Hivatalos

Hivatalos: A Bayern 2024-ig hosszabbított Choupo-Motinggal!



A Bayern bejelentette a nagy hírt: szerződést hosszabbított házi társgólkirályával, Eric Maxim Choupo-Motinggal!

A három hét múlva már 34. születésnapját ünneplő kameruni támadó újabb egy évig Münchenben marad. Eredetileg idén nyáron járt volna le a szerződése, de a Bayern vezetősége leült vele tárgyalni és úgy döntöttek a felek, hogy egy szezonnal megtoldják a kontraktust.

A sajtóhírek szerint Csupó kétszer annyi pénzt fog keresni a következő idényben, mint a mostaniban. Bónuszokkal együtt 10 millió eurót tehet majd zsebre, miközben Brazzóék nagy bizalommal állnak mögötte. Még 2020 nyarán érkezett a PSG-től. Ugyan először sokan kritizálták a transzfert, az évek során rácáfolt a negatív hangokra és meghatározó tagja lett a csapatnak: igazi vezéregyéniség, több nyelven is beszél és megvan benne a Mia san mia életérzés.

A Bayern 13-asa rendkívüli formában van ebben a szezonban: 24 mérkőzésen 15-ször talált be és ezzel a keret legjobb góllövője Jamal Musiala mellett. Közelít századik találkozójához bajor mezben és meccsről meccsre látványos játékot nyújt amellett, hogy rendre betalál. A szurkolók igazi kedvence.



Nyilatkozatok

Hasan Salihamidzic: Örülünk, hogy Choupo-Moting újabb egy évig velünk lesz. Egy igazi labdaművész, aki az elmúlt években remekül teljesített. A szezon első felében rettentően sokat segített abban, hogy megoldást találjunk a középcsatárposzton keletkező űrre.

Eric Maxim Choupo-Moting: Szuperboldog vagyok, hogy tovább maradhatok és a továbbiakban is jól érezhetjük magunkat a klubbal. Az otthonomként tekintek Münchenre. A családom is így érez. Nem volt értelme változtatni. Természetesen nagyon örülök annak is, hogy ennyire segítségére lehetek a csapatnak. Nagyon jól kijövök a srácokkal, együtt küzdünk a célok eléréséért. Nagy a verseny, de ha a legjobbak közt akarsz lenni, akkor ez is a része a futballnak. Csak így lehet trófeákat nyerni.

A szezon elején, amikor igazán formába lendült, készítettünk róla egy portrét. Az alábbi linken elolvashatjátok!

„Ha jó ember vagy, az élet megjutalmaz” | A Choupo-csoda

Hivatalos: A Bayern 2024-ig hosszabbított Choupo-Motinggal!
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top