Reakciók

„Ki kell elemeznünk a mérkőzést és előre kell tekintenünk” | Reakciók: Gladbach 3-2 BayernTöbb, mint 80 percig emberhátrányban kellett játszaniuk kedvenceinknek a Borussia Mönchengladbach elleni idegenbeli bajnokin, miután Upamecano-t – megkérdőjelezhető módon – idő előtt kiállították. A müncheniek az önfeláldozó küzdelem ellenére végül 3-2 arányban vereséget szenvedtek. „Már a piros lap előtt is el tudtuk volna dönteni a meccset, négy tiszta ziccerünk is volt” – nyilatkozta Nagelsmann. „Tíz emberrel nehéz, sokat kellett változtatnunk, a csapatnak hihetetlenül sokat kellett futnia, hogy lezárjuk a területeket és kompenzáljuk az emberhátrányt” – ismerte el Sommer. Összegyűjtöttük a mérkőzés utáni reakciókat.

Reakciók a Bayern részéről

Hasan Salihamidzic: „A csapat remekül bekezdett. Ha nincs a piros lap, akkor szerintem egy nagyszerű meccset játszhattunk volna. Persze nehéz elviselni és bosszantó, hogy a játékvezető nem vizsgálta felül az esetet, mert ez eldöntötte a meccs kimenetelét. De tovább kellett lépnünk és még tíz emberrel is megpróbáltunk a jobb csapat lenni és irányítani a játékot. Ez azonban nem sikerült.”

Julian Nagelsmann: „Nagyon jól bekezdtünk. Már a piros lap előtt is el tudtuk volna dönteni a meccset, négy tiszta ziccerünk is volt. Ha ezeket kihasználjuk, akkor 2 vagy 3 góllal vezetünk, de hiányzott a jó befejezés. Nyilvánvaló, hogy a meccs eleji kiállítás megnehezítette a dolgunkat, de jól visszajöttünk a meccsbe. A második kapott gól pont akkor jött, amikor az emberhátrány ellenére mi irányítottunk. A vége aztán nehéz volt csakúgy, mint Párizsban.”

Joshua Kimmich: „A piros lap egyértelműen megváltoztatta a játék képét. Ha 80 percig 10 emberrel játszol, az mindig nehéz. De még így is volt egy-két lehetőségünk. Nem hiszem, hogy üres kézzel kellene hazamennünk. Jól álltunk a sarat, a játék kiegyensúlyozott volt. A kiállításig jól bekezdtünk és a szünet után is jól játszottunk. A harmadik kapott gólt azonban nehéz felvállalni.”

Yann Sommer: „Nyilvánvalóan a piros lap miatt fordult meg a játék. Kemény döntés volt, de nincs értelme erről beszélni. 10 emberrel nehéz, sokat kellett változtatnunk, a csapatnak hihetetlenül sokat kellett futnia, hogy lezárja a területeket és kompenzálja az emberhátrányt. Ez egy visszaesés, amit fel kell dolgoznunk. Nagyjából minden ellenünk volt. Ki kell elemeznünk a mérkőzést és előre kell tekintenünk, mivel most egy rangadó következik az Union Berlin ellen az Allianz Arénában.”

Reakciók a Gladbach részéről

Daniel Farke (Gladbach vezetőedzője): „A srácok kivételes teljesítményt nyújtottak, nagyon boldog vagyok. Ez egy jó nap számunkra, fontos győzelmet arattunk. Le a kalappal a fiúk előtt. A Bayern jól kezdett, ezért fontos volt, hogy felszívjuk magunkat és bátran játsszunk. Ezt tettük.”

Lars Stindl (Gladbach csapatkapitánya): „Nagyon örülünk a győzelemnek. Komoly célt tűztünk ki magunk elé, persze a piros lap is a kezünkre játszott. A bátorságot, amit meg akartunk mutatni, sikerült átültetnünk a pályán mutatott teljesítményünkbe és ezt a minőséget gólokra is váltottuk. A Bayern helyzetkihasználása is jó volt, annak ellenére, hogy emberhátrányban játszottak.”

Jonas Hofmann (Gladbach középpályása): „Őrület, hogy mire vagyunk képesek a Bayern ellen. Természetesen ott van az a plusz motiváció, hogy a topcsapatok ellen jól teljesítsünk. Emberelőnyben voltunk, de a Bayern mégis sokat birtokolta a labdát, mert olyan jó egyéni kvalitással rendelkeznek. 3-2-re nyertünk, ami egyszerűen fenomenális.”

A meccs összefoglalóját itt tekinthetitek meg:

Kikaptunk a Csikók otthonában | Gladbach 3-2 Bayern

 

„Ki kell elemeznünk a mérkőzést és előre kell tekintenünk” | Reakciók: Gladbach 3-2 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top