Bajnokok Ligája

„Remélem, még azelőtt megnyerem a BL-t, mielőtt megöregszem” | Sajtótájékoztató: PSG-Bayern



Mint ahogy az a Bajnokok Ligája-mérkőzések előtt megszoktuk, most is a csapat vezetőedzője és egyik játékosa ültek a mikrofonok elé és válaszoltak az újságírók kérdéseire.

Julian Nagelsmann és a 2020-as BL-finálés összecsapás hőse, Kingsley Coman egy negyedórás késé után állt a sportriporterek rendelkezésére, miután a Bayern késő délután megérkezett Franciaország fővárosába.

A holnap este 9 órakor kezdődő csúcsmérkőzés előtt szó volt Mbappé állapotáról, Coman csapaton belül betöltött szerepéről, a két csapat formájáról és a 2020-as fináléról is.



Image

Julian Nagelsmann

Arról, hogy hogyan lehet megállítani Messit: Szerintem a meccsek a kollektív teljesítményről, mintsem az egyéniekről szólnak. De ez is csak csapatként működhet. Le kell zárnunk a passzsávokat felé, Neymar és Mbappé felé. Nem csak őt kell megállítanunk. Például a szélsőhátvédjeik is komoly veszélyt jelenthetnek. Biztosan az ellenfél is azon gondolkodik, hogy hogyan állítják meg a mi játékosainkat, például Choupót, Comant vagy Müllert.

Mbappé és Messi bevethetőségéről: Ha fittek lesznek, játszani fognak valószínűleg. Kylian nem sokat edzett mostanság, de nem én vagyok az edzője, szóval nem tudom. De én úgy gondolom, kezdeni fog holnap. […] Azért mondtam korábban is, hogy kezdeni fog, mert nekem fel kell készítenem a játékosokat arra az esetre, ha játszik és arra is, ha nem. Ha azt mondtam volna, hogy biztos nem fog játszani, most idiótának neveznének.

A PSG rossz formájáról: Nem összpontosítunk ilyenkor az ellenfél hazai liga- és kupateljesítményére. Nem csak kontrázni akarunk, hanem diktálni a ritmust. Ez egy nagyon kiegyenlített párharc. Azon fog múlni, hogy melyik csapat tudja jobban erőltetni a saját taktikáját. Bátor teljesítmény kell. Arra számítok, hogy top teljesítményt nyújtunk holnap.



A Bayern védelméről: Már eldöntöttük, hány védővel kezdünk, mert készültünk a meccsre. Nem mindig a létszámról és a formációról szól ez a kérdés, hanem a területek uralásáról. Mindenféle felállásban lehet nagyon jól, de nagyon rosszul is játszani.

A csapat helyzetéről: Nagyon szeretek nyerni és azt az érzést is imádom, amikor tudom, hogy nekem is részem van benne. Minden meccs után – és ez lehet nem a legjobb megoldás – úgy értékelek, hogy elmondom, mi történt találkozó során. A három döntetlen után nagyon fontos volt, hogy újra felvegyük a ritmust. Azt gondolom, a holnapi mérkőzéshez nem kell plusz motiváció, mindenki tudja a tétet.

A tavalyi BL-teljesítményről: Azt kívánjuk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. A német bajnoki cím is fontos. A médiában nincs akkora értéke, mint a BL-nek, ez van. Az én álmom is a Bajnokok Ligája megnyerése. Remélem, azelőtt meg tudom nyerni, mielőtt begörnyedne a hátam.



Image

Kingsley Coman

Arról, hogy tud-e Mbappé holnapi bevethetőségéről: Nem. Nem beszéltem vele, Kimpembével beszéltem, Kyliannal nem. Majd holnap meglátjuk.

A csapat és az ellenfél formájáról: Megnyertük az előző három mérkőzésünket és ez a formát fenn kell tartanunk. Bármikor megtörténhetnek a kevésbé jó időszakok. A PSG egy fantasztikus csapat, a Bajnokok Ligájában pedig bármi megtörténhet. Tudjuk, hogy mire képesek. A BL-ben mindig van két-három nagy favorit.

A 2020-ban fejelt győztes góljáról: A pályafutásom egyik legnagyobb pillanata volt. Komoly löketet adott, de már nagyon rég volt. Ezzel együtt nagyon szép emlék és a PSG-ben eltöltött időszakomra is szívesen emlékszem vissza.

A csapatban betöltött szerepéről: Benne vagyok a keret játékostanácsában és nagyon jól érzem magam Münchenben. Mindig igyekszem segíteni a franciául beszélő csapattársaimnak.

„Remélem, még azelőtt megnyerem a BL-t, mielőtt megöregszem” | Sajtótájékoztató: PSG-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top