Interjúk és nyilatkozatok

Mané: Elég nehéz volt házat találni Münchenben!



Sadio Mané a Bildnek adott interjút, amiben beszélt a hosszú kihagyásáról, a Bajnokok Ligájáról, illetve összehasonlította az angol és a német bajnokságot.

Egy bő háromhónapos, teljes világbajnokságot felölelő időszakon van túl a Bayern München 30 esztendős szenegáli támadója, Sadio Mané. A rekordbajnok szempontjából a „legjobb” pillanatban dőlt ki, hiszen nagy részben a téli szünet alatt lábadozott műtétje után.

Sajnos azonban ki kellett hagynia a vébét és nem segíthette hazáját a katari tornán. Erről és sok másról is beszélt a Bildnek adott interjújában, amit Christian Falk és Tobi Altschäffl készített vele.



Julian Nagelsmann backs Sadio Mane to recover from slow start with Bayern Munich

A visszatérésről: Hosszú időszak volt, de most már sokkal jobban érzem magam. Nagyon boldoggá tett az, hogy újra a csapattársaim mellett állhattam és a lábamnál volt a labda. Bayern odafigyelt rám. A PSG elleni odavágó még korai lett volna, de a második mérkőzés végig a szemem előtt volt.

A világbajnokság kihagyásáról: Természetesen fájt, hogy nem lehettem ott. Szomorú voltam, de megesik az ilyen. El kellett fogadnom annak ellenére, hogy nagyon kemény helyzet volt. Optimistának kellett maradnom. Nem volt valami könnyű, de egy ilyen tapasztalat akár segíthet is a jövőben.

Julian Nagelsmannról: Ő volt az átigazolásom egyik legnagyobb támogatója. Elég gyakran írt nekem üzenetet a rehabilitáció ideje alatt és kíváncsi volt, hogy vagyok és mikor térek vissza. Julian számára fontos a játékosokkal ápolt jó kapcsolat. Ráadásul tele van energiával és mindent megtesz a sikerért. Imádom a sikeréhségét. Meg van a kvalitása, hogy nagy csapatokat irányítson.

Arról, hogy Neuerrel gyakran beszélt-e a felépülése során: Manu nagyon, nagyon erős fejben. Beszéltünk a rehabilitációnk alatt és igyekeztünk motiválni a másikat. Tudom, hogy vissza fog térni a régi erősségéhez. Azzal az akaraterővel, ami neki van, ez az egyetlen lehetséges kimenetel.



Equipe de France, Sénégal : Upamecano revient sur la blessure de Mané et sa convocation pour la Coupe du monde

A PSG elleni első összecsapásról: Jól kontrolláltuk a találkozót. Az idegenbeli 1-0 jó helyzetbe hozott minket – még akkor is, ha Münchenben is elég óvatosnak kell lennünk ellenük. A barátaimmal néztem a mérkőzést. Miközben meccset nézek, általában ideges vagyok és gyakran beszélek a képernyőnek. De az odavágó alatt bíztam a srácokban. Bejött Kylian Mbappé is, aki ugyan képes megváltoztatni mérkőzéseket – a védőink azonban meg tudták állítani őt.

Matthijs de Ligt és Dayot Upamecano nagy, erős és okos játékosok. Nagyon sokat fejlődtek ebben a szezonban. A védelmünk lehet a nagy siker alapja ebben az idényben.

Az eddigi Bajnokok Ligája-teljesítményről és a favorit szerepkörről: A Bayern hatszoros BL-győztes és a világ egyik legnagyobb klubja. Ez ismert tény. Erről persze tudtam, amikor úgy döntöttem, hogy Münchenbe igazolok. Jelenleg nem látok nagyobb csapatot, mint a Bayern, vagy olyat, amely verhetetlen lenne. Badarság lenne azt gondolni, hogy senki sem képes versenybe szállni velünk. Ha így gondolkodnánk, akkor igen hamar belefuthatnánk egy rossz meglepetésbe. Nagyszerű csapatok vannak ebben a sorozatban, de előbb le kell játszanunk a visszavágót.

Arról a véleményről, miszerint a Bundesliga a Premier League „nevelőligája”: Máshogy látom a dolgokat. Más visszajelzéseket kapok a korábbi Premier League-ben játszó társaimtól. Szerintem a jövőben több angol ligás játékos választja majd a Bundesligát.



Sadio Mane makes Bayern Munich comeback | Bundesliga

A Bayernbe igazolásáról: Sosem voltak kétségeim. Amikor eldöntöttem, hogy elhagyom a Liverpoolt, csakis a Bayernbe és a Bundesligába akartam menni. A salzburgi időszakom idejéről ismertem ezt a bajnokságot. Akkoriban nem néztem a Premier League-et, viszont a Bundesligát igen.

A liga legjobbjairól: Kiváló labdarúgók vannak itt, és most nem csak a Bayernre gondolok. Kolo Muani, Kamada vagy éppen Nkunku, hogy párat említsek. Fantasztikus játékosok. A saját csapattársaimat már korábbról ismertem, úgyhogy tudtam, hogy milyen képességekkel rendelkeznek.

Arról, hogy sikerült-e lakóhelyet találnia: A házkeresés Münchenben egy igazi kihívás volt és megtanultam, hogy milyen nehéz ez a piac (nevet). Végülis sikerült találnom egy szép házat, ahol megvan minden, ami kell. Megérkeztem Münchenbe.

A Kane-pletykákról: A bajnokság nagyon szoros és kiegyenlített. Elég csak a tabellára nézni. Nálunk a csapatlégkör kitűnő. Miért mondana bárki is nemet a Bundesligára? Ha ez történne, meglepne. Sokan mondják, hogy a Premier League keményebb és fizikálisabb. Én viszont a pályán megfigyeltem, hogy az itteni ellenfelek kifejezetten erősek, illetve azt is, hogy a Bundesliga legalább olyan fizikális, mint a PL. Ráadásul nagyon sok csapat magas presszinggel taktikázik. Nagyon élvezem az itteni játékot. Örülök, hogy emellett a liga mellett döntöttem.

A Cristiano-pletykákról: Mindent elmondanak a Bundesligáról és megerősítik az előbb említetteket, miszerint sokan alábecsülik a Bundesligát. A közelmúltbeli Bajnokok Ligája-sikerek is ezt bizonyítják. Még a szezon előtt – amikor már aláírtam a szerződésem – találkoztam Cristiano Ronaldóval Mallorcán. Gratulált nekem és azt mondta, hogy „egy nagyszerű klubot választottam” és „ez egy kiváló lépés volt”.

Mané: Elég nehéz volt házat találni Münchenben!
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top