképpen, jobban csinálni a dolgokat és mit akarunk folytatni a második játékrészben. Hogy azok, amiket említettem, jól működjenek, nagyon fontos, hogy a segédedzőim értsék, hogy én hogyan értelmezem a futballt.



Julian Nagelsmann: “Kylian Mbappé can change the course of any game.” – Get  French Football News

Neymar nem lehet ott, de Mbappé igen.

A hazai vereség után a PSG nyomás alatt van. Mire számítasz tőlük?

Legalább egy gólt kell szerezniük, hogy kiegyenlítsék az összesített állást. Szerintem már az elejétől kezdve nagyon kemény letámadást fognak bemutatni. A Ligue 1-ben gyakran mélyen védekeznek és onnan kontráznak. A stílusuk attól is függ, mely játékosaik egészségesek. Az első meccsen Kylian Mbappé nélkül játszottak az elején, ez pedig egy kicsit átírta a taktikájukat. Amikor viszont beállt, már máshogy fociztak. Sokkal nyitottabb és támadóbb összecsapásra számítok, mint a párizsi volt.

Az odavágón kiválóan védekezett az Upamecano-de Ligt-Pavard hármas és Sommer bravúrjaival kiegészülve clean sheetet hozott le a csapat. Most hogyan tervezitek a PSG támadósorának megállítását?

Mind nálunk, mind az ellenfélnél óriási sebesség rejlik a támadósorban. Akkor akarjuk elkapni őket, amikor mezőnyfölényben vannak és ehhez fizikálisan erősnek kell lennünk az első perctől kezdve. Ami fontos, hogy megakadályozzuk, hogy előnyt kovácsoljanak a sebességükből. Ha túl sok területet hagysz a támadóiknak, azok megmutathatják a kvalitásaikat és utána nagyon nehéz lesz ellenük védekezni.

Fejezd be a mondatot: a Bayern megnyeri a párharcot és továbbjut a negyeddöntőbe, mert…

…egy nagyon jól felépített csapat vagyunk. Mindegyikünk a végsőkig akar harcolni a Bajnokok Ligájában. De egy olyan nehézsúlyú ütközetnél, mint a szerdai, a napi forma fog dönteni. Egyéni képességek szerint hasonló szinten van a két gárda. Mindkét klubot igazi sztárok erősítik. De a mi srácaink nagyon jól érzik azt, hogyan kell mindig kiállni egymásért

Nagelsmann Thomas Müller társaságában sajtótájékoztatót fog tartani kedd 14 órától. Az elmondottak magyar átiratával nem sokkal később jelentkezünk majd.

Nagelsmann: A srácok mindig kiállnak egymásért
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Az igazság napja | Beharangozó: Bayern-PSG

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top